Zimní příprava aneb jak čívické fotbalistky ladily formu…

25.03.2011 07:57

 

Po velmi úspěšné podzimní sezóně se čívické fotbalistky v měsíci prosinci uchýlily do zimního spánku, ze kterého je probral až tradiční vánoční turnaj ve Dvoře Králové. O prvenství na tomto turnaji jsme Vás již informovali v předchozích článcích. Od ledna nastal v „čívické fotbalovém ghettu“ tréninkový čas. Každé pondělí si naše fotbalistky dávaly dostaveníčko ve svítkovské hale Bylanka. Zde si všechny hráčky dávaly poctivě do těla, a to doslova. Při Starých Čívicích stáli „všichni svatí“, neboť během dvouměsíčních „návštěv“ haly se skutečně nikdo nezranil…při stylu hry většiny z přítomných se tato informace zdá být nemožná. Druhý trénink byl naplánovaný na každý čtvrtek. Chodilo se běhat po sympatické stezce v okolí Sezemic. Účast při těchto tréninkových jednotkách byla jednoznačně neuspokojivá. Celkem bylo naplánováno šest „běhacích čtvrtků“. Velkou pochvalu zaslouží především Péťa Špárovka, která jich absolvovala pět, dále Květáček a Urbi, které shodně přijely běhat čtyřikrát a také Léňa s Péťou Hamerníkovou, které se dostavily třikrát. Ostatní hráčky absolvovaly běhání buď dvakrát, jednou či vůbec…dva měsíce naplněné halovými a běhacími tréninky zakončily čívické fotbalistky stylově, kdy předposlední únorový den vyhrály další turnaj, tentokrát v Chocni. Podrobnosti si opět můžete přečíst v předchozích článcích.

Jelikož jarní sezóna začíná už poslední březnový víkend, čívické vedení naplánovalo letošní soustředění již na druhý březnový prodloužený víkend. Zimní soustředění se stalo v Čívicích tradiční. Ale přeci jen se stalo letos něčím výjimečné. Poprvé v historii klubu jsme opustili „třemošnický rajón“ a vydali se vstříc „jesenickým kopcům“. Ačkoliv sestava měla k té ideální, co se počtu týče, daleko, přesto odjela slušná banda. Kromě tříčlenného vedení (Pepík, Honzík a Renatka) odjelo deset fotbalistek schopných fyzické zátěže…Péťa Hamerníková, Urbi, Renatka, Léňa, Květák, Mišák, Lucka, Péťa Špárovka a dvě nové posily Bára a Sabina.

Čtvrtek 10. března se tak stal osudným dnem pro fyzičku každé čívičandy. Do Pustých Žibřidovic, které byly mimochodem opravdu pusté, dorazila čívická banda krátce před 19. hodinou. Penzion Later nás po následném ubytování utvrdil v tom, že se zde budeme mít jak v bavlnce. Po večeři přišel na řadu první trénink. K němu nám posloužily prostory zdejší tělocvičny. Nebýt zde boxovacího panáka, se kterým se některé dívky velmi rychle spřátelily, ani bychom se nezasmáli…tělocvična nám nabídla fotbálek s měkkým míčem, takže Urbi často při svých kličkách říkala míči „pojď sem, kam jdeš“. Kromě toho si některé hráčky zkusily stolní tenis, triky s florbalovou hokejkou, či zvedání činek. Na konci došlo i na házení s „velmi lehkým míčem“, medicinbalem. Večer se celý team sešel stylově v modrých nově potisknutých teplákovkách nad půllitrem dobrého piva v prostorách zdejší restaurace. Personál byl velmi ochotný, a tak upovídaná čívická parta vydržela u stolu až do půlnoci.

Druhý den ráno nás čekal první „výlet“ po okolí. Start byl stanoven podle velitelského času na 10. hodinu. Kopec, který holky oběhly pomocí lesní cesty, skrýval jedno velké tajemství…na druhé straně se trčila nesympatická sjezdovka. Lyžaře by jistě potěšila, ačkoliv bez sněhu nejevila známky pro lyžování. Ovšem nejprve si trenér Honza připravil pro „své ovečky“ ještě „více sympatické“ kopečky naproti sjezdovce. Čívické fotbalistky se s nimi popraly po svém a šestkrát je ladně vyběhly:-p. Poté už došla řada na sjezdovku. Kdo mohl, tak jí vyběhl, někdo byl ovšem rád, že jí vyšel (já)…chvályhodný výkon předvedla dvojice, jež čívických hvězd se dotýká:-p. Ano, je to tak. Pepík a Renatka jí vyšli ještě dříve než fotbalistky (dokonce chvíli běželi- palec nahoru). Po náročné sjezdovce si pod Honzovou taktovkou dopřály čívičandy ještě závěrečný okruh po zdejších kopcích a zaslouženě utíkaly na pokoj. Po obědě a následném odpočinkovém čase nás čekal odpolední trénink. Ten se odehrál na umělce, která se ukrývala hned za penzionem. Čívická skvadra se rozdělila do dvou týmů. První vypadal následovně: Urbi, Péťa H., Špárovka, Sabča, Renatka a Mišák. Druhý tým tak tvořila Léňa, Květák, Lucka, Bára, Renča a Honza. Občas se zjevil důkaz v podobě povedené akce, že holky si přeci jen s míčem za ta léta už potykaly. Nasazení a touha vstřelit gól byla zjevná, i když se hrálo „proti svým“. Večer přišel na řadu zasloužený bazén, ve kterém se naštěstí nikdo neutopil, a tak jsme šli do peřin v plném počtu:-p.

