Ztráta bodů se Sázavou...

13.10.2011 11:26

Staré Čívice- Sázava

1: 2

Sestava: M. Knappeová- Z. Svobodová, A. Beňová, P. Hamerníková, R. Kopečná (H. Priessnitzová)- M. Johaníková, L. Holmanová, M. Krejcarová, K. Zuntová- M. Koubová, S. Deverová

Za sychravého počasí přivítaly Staré Čívice druhou říjnovou neděli favorita soutěže ze Sázavy. Cílem domácích fotbalistek bylo bodovat za 3 body. Avšak při pohledu na podmáčený terén se moc kombinační fotbal nečekal.

Úvod utkání byl opatrný z obou stran, nikdo nechtěl udělat první chybu. Mladé sázavské hráčky prokazovaly od první minuty výbornou fyzickou připravenost, ale do gólové šance je domácí obrana nepouštěla. Čívická útočná dvojice se předvedla v nejmladším možném složení, neboť Sabina i Míša Koubová patří k vůbec nejmladším členkám čívického týmu. I když už za sebou mají obě několik odehraných zápasů, jejich neklid v koncovce stál čívické fotbalistky vedení. Dá se říci, že domácí fotbalistky udávaly tempo hry, procentuelně měly určitě míč ve své moci častěji než soupeř, ale gól v prvním poločase jim dnes nebyl přán. Naopak sázavské fotbalistky dokázaly skórovat po sérii několika chyb v podání čívických fotbalistek a ujaly se vedení 1: 0. Za tohoto nepříznivého stavu pro domácí se odcházelo do kabin. Hře Starých Čívic se nedalo nic vytknout kromě zakončení. To je po odchodu střelkyně Urbi „ Achilova pata“ našeho týmu.

Do druhé půle vyběhla růžová jedenáctka s cílem vyrovnat a posléze strhnout vedení na svoji stranu. Sázavské fotbalistky ovšem odolávaly útočným nájezdům i za cenu několika rohových kopů proti jejich bráně. Jenže ani s těmito nabídnutými šancemi si Staré Čívice nedokázaly gólově poradit. Nakonec se přeci jen spravedlivě dočkaly vyrovnání, kdy přímý kop Péti Hamerníkové skončil s pomocí sázavské golmanky až za jejími zády, 1: 1. V tu chvíli se čívické fotbalistky nadechly k náporu, ale ani stoprocentní šance Míši Koubové neskončily domácí radostí. Naproti tomu Sázava podporována svými fanoušky neztrácela naději na výhru a snažila se střílet na čívickou bránu ze všech pozic. Druhého gólu se ke smutku domácích dočkaly právě hostující fotbalistky. Jejich hráčka napálila míč do brány, golmanka Míša ho pouze vyrazila a pro sázavskou fotbalistku už nebyl problém napodruhé dotlačit míč do brány, 1: 2. Radost hostujících hráček byla veliká, protože z čívického hřiště se odvážejí body velice těžko. Naše fotbalistky zbraně nesložily, záloha se snažila najít skvělými centry domácí útočnice, ale ty se bohužel gólově neprosadily. Naopak v posledních deseti minutách měla Sázava ještě jednu stoprocentní šanci, ale hostující hráčka trefila pouze čívickou golmanku Míšu. Skóre se už do posledního hvizdu rozhodčího nezměnilo, a tak si Sázava odvezla všechny tři body.

Pro Čívice je dnešní výsledek krutý, neboť horším týmem naše fotbalistky nebyly, naopak v kombinaci si počínaly o něco lépe. Ale co je to platné, když „paní produktivita“ si s čívickými fotbalistkami přestala tykat…Přesto zaslouží všechny hráčky pochvalu za předvedený výkon, kterému nechyběla kvalita, bojovnost ani souhra.

Nezbývá než věřit v úspěšnou jarní odvetu, ale šikovný sázavský tým bude jistě tvrdým oříškem. V příštím kole se Staré Čívice představí na hřišti Benecka a všichni doufáme v probuzení střelecké potence a zisku tří bodů. S jiným cílem ani Čívice k tomuto soupeři jet nemohou, i když svoji sílu Benecko prokázalo v tomto kole, kdy porazilo Trutnov 3: 1.

Na závěr jeden rým: „Čívice hrají fotbal pro radost, ani po prohrách ho nemají nikdy dost.“ Takže fotbalu zdar a tomu čívickému zvlášť:-p.

Zpět