Vítězné loučení se sezonou aneb vynikající výkon čívických fotbalistek

07.06.2011 21:58

 

Staré Čívice- Rokytnice v O. h.

7: 1

Sestava: M. Knappeová- P. Křemenová (L. Fajmanová), A. Beňová, P. Hamerníková, R. Kopečná- Š. Tomášková, M. Krejcarová, K. Urbancová, K. Zuntová- Z. Svobodová, M. Koubová

Po minulém kole, kdy čívické fotbalistky překvapivě prohrály v Trutnově 3: 2, dnes prakticky neměly o co hrát. Jenže fotbalistky Pardubic kontumačně prohrály s Chotěvicemi, a tak i přes prohru zůstaly Čívice na druhém místě. Pokud se chtěly na konci soutěže chlubit stříbrnou příčkou, musely dnes proti silné Rokytnici nutně bodovat. Tento soupeř však na jaře předváděl výborné výkony, a tak se čekalo vyrovnané utkání. Navíc Staré Čívice byly oslabené o Léňu, Haničku a zraněné duo Báru a Sabču. Nakonec však na hřiště vyběhla silná jedenáctka v čele s výbornou obranou, zálohou a vlastně i útokem:-p. I proto, že se jednalo o poslední utkání skvělé sezony 2010/ 2011, domácí fotbalistky šly do boje se stoprocentním nasazením a touhou po vítězství.

Za velkého červnového vedra se úvodních dvacet minut hrál vyrovnaný souboj. První střelkyní „dnešního matche“ se k radosti domácích fanoušků stala Míša Koubová, která po přesném centru od Kristy uklidila míč do prázdné brány, 1: 0. I když se „kulatý nesmysl“ vyhříval častěji na kopačkách čívických fotbalistek, soupeřky z Rokytnice odolávaly a rozhodně nešetřily krokem. Odměnou za nebojácný start do utkání jim bylo vyrovnání na 1: 1. A to, když byla rokytnická hráčka faulována před hranicí velkého vápna a pomalý nad hlavu letící míč z přímého kopu pustila golmanka Míša nepochopitelně za svá záda. Nicméně deset spoluhráček v poli ji podrželo a zanedlouho se opět měnilo skóre. Na útočný výlet se „překvapivě“ vydala aktivní předstoperka Péťa a svým tvrdým nákopem poslala míč do vápna Rokytnice. Tam si ho našla nabíhající Urbi a šikovně uklidila svým 30. gólem v sezoně míč za záda bezmocné rokytnické golmanky, 2: 1. Ačkoliv je právě rokytnická golmanka považovaná podle našeho týmu za nejlepší třetiligovou „lapačku šancí“, dnes neměla tolik prostoru ukázat své dovednosti, neboť čívické fotbalistky pálily tvrdě a přesně. Do konce prvního poločasu byla k vidění ještě jedna gólová radost domácího týmu. A to, když měla „míč značky adidas“ ve své moci Míša Krejcarová, obešla pár protihráček, připravila si ho a krásnou střelou k pravé tyči rozvlnila soupeřovu síť, 3: 1. Po prvních 45 minutách se dá říci, že čívické fotbalistky měly všechny trumfy ve svých rukou. Hrály soustředěně, přesně, s chutí a nepouštěly silného soupeře do zakončení. Otázkou bylo, zda se rokytnické fotbalistky odhodlají k velkému obratu jako minulý týden či nikoliv (pozn. Rokytnice prohrávala s Mateřovem 1: 3, ale nakonec vyhrála 5: 3).

