První jarní tři body

30.03.2011 18:28

                         Dvůr Králové- Staré Čívice

1: 3

Sestava: M. Knappeová- H. Šoltová (P. Křemenová), A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová- Š. Tomášková, K. Urbancová, L. Holmanová, K. Zuntová- Z. Svobodová (Bára), M. Koubová (R. Kopečná)

V oblíbených růžových dresech a s láskou připravenými lahvemi s pitím od naší Renatky, vydala se čtrnáctičlenná čívická sestava vstříc prvnímu jarnímu utkání na fotbalový trávník do Dvora Králové. Správní pamětníci si jistě budou dobře pamatovat, že poslední měření sil na hřišti soupeře skončilo čívickou prohrou. Naproti tomu podzimní domácí utkání ozdobily naše fotbalistky jistým výkonem a vyhrály 3: 1. Šance na úspěch byla tedy na obou stranách, ovšem postavení v tabulce předurčovalo Staré Čívice do pozice mírného favorita.

Čívická jedenáctka nastoupila v téměř kompletní sestavě, a tak se čekalo, jak zvládne zejména neoblíbený úvod utkání. Dá se říci, že prvních dvacet minut se hrálo na polovině soupeře. Gólmanka Míša neměla žádnou práci, a tak mohla chvílemi v klidu pozorovat přilehlou krajinu:-p. Ovšem čívický útok ne a ne si vytvořit pořádnou šanci. Když už došlo ke střele, plachtila mimo tři tyče nebo do náruče připravené královédvorské gólmanky. Zhruba ve 25. minutě byl poskytnut Čívicím dárek v podobě pokutového kopu, kdy domácí hráčka zahrála ve vlastním vápně rukou. Trenéři zvolili Šárku, ale ta přenechala místo Urbi, která pro dnešní den stanula na nezvyklém postu, a sice ve středu zálohy společně s Léňou. Urbi svoji penaltu k levé tyči bezpečně proměnila a načala tím svoji sbírku „jarních fíků“, 0: 1. Toto vedení čívické fotbalistky mělo uklidnit, ale bohužel se tak nestalo. Celý tým si dnes nepotykal s přesnou kombinační hrou. Utkání bylo přerušované častými auty a jen díky nemohoucnosti soupeře nedošlo k vážnému ohrožení čívické brány. Až najednou se z čista jasna zrodila krásná fotbalová akce. Na jejím začátku stála předstoperka Péťa, která poslala nadýchaný centr na nabíhající Kristýnu. Ta si míč lehce zpracovala a s přehledem zakončila na vzdálenější tyč, 0: 2. Pochvala patří oběma aktérkám, které předvedly, jak se má hrát jednoduše a přesně. Ani po této gólové chvilce se však Čívice nenadechly k vícero přesným nahrávkám, a tak fanoušek dychtivý po dokonalé souhře dnes ostrouhal. Dokonce to byly dvorské fotbalistky, které si vytvořily několik slibných šancí, ale do finálního zakončení je nepustila pevná čívická obrana. Už už to vypadalo, že růžové fotbalistky odkráčí do kabin s dvougólovým náskokem, ovšem přišel faul za hranicí šestnáctky. Nařízený přímý kop pustila gólmanka Míša lacině za svá záda a připsala si úplně zbytečný gól, 1: 2. Poté již skutečně došlo k odpískání prvního poločasu, který nakonec skončil jednogólovým rozdílem.

Do druhého dějství vykročila čívická sestava s jednou změnou. Nevýraznou útočnici Míšu Koubovou vystřídala Renatka a netradičně se šla rvát do útoku. Cíl byl jednoznačný: začít si přesně nahrávat a vstřelit uklidňující gól. Ovšem co se týče nahrávek a celkové kombinace v podání Čívic, to dnes byla největší slabina všech hráček. Naopak plusové body si může většina z nich připsat za dobrou obranu, protože i díky tomu dnes soupeř zahrával pouze jeden rohový kop za celých devadesát minut. To je chvályhodný fakt, ze kterého je třeba vycházet i pro další venkovní utkání, kde obrana hraje prim při dobývání čívické svatyně. Během druhého poločasu využila hostující lavička ještě zbylé dvě střídání, kdy nejprve Péťa Špárovka nahradila na postu pravého beka Haničku, aby o chvíli později nakoukla do prvního třetiligového utkání Bára, kterou na plac pustila kapitánka Zuzka. Asi 20 minut před koncem utkání se navíc čívické fotbalistky dostaly do dvougólového vedení, které přesnou ranou k pravé tyči zařídila svým druhým fíkem v dnešním utkání agilní Urbi, 1: 3. Gólové radosti předcházela výborná práce Léni, která míč pro Urbi vybojovala, a ta jako „správný gólostroj“ zamířila přesně a neomylně rozvlnila soupeřovu síť. Všichni si přejeme, aby se ta její gólová mašina nezadrhla, neboť se většinou jedná o důležité zásahy, které rozhodují o dělbě bodů…takže tfuj tfuj tfuj :-p. V posledních minutách si Dvůr přeci jen vytvořil nějaké šance, ale ze závarů kolem čívické brány vyšly hostující fotbalistky vždy vítězně. S posledním hvizdem rozhodčího nastala úleva, že to máme za sebou a také radost z plného bodového zisku. Jinak se ovšem nejednalo o pohledný fotbal, a tak mají Staré Čívice do příštího utkání na čem pracovat. Radost nakonec ve večerních hodinách zdvojnásobila informace, že ústřední nepřítel z Pardubic nečekaně prohrál na hřišti Rokytnice. Ale ani tento fakt nemění nic na tom, že čívické fotbalistky musí i nadále tvrdě pracovat, aby se konečný úspěch v červnu dostavil. Za zisk tří bodů patří pochvala celému týmu, z jednotlivkyň dle trenérského mínění zahrály nejlépe Urbi, Léňa a také Kristýna. Ani stoperské duo se nenechalo zahanbit a bránilo velmi dobře. Celý tým bude mít možnost již tuto neděli přesvědčit všechny přítomné, že fotbal hrát umí a přesná kombinace jim není cizí. Na čívický pažit dorazí v neděli 3. 4. nevyzpytatelná Choceň. Výkop je stanoven tradičně na 10. hodinu. Protože se po zelené ploše bude prohánět momentálně druhý tým třetí ligy žen, očekává se slušná účast. Tak neváhej ani Ty a přijď se podívat na nejrozšířenější hru na světě v podání jemných čívických děvčat:-p.

Zpět