Staré Čívice - Dvůr Králové 28.8.2010

30.08.2010 12:51

 

Staré Čívice- Dvůr Králové

3: 1

Sestava: S. Ondráčková- H. Šoltová, A. Beňová, P. Hamerníková, R. Kubelková- K. Zuntová, L. Holmanová, M. Krejcarová, R. Kopečná- M. Koubová, L. Fajmanová (K. Kandrová)

Do prvního utkání v sezóně 2010/ 2011 nastoupily Staré Čívice v okleštěné sestavě, neboť z původní party bojovnic vypadla na celou podzimní sezónu nová gólmanka Míša Knappeová, která si na posledním tréninku před ligovým startem zlomila zápěstí. K ní se na lavičku připojila ještě nedoléčená kapitánka Zuzka Svobodka a dlouhodobě zraněná Simča Zrůstová. Z jiných důvodů navíc chybělo duo staronových posil Czárka a Urbi. Tímto měli trenéři k dispozici pouze 13 jmen. Mezi tři tyče se tak ochotně a nebojácně postavil náš Simírek. Za to jí patří VELKÉ DÍKY, neboť zachránila celý tým ve svízelné situaci.

Nyní již přejdeme k samotnému vývoji utkání. Kvůli zranění Zuzky Svobodky přivedla na trávník růžovou jedenáctku nová kapitánka Renatka Kopečná. A tím přesně v 10:00 středoevropského času začalo čívické fotbalové představení. Před slušnou diváckou kulisou musela gólmanka Simča již v první minutě vytáhnout z rukávu vynikající zákrok, kterým zajistila i nadále bezbrankový stav. Hned v úvodu viděla žlutou kartu za první faul nová tvář Kristýna Zuntová, což bylo necitlivé rozhodnutí hlavního rozhodčího. Jelikož čívické krasavice neabsolvovaly žádný přípravný zápas, v prvních minutách se na hřišti trochu hledaly. Postupem času se ale začala projevovat záložní síla, která bude pro tuto sezónu nejspíš rozhodující. Míč lítal po ose Péťa Hamerníková- Léňa Holmanová- Míša Krejcarová- Míša Koubová. Dále se k nim přidávala i záložní křídla Renatka a Kristýna. Do největších gólových šancí se dostávala Míša Koubová, neboť ji pravidelně zásobovala přesnými přihrávkami prvoligová posila a jmenovkyně Míša Krejcarová. Kromě šance v první minutě se dá říci, že jsme soupeře svojí aktivitou k ničemu nepustili. A tak se ve 40. minutě zrodila první gólová situace, kdy Kristýna přesným centrem našla osamocenou a do té doby neviditelnou Lucku Fajmanovou, která pohotově poslala míč k pravé tyči, 1:0. Oslavný potlesk ještě neustal a už se Staré Čívice radovaly z druhého gólu. Krásnou střelou pod břevno soupeřovi brány upravila na 2:0 aktivně hrající Míša Koubová. V tu chvíli zaplesala všechna čívická srdce nad předváděnou hrou. Ovšem na poslední chvíli před odchodem do kabin zkorigoval soupeř z ojedinělého výpadu nešťastně na 1:2. Rozhodčí ukončil první poločas, po kterém zůstal dnešní souboj stále otevřen. Čívické fotbalistky se v šatně dočkaly pochvaly, ovšem čekalo je dalších neméně těžkých 45 minut.

A jak se dalo očekávat, soupeřky ze Dvora Králové začaly druhý poločas velice aktivně, ale díky skvěle řízené obraně v čele s Květákem a spolehlivě chytajícím Simírkem domácí fotbalistky neinkasovaly. Pravý i levý bek neboli Hanička a Romísek předváděly neprostupnou tvrz, přes kterou nevedlo mnoho cest. Aktivitu v podobě nabíhání po levé straně si z prvního poločasu přenesla i Renatka, kterou očividně oživila kapitánská páska na levé paži. Neméně dobrou práci dnes odváděla debutující Kristýna, která prokázala své technické kvality zejména v kombinacích s Míšou Krejcarovou. Jediný, kdo dnes trochu zaostal za očekáváním, byla Léňa, která si zvykala na nové tváře po svém boku. A to nikdy není jednoduché, takže všichni věříme, že zanedlouho se celá záloha sehraje natolik, že bude ještě větší krása pohledět než dnes. Po desetiminutové hluché pasáži, kdy byla hra stále přerušována autovým vhazováním, přišla další velká chvíle benjamínka týmu. Ačkoliv Lucky neoblíbený post je právě útok, dnes ukázala pravý opak. Podruhé stála ve správný čas na správném místě a zvýšila svým druhým gólem v utkání na 3:1 pro domácí tým. Nemluvě o tom, že mohla zkompletovat hattrick, ale v následné akci ji míč neposlechl a skončil v náruči dvorské gólmanky. Soupeř zahrával i několik rohových kopů, s těmi si ale pohotově poradila buď gólmanka Simča nebo stoperská dvojka Květák- Péťa. Na pár minut se na hřiště dostala i Kačenka Kandrová, která se vrací po narození syna Honzíka zpět na fotbalovou scénu. Vystřídala střelkyni dnešního utkání Lucku Fajmanovou. Do konce utkání se stav nezměnil, a tak si Staré Čívice zaslouženě připsaly první tři body do tabulky a zazpívaly si oblíbený pokřik.

Nezbývá než pochválit celý tým za kvalitní výkon, ve kterém jsme se dočkali až nad očekávání dobré souhry, která pramenila hlavně ze zkušeností Péti Hamerníkové a Míši Krejcarové. Z jednotlivců zaslouží velkou pochvalu Simírek a Lucka. První jmenovaná odvedla výbornou práci na brankové čáře a druhá vstřelila velmi důležité dvě branky. Když budou čívické krasavice hrát takto i nadále, máme se opravdu na co těšit. Příští týden nás čeká první venkovní měření sil, při kterém okusíme, jak chutná hra na těžkém choceňském trávníku. Utkání se odehraje 5. září v 10 hodin.

Zpět