Velká čívická žízeň aneb šest kousků za 90 minut

27.10.2011 14:32

Staré Čívice- Jehnědí

6: 0

Sestava: M. Knappeová- H. Priessnitzová (B. Jiráňová), A. Beňová, P. Hamerníková, P. Křemenová (S. Deverová)- M. Krejcarová, R. Kopečná, L. Holmanová, K. Zuntová- Z. Svobodová, M. Johaníková

Ani dnes se čívické fotbalistky nevyhnuly chladnému počasí, které zavítalo na čívický trávník. Oproti minulému týdnu nastoupily domácí hráčky v silnější sestavě, která chtěla nevyzpytatelného soupeře porazit.

Ještě se některé hráčky nestihly na hřišti rozkoukat a už vedly Staré Čívice 1: 0. Gól vstřelila Kristy, která dostala přesnou přihrávku od kapitánky Léni. Tento brzký zásah do černého domácí fotbalistky uklidnil natolik, že se zrodila nečekaná kanonáda. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Střelkyně prvního gólu Kristýna zatáhla míč po levé straně, naservírovala ho do pokutového území Jehnědí a tam svým důrazem zvýšila na 2: 0 Monča. Skórovala ve druhém utkání za sebou, což už není náhoda :-p. Hostující hráčky se ale nevzdaly a byly vyrovnaným soupeřem po celé utkání. Jejich útočné snahy ale většinou skončily zakročením čívické obrany, která i v dnešním utkání představovala téměř nepropustnou zeď. Když už se Jehnědí dostalo ke střele, jejich hráčky mířily buď do náruče golmanky Míši nebo mimo vymezený brankový prostor. Čívické fotbalistky se bavily hrou, míč putoval ze strany na stranu, až se najednou dostal ke kapitánce Léně. Ta se z uctivé dálky napřáhla a vstřelila svůj první letošní gól, 3: 0. Tato trefa se pro ni stala zcela zaslouženou za její dlouhodobé vynikající výkony. Další hráčka základní sestavy, která letos čeká na gól, je Zuzka Svobodka. I jí dnes „fotbalový bůh“ vyslyšel, a tak se Zuzka mohla rovnou dvakrát radovat ze vstřeleného gólu. Nejprve uklízela míč do prázdné brány po krásné přihrávce od agilní Kristýny, která „nehamounila“ a místo střely zvolila přihrávku na volnou spoluhráčku, 4: 0. O chvíli později si tyto dvě čívické spoluhráčky spolupráci zopakovaly a Zuzka dovršila poločas snů pátým gólem, 5: 0. Tento stav byl pro fotbalistky Jehnědí poněkud krutý, protože tak špatně rozhodně nehrály. Naopak čívické fotbalistky konečně „políbilo“ střelecké štěstí, které jim v některých předchozích utkáních scházelo.

Do druhého poločasu udělali domácí trenéři jednu změnu, kdy Petru Špárovku nahradila Sabina. Jako správná útočnice šla do hry s cílem přidat další gól. To se jí povedlo po další krásné akci domácích fotbalistek. I dnes skvěle hrající Renatka vyslala přesnou kolmici do běhu Monče, ta si srovnala míč na pravačku a poslala přesný míč před bránu soupeře. Sabina se ve skluzu svým důrazem nemýlila a zvýšila čívické vedení, 6: 0. Dvacet minut před koncem došlo i k druhému střídání, kdy Haničku nahradila Bára. Ta nejvíce pobavila všechny přítomné neuvěřitelně vhozeným autem… :-p I když se skóre už nezměnilo, na obou stranách bylo k vidění několik slibných šancí. Naštěstí hráčky Jehnědí dnes nenašly ten správný recept na vstřelení gólu. A tak si Staré Čívice připsaly po delší době nulu v počtu obdržených branek. Kromě jiných má na tomto počinu velkou zásluhu stoperská dvojice Péťa- Květák, která skvěle řídila obrannou práci domácích.

V čívické dresu se pro podzimní část sezony loučila Míša Krejcarová, která přispěla svou kvalitní hrou k výbornému výsledku. Všichni doufáme, že se k nám na jaře opět připojí, neboť růžový dres je nejen zárukou kvality, ale i krásného vzhledu :-p. Celkově putuje za dnešní utkání pochvala všem hráčkám, které zasáhly úspěšně do hry.

Dnešní den byl pro čívické fotbalistky velmi úspěšný. Kromě výsledku k nám totiž v 80. minutě utkání doputovala přímo na hřiště krásná zpráva…a sice, že naše spoluhráčka Kačenka Kandrová, tou dobou na mateřské dovolené, porodila k radosti celého čívického týmu zdravou holčičku. Celé rodině tímto přejeme mnoho štěstí, zdraví a už se těšíme na budoucí posilu Petrušku :-p.

Touto krásnou zprávou se s Vámi loučíme a doufáme, že příští týden se čívické fotbalistky poperou na horké půdě v Chocni o co nejlepší výsledek :-p.

Zpět