Staré Čívice- Trutnov

30.05.2010 00:00

 

Staré Čívice- Trutnov

1: 1

Sestava: S. Ondráčková- R. Kubelková, A. Beňová, P. Hamerníková, P. Křemenová- S. Zrůstová, L. Holmanová, R. Kopečná, L. Fajmanová- Z. Svobodová, M. Koubová (R. Kopečná st.)

 

Poslední domácí utkání v sezóně 2009/ 2010 nabídlo vyrovnaný souboj dvou týmů ze středu tabulky. Domácí Staré Čívice se musely obejít bez gólmanky Renči Vaňurové, která se rozhodla ukončit fotbalovou kariéru. Dále chyběla dlouhodobě zraněná Hanička a také Mišák, která vykonávala přijímací zkoušku na VŠ. Naopak se do sestavy po chmelové a angínové odmlce vrátila Míša Koubová, která nám zároveň udělala radost svým rozhodnutím zůstat i nadále v čívickém dresu.

 

A tak se mezi tři tyče musela postavit naše básnířka Simírek. Ačkoliv soupeř z Trutnova nastoupil pouze s deseti hráčkami, všude jich bylo plno. Již v desáté minutě se hostující tým dostal do vedení, když vyslal pro malého Simírka nechytatelnou střelu pod horní tyč, 0:1. V prvních 30 minutách jakoby se čívické fotbalistky na hřišti hledaly. Navíc krátce po rozehrání dnešního zápasu musela odstoupit útočnice Míša, neboť antibiotika sehrála svou roli. A tak se již potřetí za sebou dostala na hřiště vedoucí týmu Renča a opět ukázala, že ještě nepatří „do starého železa“. S parťačkou Zuzkou Svobodkou se snažily narušovat rozehrávku Trutnova a to se jim celkem dařilo. Do konce prvního poločasu se skóre nezměnilo. Jediné, co se začalo pomalu ale jistě měnit, bylo počasí, které Starým Čívicím přálo.

 

Na rozbahněném terénu se lépe orientovaly domácí hráčky, kterým v druhém poločase začalo pršet štěstí v podobě májového deště. A rozdíl mezi hrou v prvním a druhém dějství byl vidět na první pohled. Do druhých 45 minut nastoupily staré známé Čívice, které začaly bojovat stejně jako v minulém týdnu na hřišti Máteřova. Bylo k vidění daleko více přesných nahrávek, což bylo vzhledem k terénu chvílemi až obdivuhodné. Každá hráčka plnila své úkoly na 100% a domácí celek se mohl spolehnout na výborně chytajícího Simírka. Je pozoruhodné, že ve třetím utkání za sebou nastoupila potřetí mezi třemi tyčemi jiná hráčka. A s touto úlohou si dnes Simča poradila znamenitě. Co mohla, tak zlikvidovala a spolu s celou růžovou sestavou odehrála velkou partii. Druhá a mladší Simča v týmu, která nastoupila na postu pravé záložnice, dnes odehrála svůj nejlepší zápas v čívickém dresu. Toto tvrzení potvrdila při hodnocení i naše trenérská dvojka Kopečný- Plíšek. Přesnými centry na bojovnici všech bojovnic Zuzku Svobodku a dlouhými sprinty podél postranní čáry si vysloužila velkou pochvalu stejně jako zbytek týmu. Obrana fungovala téměř dokonale až na pár chvil. Když se například střetly dvě naše hráčky- Romísek a Péťa Špárovka, do tzv. „trojky“ se k nim přidala jedna z trutnovských fotbalistek. Ze střetu naštěstí odešly všechny aktérky „po svých“. V záloze kromě již zmiňované Simči dominovalo osvědčené duo Léňa- Renatka, ke kterým se přidala i nejmladší členka týmu Lucka. No a při bránění hrála prim další známá dvojice, tentokrát stoperky Květák a kapitánka Péťa. Čím více se blížil konec, tím více přibývalo gólových šancí na straně Starých Čívic. A zde je třeba použít jednu známou hlášku sportovního komentátora Záruby: „ A přece existuje spravedlnost“! Čívické fotbalistky se 5 minut před koncem utkání dočkaly vyrovnání a kdo jiný mohl skórovat než největší útočná síla našeho týmu Zuzka Svobodka. Zužitkovala pěknou nahrávku od kapitánky Péti a vyrovnala na konečných 1: 1.

 

Nezbývá než podruhé za sebou pochválit celý tým za obrovskou bojovnost a srdíčko, které do hry dala opravdu každá čívická fotbalistka. Oproti minulému týdnu vzešel z dnešního boje bonusový jeden bod do tabulky 3. české ligy žen. A jak se říká „do třetice všeho dobrého“, takže si přejme, ať Staré Čívice překvapí příští týden na těžké půdě Chocně. Jedná se o poslední utkání letošního ročníku, takže nepochybujeme o velkém nasazení všech čívických hráček.

 

 

Zpět