První jarní utkání aneb vydřené tři body...

31.03.2012 10:50

Staré Čívice- Rokytnice v O. h.

1: 0

Sestava: M. Knappeová- H. Priessnitzová, A. Beňová, P. Hamerníková (S. Zrůstová), R. Kopečná- K. Zuntová, L. Holmanová, M. Johaníková, B. Jiráňová- Z. Svobodová, S. Deverová (P. Hockeová)

Po dlouhé zimní přestávce čekalo na čívické fotbalistky první jarní představení. To se odehrálo poslední březnovou neděli na domácím trávníku. Sestava přes zimu nedoznala mnoho změn. Pozitivní zprávou je návrat Petry Hockeové do záložní řady a Simony Zrůstové do útoku. I přesto je na jarní část připraveno pouhých 13 hráček. Téměř bez tréninku, pouze s absolvovaným soustředěním, nastoupily k prvnímu utkání všechny hráčky plné očekávání.

V prvním poločase se diváci nedočkali mnoha pohledných akcí, souboje se většinou odehrávaly ve středu hřiště. Na hrotu bojovala Zuzka Svobodka, ale bohužel se k ní nikdo výrazněji nepřidal. V defenzivních řadách tradičně vyčnívala domácí stoperka Květák, která hasila případné nájezdy rokytnických útočnic. Po prvních 45 minutách byl stav nerozhodný 0: 0.

Do druhého dějství udělali trenéři jednu změnu, kdy nevýraznou Sabinu vystřídala „staronová posila“ Petra Hockeová. Ta zaujala místo v záloze, do útoku se naopak vysunula Monča, která měla za úkol vstřelit gól. Po jednom závaru se jí to povedlo a svojí gólovou střelou poslala Staré Čívice do vedení 1: 0. Ovšem Rokytnice se nevzdávala a bojovala do konce utkání. Zejména jejich gólmanka opět prokázala svoje kvality a několikrát zneškodnila čívické šance. I když se hrálo především na obranné polovině Rokytnice, Čívice další gól nepřidaly. Snažení Léni či Kristy vyslyšeno nebylo. Celkově naše fotbalistky ukázaly, že bez tréninku a fyzické kondice se hraje těžko. Spousta spálených šancí v podání domácích fotbalistek by se mohla v dalších zápasech vymstít. Nicméně tři body jsou v moci Starých Čívic a doufejme, že jejich počet bude po každém kole narůstat.

Příští týden se čívické fotbalistky představí na hřišti outsidera soutěže- ve Vrchlabí. Povinností není jen zvítězit, nýbrž nastřílet co nejvíc gólů. Základem je větší účast na trénincích. Ve čtyřech hráčkách se trénovat nedá! Pojďme sezónu dohrát důstojně a bez ostudy…

Zpět