Rekordní výhra aneb „voko bere“ v podání čívických fotbalistek

25.05.2011 16:47

 

Sestava: M. Knappeová- H. Šoltová (L. Fajmanová), A. Beňová, K. Urbancová, P. Křemenová- Š. Kalousková, M. Krejcarová (R. Kopečná), L. Holmanová, K. Zuntová- Z. Svobodová, M. Koubová

V předposledním květnovém nedělním dopoledni bylo na programu deváté kolo jarní části sezony 2010/ 2011. Po minulém týdnu, kdy čívické fotbalistky jen těsně prohrály s týmem Sázavy, se tentokrát čekal „oddychový zápas“. Do Čívic totiž přijely Chotěvice. Měření těchto dvou týmů je vždy specifické, neboť čívické fotbalistky dokázaly vyhrát historických 33: 0, ale také prohrát 3: 1. Ovšem dnes přijel soupeř pouze s osmi hráčkami. Staré Čívice postrádaly Péťu Hamerníkovou, Sabču a do hry nakonec nezasáhla ani Bára. Přesto měli trenéři k dispozici čtrnáctičlennou sestavu.

Od úvodních minut bylo zřejmé, že dnes si domácí tým s chutí zastřílí. Po deseti minutách hry nabylo skóre podoby 3: 0 a bylo rozhodnuto. Čívické fotbalistky nepostrádaly chuť do hry a střílely ze všech pozic. Navíc přidávaly jednu hezkou kombinaci za druhou a jen spousta zbytečných ofsajdů je připravila o větší gólový příděl. Přesto byl výsledek po prvním poločase 10: 0. K míči se nejčastěji dostávala aktivní Šárka, kterou zásobovaly přesnými přihrávkami zejména Léňa a Míša Krejcarová. Ani Urbi z pozice předstopera nezahálela a velmi často a ráda podporovala čívické snažení o vstřelení dalších gólů. Dá se říct, že celá obrana v čele s golmankou Míšou měla dnes nejméně práce za celou dosavadní sezonu. Kromě jednoho přímého kopu v prvním poločase si Míša nepřipsala jediný zákrok, a tak se stala pozorným fanouškem na čáře velkého vápna. Když se Chotěvice nadechly k výletu na čívickou polovinu, v cestě jim stála Hanička, Květák, Urbi či Péťa Špárovka. Na druhou stranu je na místě vyseknout poklonu chotěvickým „osmi statečným“, neboť odehrály celých devadesát minut s hlavou nahoře a moc si z výsledku nedělaly. Vzhledem k jejich malému počtu, je to celkem logické.

Do druhého poločasu udělali trenéři dvě změny. Míša Krejcarová pustila na plac Renatku, Hanička uvolnila místo Lucce. No a ofenzivní představení domácích hráček pokračovalo. Dva velké minusy však jejich hra měla. Za prvé to bylo neskutečné množství ofsajdových situací, kterých by mohly zejména proti silnějším soupeřům litovat. Za druhé zazvonila při čívických pokusech sedmkrát tyč či břevno chotěvické brány. Tolikrát trefit brankovou konstrukci v jednom utkání je skutečné umění. Nakonec se přeci jen postupně prosazovaly dnešní střelkyně, kterými byly zejména obě krajní záložnice Kristy a Šárka, a také obě útočnice Zuzka s Míšou Koubovou. S ofenzivními choutky se k nim přidala i tradiční střelkyně Urbi. Ta útočila na hranici třiceti vstřelených gólů, ale bohužel na ten jubilejní zásah si musí minimálně týden počkat. Ke konci utkání šla do útoku i čívická stoperka Květák, ale i přes několik šancí gól vstřelit nedokázala.  Několik pokusů na soupeřovu bránu vyslala i Renatka, ale ani jí dnes nebyl zápis o vstřeleném gólu přán. Když zapískal rozhodčí naposledy, skóre se zastavilo na neuvěřitelných 21 gólech.

Čtyři zásahy si připsala Kristy a Šárka, hattrick vstřelila trojice hráček: Urbi, Zuzka a Míša Koubová. Dvěma zásahy okořenila dnešní utkání Míša Krejcarová. Věřte nebo ne, ve dvacátém kole letošní sezóny si první gól připsala Léňa, která si ho za celosezónní výborné výkony víc než zasloužila! A jeden gól si chotěvické fotbalistky vstřelily samy. Na závěr lze říct, že čívické fotbalistky předvedly divákům spoustu pěkných akcí, za které zaslouží pochvalu. Počet vstřelených branek je opravdu vysoký, doufejme, že si některé zásahy schovaly Čívice i na poslední dvě utkání. Pokud chtějí uhájit druhé místo, musí naplno bodovat. V cestě jim bude stát tým Trutnova, resp. Rokytnice.

 

 

Zpět