Sobotní dopoledne bylo opět ve znamení jesenických kopců. Tentokrát nás Honza zavedl po dlouhé cestě do kopce, na jehož konci se skrývalo pár sprintů či běhů dovrchu. Cesta to byla trnitá, ale čívická fotbalistka se nikdy nevzdává. Proto i tento výběh skončil vítězstvím všech zúčastněných. Tím ale dopolední tréninková jednotka neskončila. Ke slovu se dostala oblíbená umělá tráva, na které se proti sobě postavily opět dva hvězdné týmy vytvořené předchozí den. Aby byl zaručen ještě větší náboj, hrálo se o obsluhu při obědě. Tým okolo Péti a Urbi nabytý hvězdami, nestačil na skromně vypadajícího protivníka a svoji bitvu prohrál. Léňa, Květák, Bára, Lucka, Renča a Honza si tak při obědě užili luxusní obsluhu…:-p V 15:00 středoevropského času čekala na čívické fotbalistky další dávka pohybu, opět na umělé trávě. Hrálo se o to samé a ke smůle poraženého týmu z dopoledne to nejinak dopadlo i tentokrát…Květákovic tým zmobilizoval všechny síly a díky tomu se mohl těšit na další obsluhu, nyní u večeře. Aby se vrátil úsměv na tváře poraženého týmu, vymyslel trenér Pepík tři dovednostní soutěže. Již po pár řádcích zjistíte, že všechny tři tituly uloupily hráčky poraženého týmu! Jako první přišla na řadu soutěž o královnu sprintu. Tou se celkem přesvědčivě stala rychlonohá útočnice Urbi, gratulujeme:-p. Druhou disciplínou byla královna přesné střely. Smysl spočíval v tom, dát gól přes celé hřiště. To se chvílemi zdálo jako nesplnitelný úkol, až se nakonec našla vítězka, která dokázala odolat náporu Špárovky a Sabči. Královnou přesné střely se tedy stala Renatka. A máme tu poslední soutěž, která nesla název královna nejkrásnějšího gólu. Dvakrát za sebou od tyče do branky a nebylo co řešit…vítězkou a pomyslnou královnou se stala gólmanka Míša. V 17 hodin přišel na řadu další bod sobotního programu, a sice sledování fotbalového utkání Plzeň- Sparta. Kdo chtěl, mohl si vsadit za 10 korun na výsledek. Hráčky, které chtějí hrát v základu, vsadily na Spartu. Výsledek byl ovšem 1: 0 pro Plzeň. Přesně takto natipovala výsledek Péťa Hamerníková a Lucka…výhru si samozřejmě rozdělily, ale jaro asi prosedí na lavičce:-p. Během poločasové přestávky došlo k večeři, která se opět odehrávala v duchu milého obsluhování. Večer následoval příjemný bazén a také sauna. Okolo jednadvacáté hodiny se celý tým shromáždil v restauraci, kde došlo ke společenské hře „čívické aktivity“. Dvojice byly různorodé, ovšem velmi povedené. Nezapomenutelná je nejspíš „dívka na koštěti“ v podání Špárovky, „zlomená noha“ alá Lucka či Léňa a její „Honza král“. Vítěznou dvojici tvořila překvapivě ale zcela zaslouženě Péťa Hamerníková a Renatka st. Po skvělé zábavě přišla na řadu poslední noc v nádherném prostředí.

Nedělní dopoledne již tradičně opanoval výběh mezi neúprosné kopce. Čívické fotbalistky se vyšvihly k opětovnému zdolání sjezdovky…až v Mexiku jistě skláněli sombrera nad jejich výkonem. Po nezbytném týmovém focení se celá parta odebrala k „poslednímu dýchánku“ na umělou trávu. A do třetice všeho dobrého se hrálo o obsluhu při nedělním obědě. Stav byl 7: 6 pro vítěze předešlých dvou klání, ovšem časoměřič (pan tjenéj) projevil dobré srdce. Jeho nastavená minuta trvala asi pětkrát tolik:-p. Během této doby stihla Péťa H. vyrovnat a šlo se na penalty. Suverénní tým z předchozích matchů neproměnil ani jeden pokus, kdežto na druhé straně Urbi, Míša a Péťa mířily přesně. Třikrát hurá pro vítězný tým, který při posledním obědě „ochutnal“ pocit „být obsluhován“. S penzionem Later jsme se rozloučili s těžkým srdcem, neboť prostředí bylo vynikající. A tak nás v Jeseníkách určitě neviděli naposledy. Hlavním úspěchem byl fakt, že se nikdo nezranil a všechny hráčky přibraly alespoň trochu svalové hmoty:-p.

Již o týden později jely čívické fotbalistky otestovat nabranou kondičku na těžkou půdu do Hradce Králové, ale o tom více již v následujícím článku.

 

Zpět