Super výhra s prvním týmem tabulky ;)

27.10.2010 07:11

 

Staré Čívice- Sázava

3: 2

Sestava: S. Ondráčková- H. Šoltová, A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová- R. Kopečná (M. Koubová), L. Holmanová, M. Krejcarová, K. Zuntová- K. Urbancová, Z. Svobodová

Deváté utkání podzimní sezóny III. české ligy žen se stalo synonymem pro „zápas podzimu“. Na horkou čívickou půdu dorazil první celek soutěže, Sázava. Domácí sestava postrádala pracující Šárku a také Kačenku Kandrovou. I přesto se na utkání sešel rekordní počet patnácti fotbalistek připravených zasáhnout do hry. Kromě základní jedenáctky měla trenérská dvojice k dispozici Péťu Špárovku, Romíska, Mišáka a také uzdravenou Míšu Koubovou. Nažhaven na devadesát těžkých minut nastoupil růžový tým přesně v 10 hodin středoevropského času vstříc velkému a nezapomenutelnému zážitku.

Sázavský tým vyrukoval s mladým, přesto kvalitním a hlavně běhavým kolektivem. Od prvních minut bylo všem přítomným jasné, že „čívický drňák“ bude svědkem jednoznačně nadprůměrného utkání. Každý čívický fanoušek se už dopředu hrozil prvních desetiminutovky. Úvody utkání letos nepatří k oblíbeným chvílím našich fotbalistek. Ovšem dnes jsme se dočkali z jejich strany soustředěného výkonu od prvních vteřin utkání. Po vzájemném oťukávání přišla v 15. minutě první radostná chvíle. Domácí útočnice Urbi se vydala vstříc svému oblíbenému sólu, využila dobré práce zálohy a poprvé v dnešním utkání rozvlnila sázavskou síť, 1: 0. Byl to teprve čtvrtý inkasovaný gól tohoto nadějného týmu v celé soutěži. Čívickým hráčkám tento poměrně brzký gól přinesl klid na jejich naleštěné kopačky. Bojovalo se skutečně o každý míč. Kdo by vypustil jeden souboj, ihned by byla chyba potrestána. Ve 26. minutě si levá strana domácího týmu neporadila s rychlou sázavskou hráčkou, která na nic nečekala a přesnou střelou k pravé tyči z pohledu bezmocného Simírka vyrovnala na 1: 1. I když v držení míče procentuelně vedly Staré Čívice, soupeř si za svoji nebojácnou a kvalitní hru vyrovnání zasloužil. Už to vypadalo, že první poločas zůstane navždy v pamětích uchován jako nerozhodný, ale z omylu nás vyvedly dvě čívické fotbalistky „par excellence“. Ve 42. minutě zatáhla Urbi míč po pravé straně a většina by v tu chvíli vsadila na to, že Urbi zkusí ohrozit sázavskou bránu přímo z velkého úhlu. Růžová útočnice ale prokázala rozum ve vypjaté chvíli a přesným centrem našla v pokutovém území Míšu Krejcarovou. Ta s potřebným štěstím převážila vedení na domácí stranu, 2: 1. Poté již skutečně přišel avizovaný konec prvního poločasu, ve kterém nebylo nouze o pohledné akce z obou stran.