Do druhého poločasu nastoupila čívická jedenáctka ve stejném složení. Ono ani nebylo moc na výběr, na lavičce byla připravena pouze Lucka, která byla po nemoci, takže ji trenéři logicky šetřili na posledních pár minut. Ačkoliv mnozí čekali nápor Rokytnice, opak byl pravdou. Čívické fotbalistky vstoupily do druhého poločasu koncentrované a odhodlané udržet stávající náskok. Navíc asi po deseti minutách přišla učebnicová akce v podání domácího týmu. V hlavní roli se objevila Kristy a zakončující Urbi. Několikrát si vyměnily mezi sebou míč a zkušená střelkyně Urbi neměla problém zvýšit na 4: 1. Zanedlouho se odehrála další gólová akce a opět si vysloužila hlavní roli „třicetidvoufíková Urbi“. Zakombinovala s Míšou Krejcarovou a přesnou střelou zvýšila na krásných 5: 1. Zároveň to byl její šestý hattrick v sezoně, což je bezpochyby obdivuhodné! I když Čívice směřovaly k jednoznačnému výsledku, svým výkonem nepolevily ani na minutu. Ony ani nemohly, protože bojující Rokytnice „kousala“ do poslední chvíle.  Nebezpečná se zdála zejména rokytnická útočná dvojice, ale velmi dobře se dnes obraného úkolu zhostila jak Péťa Špárovka, tak i Renatka. Hráčka s číslem devět měla dokonce na starost soupeřovu kapitánku, ale i s pomocí předstoperky Péti ji téměř k ničemu nepustila. Staré Čívice i nadále s chutí kombinovaly, zejména Šárka na pravém kraji zálohy nešetřila náběhy a naplno ukazovala své fotbalové kvality. Protože dnešní utkání bylo na dlouhou dobu (doufejme, že ne úplně naposledy:-p) její poslední v čívických barvách, domácí trenéři projevili dojemné gesto a svěřili Šárce kapitánskou pásku. Za její kvalitní a spolehlivé výkony, které po celou dobu svého působení v Čívicích předváděla, si toto rozloučení určitě zasloužila. Třešničkou na dortu by byl nějaký ten gól. A světe, div se, opravdu se tak stalo. Ačkoliv Šárka nejčastěji centruje a nahrává na góly, tentokrát se prokličkovala až do střelecké pozice a přesnou střelou na zadní tyč zvýšila na 6: 1. V tu chvíli byla šťastná nejen ona, ale celý tým. Gólovou tečku za dnešním střetnutím si však nechala na závěr letošní kapitánka Zuzka. Nejlépe se zorientovala v rokytnické šestnáctce a tvrdou střelou pod víko uzavřela na konečných 7: 1. Za svůj čin, kterým prokázala týmového ducha, kdy na poslední utkání dorazila přes půl republiky, si gól také zasloužila! Na posledních deset minut vystřídala Lucka na postu beka Péťu Špárovku a zapojila se tak do utkání se „stříbrnou příchutí“. Suma sumárum čívické fotbalistky si na konec soutěže připravily vynikající výkon okořeněný sedmi přesnými zásahy a ukázaly, že druhé místo si jednoznačně zaslouží. Hodnocení celé sezony ovšem patří do samostatného článku:-p.

Je na místě poděkovat i soupeřkám z Rokytnice, které si třeba tento článek přečtou. Protože nám dnes byly vyrovnaným soupeřem, nehrály surově, ba dokonce by se dalo říci, že hrály přátelsky a s radostí. Takhle přesně by měla utkání ve třetí lize žen vypadat! Celý čívický tým gratuluje rokytnickým fotbalistkám ke krásnému čtvrtému místu a rozhodně se s Vámi bude muset příští rok počítat v bojích o nejvyšší příčky.

Na závěr ještě patří velká pochvala všem dvanácti fotbalistkám, které dnes zasáhly v růžovém dresu do hry. Golmanka Míša neměla moc zákroků a víte díky čemu? Protože čívická obrana fungovala spolehlivě. Květáček s Péťou všechno výborně řídily a Renatka s Péťou Špárovkou odvedly jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Záloha taktéž odehrála utkání bez větších chyb. Zkušenosti, technická i rychlostní vybavenost, chytrost…to všechno byly zbraně Kristy, Urbi, Míši Krejcarové i Šárky. No a útočná dvojice ve složení Zuzka- Míša Koubová odvedla taktéž skvělou práci, kdy obě hráčky vstřelily shodně po jednom gólu a spoustu dalších šancí si vypracovaly, leč neproměnily. Na úplný závěr je třeba doplnit jednu statistickou poznámku, neboť čívické fotbalistky jako jediné v celé třetí lize žen C dokázaly překonat magickou hranici „sto vstřelených gólů“, přesně jich je 102. Poděkování patří i celému realizačnímu týmu a všem fanouškům, kteří nám po celou sezonu vytvářeli příjemnou domácí atmosféru. Gratulujeme také naší Kačence Kandrové, která nás po skončení utkání obdarovala tou nejkrásnější zprávou… a sice, že se v říjnu stane podruhé maminkou! Tato zpráva i mnohé další se musí zapít na rozlučce, která se bude konat 18. června u Romíska na chatě. Kdo nedorazí, tomu nekoluje v těle pravá čívická krev:-p!

Zpět