Staré Čívice v nové sezoně 2011/ 2012

12.10.2011 08:10

Staré Čívice v nové sezoně 2011/ 2012

Po dlouhé odmlce, ale s o to větší radostí se Vám opět hlásí čívické krasavice. Čas letí jako voda, a tak mají čívické fotbalistky za sebou již polovinu utkání podzimní části sezony 2011/ 2012. Do té vstoupily s lehce obměněným kádrem, neboť kariéru přerušila zejména ze zdravotních důvodů Šárka Tomášková. Druhá opora, která již neobléká čívický dres, je Kateřina Urbancová. Ta ovšem stihla v „růžovém trikotu“ odehrát alespoň úvodní čtyři kola. Jak si řekneme později, nevedla si v nich vůbec špatně. Novou tváří se naopak stala Monika Johaníková, která k nám přišla s fotbalovými zkušenostmi z Prahy. Aktuální čívický tým tedy vypadá následovně:

Beňová Aneta

Deverová Sabina

Fajmanová Lucie

Hamerníková Petra

Holmanová Lenka (C)

Jiráňová Barbora

Johaníková Monika

Knappeová Michaela

Kopečná Renáta ml.

Koubová Michaela

Krejcarová Michaela (SS)

Křemenová Petra

Priessnitzová Hana

Svobodová Zuzana

Zuntová Kristýna

Realizační tým:

Josef Kopečný

Jan Plíšek

Renáta Kopečná st.

Na dlouhodobé marodce či mateřské dovolené jsou tyto hráčky:

Kandrová Kateřina

Ondráčková Simona

Zrůstová Simona

Na úvod soutěže zajížděly Staré Čívice na těžkou půdu do Rokytnice. Do branky se při absenci golmanky Míši postavila předstoperka Péťa Hamerníková a vedla si skvěle. Staré Čívice si zaslouženě připsaly první tři body za výhru 4: 1. Po dvou gólech vstřelila Míša Koubová a Kristy Zuntová.

Ve druhém kole se představily čívické fotbalistky na domácím hřišti a soupeřem jim byl celek Vrchlabí. I přes jasnou převahu růžového týmu po celé utkání se skóre zastavilo pouze na třech přesných trefách. O ty se postarala jedním gólem výborně hrající Bára, dva zásahy přidala ofenzivní síla týmu Urbi. Herně zvládly čívické fotbalistky zápas na jedničku, jen tu koncovku by měly do příštích utkání zlepšit:-p.

Hned třetí kolo se stalo synonymem pro tradiční derby mezi domácím Starým Mateřovem a hostujícími čívickými fotbalistkami. I když nastoupily naše hráčky bez Míši Krejcarové a v mateřovském dresu naopak nechyběla bývalá kapitánka reprezentace či pražské Sparty Eva Šmeralová, měly míč na kopačkách právě čívické hráčky. Udávaly tempo hry, skvěle kombinovaly, ale v koncovce promarnily několik tutovek, které většinou zlikvidovala výborná mateřovská golmanka. Za svoje neproměněné šance pykaly čívické fotbalistky již na konci prvního poločasu, kdy Míšu prostřelila právě Šmeralová. I druhý poločas byl v režii čívické jedenáctky, ale góly střílely soupeřky…nejprve v brejkové situaci zvýšily na 2: 0, aby o chvíli později vedly po další přesně umístěné ráně Šmeralové již 3: 0. Čívičtí trenéři zareagovali vysunutím Urbi ze zálohy do útoku. Ta opět prokázala svoji kvalitu a dvakrát skórovala do mateřovské sítě. Ovšem mezitím se z hranice malého vápna nemýlila domácí útočnice, která vstřelila již čtvrtý gól svého týmu. Lekci z produktivity završil Starý Mateřov nabídnutým pokutovým kopem, který domácí hráčka se štěstím proměnila. Konečný výsledek 5: 2 se stal pro čívické barvy krutý, neboť pět gólů nedostal náš tým více jak rok.

Nicméně bylo třeba koukat dopředu, protože již za týden nás čekal další náročný soupeř, a sice ze Dvora Králové…informace nejen o tomto utkání naleznete v dalším článku.

 

Zpět