Vánoční turnaj se stříbrnou příchutí

05.01.2013 11:29

Čívické fotbalistky se tradičně na druhý svátek vánoční zúčastnily halového turnaje ve Dvoře Králové. Sestavu tvořily zejména hráčky, které měly chuť zpestřit si pohybově vánoční svátky a prožít nové zážitky.

Sestava byla následující:

Péťa Macounka, Marťa, Kája, Nela, Léňa, Míša a tři reprezentační posily: Adéla Odehnalová (SK Slavia Praha), Lucie Martínková (AC Sparta Praha), Irena Martínková (AC Sparta Praha).

Realizační tým: Renátka Kopečná ml., Renátka Kopečná st.

Tři pražské posily byly zárukou nejen zážitku pro čívické fotbalistky, ale také zárukou kvalitního futsalu. Turnaje se zúčastnilo celkem devět týmů. Mnoho z nich bylo posíleno o prvoligové fotbalistky, proto nás čekal výjimečný turnaj. Staré Čívice patřily do skupiny o pěti týmech, tudíž je v úvodu dne čekala čtyři utkání.

Na úvod nás čekal třetiligový soupeř z Chocně. V tomto střetnutí se hráčky v růžových dresech sehrávaly a zvykaly si na zdejší halu. Choceň bojovala a výsledkem byla remíza 2: 2. Ve druhém střetnutí s domácím Dvorem Králové již naplno projevily svoji sílu sestry Martínkovy, které přesnou hrou pomohly k výhře 3: 0. Zdatně jim v kvalitní hře sekundovala druhá obranná dvojice: Adélka s Léňou. V gólových zásazích nezaostávaly ani čívické hráčky, které se několikrát pěkně trefily do černého. Třetí utkání bylo opět jasnou záležitostí Starých Čívic, které si poradily s Trutnovem 5: 0. Jeden z gólů vstřelila efektivně patičkou Míša, když zužitkovala přesnou nahrávku od Adélky. Poslední zápas ve skupině by se dal označit jako předčasné finále. Čívická parta vyzvala na souboj „El clasico“, což byl tým složený především z hradeckých či sparťanských prvoligových fotbalistek. Čívická hvězdná čtyřka ve složení: Adélka, Léňa, Lucka a Irča, hrála naplno s cílem porazit tohoto těžkého soupeře. Vyhecovaný souboj zvedal celou halu ze sedadel, k vidění byla prvotřídní hra, která se stala ozdobou nejen celého turnaje, ale byla také reklamou celého českého ženského futsalu. Několik pěkných zákroků předvedla golmanka Péťa a dala tak zapomenout na nepříjemné podzimní zranění. Po základní skupině měly Čívice na svém kontě 7 bodů a postoupily o skóre před Chocní z druhého místa.

Ve vyřazovacích bojích jsme nejprve narazily na hradecké juniorky vedené dobře známou a zároveň hrající trenérkou Zuzkou Rovenskou. Růžové fotbalistky zvítězily 5: 2 a opět se o slovo gólově přihlásily také čívické hráčky. Druhé vyřazovací utkání nás svedlo dohromady s Hradišťkem, které objíždí turnaje v neměnné a úspěšné sestavě. Čívice však neponechaly nic náhodě a připsaly si další výhru, tentokrát 2: 0. 

Toto vítězství nás poslalo do velkého finále. Již před ním jsme měly tedy jistotu stříbrné medaile, což byl velký úspěch. Finále bylo svědkem dalšího duelu Starých Čívic s El clasicem. I tentokrát se hrál futsal na vysoké úrovni, jednalo se o vyrovnanou partii. Ale z vítězství 3: 1 a celkově z prvního místa se přeci jen radovalo El clasico. Staré Čívice obsadily skvělé druhé místo s celkovým skóre 19: 9.

O gólové příspěvky se postaraly tyto hráčky:

4x Adélka, 4x Lucka, 4x Irča, 3x Marťa, 3x Míša, 1x Kája.

Pochvala patří všem čívickým hráčkám za předvedenou hru, ve které nechybělo nasazení, chuť a radost! Dále je potřeba poděkovat Adélce i sestrám Martínkovým, že si přijely zahrát futsal v dresu

Starých Čívic a udělaly všem přítomným velikou radost svým chováním na hřišti i mimo něj. Souhra sparťanských sester či individuální technické dovednosti Adélky chvílemi braly dech. V budoucnu se budeme těšit na další spolupráci J.

Nyní čeká čívické fotbalistky zimní příprava, během níž budou nabírat potřebnou fyzičku pro úspěšné zvládnutí jarní sezóny. Samozřejmostí je pravidelná účast na úterních trénincích, jejichž náplní je běh po pardubických stezkách. Ano, čtete dobře…přesně tyto tři písmena tvoří neoblíbené slovo, ale zároveň slovo a činnost, bez které se při fotbalu neobejdeme. Takže pojďme chodit na tyto tréninky…co může být hezčího než několikahlavý dav čívických fotbalistek pobíhající kolem Labe J. Dále se očekává hojná účast na čtvrtečních trénincích odehrávajících se na umělé trávě v Ohrazenicích! V polovině března přijde na řadu vytoužené soustředění, kde dochází nejen k velké fyzické námaze, ale také ke správnému utužování kolektivu. Na jaře budou Čívice bojovat o co největší posun tabulkou směrem nahoru. A proto fanděte nadále fotbalu, a tomu čívickému zvlášť.

Zpět