Do druhého dějství nastupovala čívická jedenáctka jako mírný favorit a záleželo jen na nich, jak se s nadějnou pozicí poperou. Toto utkání bylo jedinečné v jeho fyzické náročnosti. Mladý protivník měl jak vidno spoustu sil, a tak všichni doufali, že se ve druhém poločase projeví podzimní obíhání oblíbené obory před každým tréninkem. Ovšem, co si nikdo nepřál, to se stalo. V 50. minutě nacentrovala sázavská hráčka míč do našeho pokutového území. „Kulatý nesmysl“ se bohužel odrazil na kopačky soupeře, který se štěstím vyrovnal na 2: 2. Emoce tryskaly na všechny strany, být přítomen na dnešním utkání byl vskutku velký sportovní zážitek. Přirozenou radost po vstřelení důležité branky předváděly oba týmy. Možná, že v tuto chvíli začala Sázava hrát na remízu. Dnes jim ale stála v cestě bojovně naladěná jedenáctka, která nikdy nedá svoji kůži zadarmo. Odhodlání strhnout výhru na svoji stranu číšilo z každé „čívičandy“. V 55. minutě se domácí trenéři odhodlali k jedinému střídání. Renatka pustila na zelenou plochu hry chtivou Míšu Koubovou. Od ní se čekalo zejména oživení v útočné fázi a podpoření ofenzivního snažení domácích. Do zálohy se tak stáhla téměř univerzální Urbi. S přibývajícími minutami stoupalo napětí v „čívickém šapitó“. Pár ztrát předvedla Léňa, kterou, jako správný tým, ostatní spoluhráčky podržely a nedaly soupeřkám šanci ke skórování. Sázava, podporována dvěma mladými trenéry, ale kousala, co jí síly stačily. Ovšem v 75. minutě se zrodila vítězná akce, která rozradostnila celou čívickou lavičku i s malými fanoušky v kočárech. Záloha ve spolupráci s neúnavně bojující Zuzkou Svobodkou vydolovala míč pro Míšu Koubovu, která jako správný žolík vsítila do prázdné brány vítězný gól, 3: 2. „Třikrát hurá“ zaplesalo každé čívické srdce. Holky se nevzdaly a odměnou jim byl vedoucí gól. Do konce utkání však zbývala „perná čtvrthodinka“. Do ní již trenéři žádným střídáním nezasáhli, což se později ukázalo býti dobrým tahem. Domácí obrana do posledních minut odolávala velkému tlaku a svůj úkol zvládla znamenitě. Sázavě se skórovat nepodařilo, a tak si Staré Čívice připsaly velmi důležité, vybojované a cenné tři body. Nic nebránilo následné radosti, které vévodil vítězný pokřik. Obdiv určitě zaslouží i sázavský tým, který se podílel na vysoké kvalitě dnešního střetnutí. Důvod, proč také soupeř nezapomene na den 24. 10. 2010 je prostý…Staré Čívice obdarovaly protivníka třemi přesnými zásahy, což znamená, že soupeř dnes dostal tolik branek jako dosud za celou soutěž.

Velká pochvala a hrdost putuje celému čívickému týmu. Dnes domácí fotbalistky opět ukázaly, jak má vypadat bojovnost a týmová hra. Obrana v čele s gólmankou Simčou představovala hradbu, přes kterou by se možná nedostali ani „blaničtí rytíři“. Stoperská dvojice kromě pár zaváhání na začátku odehrála velice kvalitní utkání. Jistota alá Květáček stále funguje. Dnes se blýskla spolehlivým výkonem i Péťa, která přesnými centry značně podporovala čívický útok. Hanička s Luckou, které odehrály celé utkání na krajích obrany, si vedly přesně a statečně. Když navíc Hanička předvedla nějakou kombinaci, zavládla všeobecná spokojenost. V záložní řadě vynikla Míša Krejcarová a s novými růžovými kopačkami také Kristýna, zvaná také Kris:-p. I přesto, že na ní hrála nejlepší sázavská hráčka a tudíž musela víc bránit, svými skluzy a vybojovanými míči byla opět vidět. Míša Krejcarová korunovala svůj přehled a přesné nahrávky vstřeleným gólem. Léňa sice nehrála svůj nejlepší zápas, ale naběhané kilometry se jí nedají upřít ani dnes. Čtvrtá do záložní party Renatka odehrála solidních 55 minut, kdy přes pravou stranu soupeř téměř nezahrozil. Útočná dvojka ve složení Urbi a Zuzka Svobodka…pardon starší má přednost, takže útočná dvojka ve složení Zuzka Svobodka a Urbi neúnavně ohrožovala sázavskou obranu. A když se k nim přidala i střídající Míša Koubová, máme z toho rovnici o třech známých a jedné neznámé:-p. Tou neznámou se po devadesáti minutách stala stará dobrá známá čívická výhra, tentokrát 3: 2 nad prvním celkem soutěže! A právě pro tyto dny se ženský fotbal ve Starých Čívicích stále hraje. Od trenérů, přes fanoušky až po všechny hráčky, každý prožil díky fotbalu nádhernou předposlední říjnovou neděli v roce 2010.

Příští týden si čívické fotbalistky dopřejí volno, neboť své utkání již předehrály v měsíci září v Chotěvicích (pozn.: vítězství 8: 2). Za 14 dní se opět shledáme na místě činu ve Starých Čívicích, kde domácí hráčky přivítají nevyzpytatelného soupeře z Trutnova. Nenechte si toto střetnutí ujít, v neděli 7. 11. 2010 uvidíme „souboj na nože“. Speciální příchuť utkání ochutná Kristýna, která do našeho hvězdného týmu přišla právě z podkrkonošského Trutnova. Dle postavení v tabulce se od čívických krasavic očekávají tři body. Každý nechť toto tvrzení vezme na vědomí a za 14 dní zahraje podle svého nejlepšího svědomí.

 

 

Zpět