Staré Čívice- Chotěvice

18.04.2010 00:00

 

Staré Čívice- Chotěvice

3: 0

Sestava:  R. Vaňurová- R. Kubelková (H. Šoltová), A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová- S. Zrůstová, L. Holmanová, R. Kopečná (S. Ondráčková), M. Knappeová- M. Koubová, Z. Svobodová (P. Křemenová)

     První domácí utkání rozveselila ještě před výkopem návštěva všech pěti čívických miminek- Ondrášek, Honzíček, Michálek, Tomášek i Karolínka. Všechna tato miminka se přijela podívat, jestli domácí fotbalistky odčiní prohru z minulého týdne. I když skoro celých 90 minut naši malí andílci prospali, radost fotbalistek z jejich návštěvy byla veliká.

     Trenérské duo Kopečný- Plíšek určilo v šatně taktiku a šlo se na věc. Ještě před výkopem však došlo ke dvěma smutným chvilkám, kdy byli nejprve uctěni oběti polské katastrofy minutou ticha a poté domácí hráčky vzdaly hold zesnulému panu Plíškovi černými páskami na rukou. Poté už rozhodčí odstartoval fotbalové představení. Od prvních minut se míč usadil na kopačkách čívických krasavic. Největší překvapení nastalo na postu levého beka, kde poprvé nastoupila Lucka Fajmis. I když se většinou chválí až na konci, dnes patří velká pochvala již v úvodu článku právě Lucce. Odehrála totiž jedno z nejlepších utkání v růžovém dresu. A hned musíme dodat, že se k ní svým výkonem přidal i zbytek týmu. Ačkoliv dnešní výsledek nenabývá takových hodnot, jak jsme bývali proti tomuto soupeři zvyklí, fotbal se hrál na velmi dobré úrovni, a to hlavně ze strany domácích. Zápas byl prakticky rozhodnutý po prvních 45 minutách. Skóre otevřela typickou střelou ze střední vzdálenosti kapitánka Péťa a stala se tak první skórující čívickou hráčkou v jarní části sezóny, 1:0. O pár chvil později napodobila kapitánku hráčka, od které se střílení gólů vyžaduje- třebechovický Pudlík, 2:0. Pohrála si s míčem, a pak překopla hostující gólmanku, která s touto chytrou střelou nemohla nic dělat. Ještě aby mohla, když měla 155 cm i s kolíky u kopaček. Domácí tým se uklidnil a začal předvádět pěkný kombinační fotbal, který lahodil i oku všech fanoušků. Ti byli dnes opravdu slyšet. K hojné účasti jistě pomohl i náš „přítel Karel“ neboli sluníčko, které zářilo uprostřed jasné oblohy na všechny strany. Ale vraťme se zpět k průběhu utkání. Někdy by se daly čívické útočné akce spočítat na prstech jedné ruky, ale to rozhodně nebyl dnešní případ. Domácí fotbalistky předváděly jeden útok za druhým. Nejprve naše obrana vybojovala nakopnutý míč, posunula ho na střed zálohy a ten vyslal do úniku buď útočné duo, nebo vybídl krajní záložnice k náběhu. Ať už to byly pokusy Zuzky Svobodky, Pudlíka, Léni či centry Simči nebo Péti „C“, téměř vždy měly akce gólové parametry. Chotěvice mohou pouze vyzívat boha, že se v nás občas probudila střelecká impotence. Gólový učet prvního poločasu, resp. celého utkání dovršila tentokrát nečekaná střelkyně. No hádejte, kdopak asi toho „třetího fíka“ dal? Byla to hráčka, které se přezdívá „motor zálohy“. Ano, všichni už dobře tušíte, že to není nikdo jiný než Léňa. Srovnala si míč na pravačku a pěknou střelou s rychlostí 6 km za dva dny poslala míč k pravé tyči soupeřovy svatyně, 3:0. Aby toho nebylo málo, po jedné z akcí mohla přidat další gól, kdy si ukázkově vyměnila míč s další záložnicí Míšou, ale ta jí podruhé míč vrátila bez potřebné přesnosti. V hodnocení prvního poločasu nesmíme zapomenout ani na druhou střední záložníci Renatku. I ona dnes podala kvalitní výkon a svými nahrávkami přispěla k dobré hře. A aby bylo hodnocení kompletní, nesmí chybět pochvala pro novou hráčku Simču. Rychlost a tvrdá střela jsou hlavní zbraně této nadějné mladé hráčky.

     Po prvním poločase došlo k jedné změně, kdy agilně bránícího Romíska nahradila Hanička. A spanilá jízda mohla pokračovat. I když kombinace mezi růžovým týmem opadla, stále se bylo nač dívat. Velké množství standardních situací, ať z rohového praporku či z hranice 30 metrů, to vše bylo k vidění. Ke škodě domácích se ukazatel skóre ani jednou nezměnil. Nejblíže ke čtvrtému gólu měla Zuzka Svobodka, ale její ukázková hlavička orazítkovala pouze tyč. Možnost ke skórování zcela výjimečně dostala i naše zelenina- Květáček, kdy si naběhla do chotěvického vápna, ale bránu bohužel neohrozila. V průběhu druhého poločasu došlo ještě ke dvěma změnám. Renatka pustila do hry Simírka a nastala rošáda v sestavě. Lucka Fajmis se posunula právě na střed zálohy a ani zde se neztratila a navíc přispěla i ke snížení průměrného věku záložní řady…zhruba na poslední čtvrthodinku vyběhla na trávník rychlonožka Péťa Špárovka, která vystřídala Zuzku Svobodku. K překvapení všech se dostala do dvou stodvacetiprocentních šancí, ale v koncovce jí chyběl potřebný klid. Co se nepovedlo dnes, může se povést příště. Utkání se dohrálo za aplausu domácích fanoušků, kteří odcházeli zjevně spokojeni. K vidění byl solidní kolektivní výkon podpořený třemi trefami do černého. Ale aby se dalo vůbec hovořit o úspěšném začátku jarní sezóny, musí čívické fotbalistky dnešní výhru potvrdit již příští týden. A není to nereálný úkol. Utkání se odehraje v Rokytnici v Orlických horách, přičemž z posledních čtyř měření sil si naše fotbalistky odnesly plných 12 bodů. Takže fanděte i nadále fotbalu a tomu čívickému zvlášť!

    

Zpět