Remízové utkání aneb góly padaly až v závěru

03.05.2012 22:25

Staré Čívice- Trutnov

1: 1

Sestava: M. Knappeová- H. Priessnitzová (P. Křemenová), A. Beňová, P. Hamerníková, P. Hockeová- B. Jiráňová (P. Macounová), L. Holmanová, R. Kopečná, K. Zuntová- Z. Svobodová, S. Zrůstová (S. Deverová)

Poslední utkání čívických fotbalistek v měsíci dubnu se odehrálo na domácím trávníku. Soupeřky pro toto utkání dorazily z Trutnova a rozhodně nám měly po podzimním střetnutí co vracet (pozn. Staré Čívice vyhrály 4: 1). Čívická sestava byla opět kompletní a základní jedenáctka zůstala neměnná oproti té vítězné z minulého týdne ve Dvoře Králové.

Úvod utkání byl opatrný z obou stran, ale zároveň naznačoval kombinační kvalitu na obou stranách. Dnes se nejednalo o bezhlavé nakopávání míčů, nýbrž oba týmy prokázaly smysl pro technickou a kombinační hru. V řadách Trutnova se objevilo několik nových pohybově dobře vybavených hráček. Hra se odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami a střely na obou stranách byly vysílány z velké dálky a většinou se značnou nepřesností. Největší šanci čívického týmu měla Zuzka Svobodka, která dostala přesnou nahrávku a řítila se do stoprocentní šance. Ovšem poprvé v utkání ukázala své kvality trutnovská gólmanka, která skvěle vyběhla a nedala Zuzce potřebný čas na důkladné zaměření. A proto Zuzka trefila ke smutku domácích fanoušků pouze hostující gólmanku. Trutnov si vynutil několik standardních situací, ale všechny s přehledem ubránila čívická obrana. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 0: 0.

Do druhého poločasu vlétla s chutí Sabina, která vystřídala v útoku hrající Simču. Šance přibývaly zejména na čívické straně. Nejprve se skvěle uvolnila Sabina a vyslala tvrdou střelu na trutnovskou bránu. Ovšem hostující gólmanka předvedla skvělý zákrok a gólový pokus vyrazila mimo nebezpečí. O několik minut později se daleko za hranicí šestnáctky napřáhla předstoperka Péťa a její střela měla také gólové parametry. Ale pomalu klesající nebezpečný míč vytáhla trutnovská gólmanka na břevno a opět výrazně podržela svůj tým. Bohužel pro Čívice přišla odplata, kdy se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“. Stoperka Květák, která je oporou svého týmu se snažila rozehrát míč, ale díky jeho ztrátě se do velké šance dostala dobře hrající trutnovská hráčka, a i když Míša vyběhla, gólu zabránit nedokázala, 0: 1. Byl to tvrdý úder a lekce z produktivity pro domácí fotbalistky. Ty ovšem nesložily zbraně a za každou cenu spěchaly za vyrovnáním. Po jedné z akcí se k míči dostala kapitánka Léňa, která potvrdila svoji vzestupnou střeleckou formu a přesnou ranou vyrovnala stav utkání na 1: 1. Prosadila se třetím gólem ve třetím utkání, bravo! Atmosféru přímo na hřišti okusily i obě Péti, které začínaly utkání na lavičce. Do poslední minuty zápasu se stav nezměnil, a tak si oba týmy připsaly jeden bod.

Dnes byl k vidění pěkný, kombinační fotbal, který nabídl dvě gólové situace až v posledních patnácti minutách, přesto se diváci během utkání nenudili. Čívické fotbalistky byly k výhře díky třem stoprocentním šancím blíž, ale po průběhu utkání musíme být spokojeni i s remízou. Trutnov podržela svými zákroky jejich gólmanka, Čívice naopak zachránila skórující kapitánka Léňa. Celý tým podal sympatický výkon, který kromě nepřesné koncovky zaslouží pochvalu! Obranná čtveřice ve složení Hanička, Květák, Péťa Hamerníková a Péťa Hokejka předvedly skvělou obrannou hru, neboť nepouštěly šikovné trutnovské útočnice do velkých šancí. V záloze tradičně „řádila“ naběhanými kilometry a spoustou vyhraných osobních soubojů kapitánka Léňa, kterou ve středu zálohy podporovala hlavičkující Renatka. Na kraji zálohy předváděla své klasické průniky a přesné centry Kristy, na druhé straně zahrála skvělý defenzivní zápas bojovnice Bára. V útoku se dnes neprosadila Simča, která v poločase přepustila místo stejně staré spoluhráčce Sabině. Ta si vedla přeci jenom lépe, škoda jen neproměněné stoprocentní šance. Stálice v čívickém dresu Zuzka Svobodka se prala statečně a trutnovským protihráčkám dávala ve sprinterských soubojích pořádně zabrat, ale gólová radost jí dnes nebyla přána.

Příští týden mají čívické fotbalistky volno, a tak nezbývá nic jiného, než načerpat nové síly na těžké utkání, které odehrají v sobotu 5. května na hřišti vedoucího týmu Sázavy. Cílem bude předvést nejen dobrý fotbal, ale také získání nějakého bodu do tabulky III. České ligy žen C. Pojďme se nadále bavit fotbalem, protože ať je jaro, léto, podzim nebo zima, v Čívicích je vždycky prima!

Zpět