Vánoční turnaj ve Dvoře Králové aneb krasojízda Starých Čívic

22.12.2010 20:04

 

Jak už bývá zvykem, datum 26. 12. patří každý rok vánočnímu halovému turnaji ve Dvoře Králové nad Labem. „Čívický team“ jel letos obhajovat loňské vynikající druhé místo.

Letošní sestava byla následující:

Brankářka: Míša Knappeová

Obrana: Lucka Fajmanová, Péťa Hamerníková, Léňa Holmanová a Míša Krejcarová

Útok: Renatka Kopečná, Lucka Šmahelová, Kačenka Urbancová a Zuzka Rovenská

Realizační tým: Pepík a Renatka Kopeční

Ze sestavy lze vyčíst dvě prima posily: Šmahy a Zuzku Rovenskou. I díky nim dosáhly Staré Čívice velkého úspěchu.

Turnaje se zúčastnilo celkem 9 týmů. Naše „růžová skvadra“ byla nalosovaná do těžší čtyřčlenné skupiny. V prvním dvanáctiminutovém zápase změřily čívické krasavice síly s „rivalem“ z Hradce Králové. I přes nepovedený vstup do utkání, kdy dostala Míša dva laciné góly, vydřely Čívice remízu 2: 2 a tudíž první bod do tabulky. V druhém utkání proti nám nastoupil tým Chocně. I díky povedeným zákrokům Míši a skvělé hře celého týmu jsme odešly ze souboje s jasnou výhrou 3: 0. O jeden gól se zasloužila Renatka, která stála na konci oku lahodící akce. Dva fíky přidala Léňa a bylo to vskutku „neuvěřitelné“. Poslední zápas ve skupině před nás postavil nelehký úkol- porazit silné Hradišťko. Opět se projevila zkušenost a síla čívické party, která zaslouženě vyhrála 1: 0 a postoupila z prvního místa se ziskem sedmi bodů.

V prvním vyřazovacím duelu narazily čívické krasavice na Mnichovo Hradiště. S chutí si zastřílely a výsledkem byla nadílka 6: 0 a celo zápasová nuda gólmanky Míši:-p. V semifinále se nám již podruhé během dnešního dne postavily do cesty prvoligové fotbalistky Hradce Králové. Do vedení 1: 0 nás povedenou akcí celé čtyřky dostala zakončující Urbi. Soupeřky sice v zápětí vyrovnaly na 1: 1, ale v poslední minutě skórovala opět čívická ostrostřelkyně Urbi a postup do finále byl zpečetěn. Kromě dvou důležitých gólů zaslouží pochvalu celý devítičlenný tým, který předváděl přesnou kombinační hru, do které se zapojila i chytající Míša. Již teď bylo všem jasné, že horší než minulý rok skončit nemůžeme. A tak si Staré Čívice finále užily po svém…nastřílely Prasátkům z Mladé Boleslavi čtyři fíky a s čistým štítem jasně opanovaly letošní turnaj.

Nejlepší střelkyní turnaje se s pěti góly stala naše milá Urbi. V týmové statistice se hned za ní zařadilo duo zkušených fotbalistek/ futsalistek Zuzka Rovenská a Míša Krejcarová, které shodně přispěly čtyřmi góly k „čívickému zlatu“. Po dvou trefách si připsala naše dvojice „ Pat a Mat“= Renatka a Léňa. Jedním gólem potěšila i Péťa. Za zmínku stojí i výkon obrany po celý turnaj, neboť za 6 zápasů (72 minut) jsme inkasovaly pouze třikrát, bravo:-p.

Příští rok by se tak mohl turnaj přejmenovat na „Čívice cup“, neboť letošní výkon Starých Čívic byl prostě suverénně nejlepší. S přáním pěkného Silvestra a všeho nejlepšího do nového roku 2011 se s Vámi loučí „s láskou píšící Míša“.

Zpět