První jarní prohra na domácím hřišti

16.05.2010 00:00

 

Staré Čívice- Sázava

0: 3

Sestava: R. Vaňurová- P. Křemenová, A. Beňová, P. Hamerníková, S. Ondráčková- R. Kubelková, L. Holmanová, R. Kopečná, M. Knappeová- S. Zrůstová (R. Kopečná st.), Z. Svobodová

Třetí domácí utkání v jarní části sezóny nabídlo střet dvou rozdílných týmů. Na jedné straně domácí Staré Čívice složené z bojovnic všech věkových kategorií se spoustou fotbalových zkušeností, naopak na druhé straně mladý začínající tým nepostrádající snahu a touhu po vítězstvích. Domácí celek se musel obejít bez tří hráček, což při našich propočtech znamenalo pouze 11 fotbalistek. Chyběla zejména zraněná Hanička, dále Lucka a Míša Koubová. I proto po dlouhé době musela obléknout domácí dres vedoucí a maminka týmu Renča, za což sklidila obdiv nejen od spoluhráček, ale i od přihlížejících diváků.

Začátek utkání se odehrával v režii hostujícího týmu. Staré Čívice jako by se na trávníku teprve rozkoukávaly. Naštěstí pro domácí toho Sázava nedokázala využít. V průběhu prvních 45 minut se ale postupně hra vyrovnávala a bojovalo se zejména ve středu hřiště. Když už se čívické fotbalistky nadechly k útočné akci, vždy hrála prim největší bojovnice týmu Zuzka Svobodka. S jejími pokusy si ale sázavská gólmanka poradila. Na čívické obranné půlce odehrála velký zápas členka stoperské dvojice- Květák. Od začátku utkání zastavovala sázavské nájezdy a znemožňovala jim tak přímé ohrožení čívické svatyně. Tým Sázavy dělal Čívicím starosti zejména svým dobrým pohybem, který ovšem není platný, když si spoluhráčky nedokážou přesně nahrát. A tak se diváci v prvním poločase gólu nedočkali ani jedné straně. Sázava přijela se čtyřmi náhradnicemi, které se nebála využít. A to se ukázalo být jednou z hlavních zbraní, neboť čerstvé síly dodaly hře našeho soupeře zase více pohybu a tím nám nadělalo vrásky na čele. Dnešní boj se ve druhém poločase rozkouskoval častým přerušováním, a tak se na hřišti spíše ošetřovalo než hrálo. Hned zkraje druhého poločasu se střetl Květáček s jednou z protihráček a hůř ze srážky odešla sázavská hráčka, které tekla z nosu „červená“ proudem. Naše stoperka byla otřesená, ale protože je to tvrdá zelenina, tak se hned zapojila do hry. Za chvíli došlo k mnohem závažnějšímu zranění, které si přivodila opět sázavská hráčka. Nejspíše si poranila vazy v koleni, a tak byla dokonce přivolaná záchranná služba. Tyto nešťastné momenty ovlivnily hru obou týmů, které si nejspíš přály brzký konec. Jenže gólové hody ze strany Sázavy teprve měly přijít. Unavené čívické hráčky nestačily pokrývat své soupeřky a pramenily z toho střely na domácí gólmanku. Nutno však dodat, že ani jedna ze tří střel neměla stoprocentní gólové parametry, ale bohužel si gólmanka Renča vybrala pro dnešní utkání „zatmění“. Samozřejmě při Sázavě stálo i trochu štěstí, které je ke sportu potřeba. Z remízového utkání se tak rázem stala vysoká prohra 0: 3. Ke konci zápasu do hry zasáhla již v úvodu zmiňovaná Renča, která se uvedla nejlepší nahrávkou, kterou jsme mohli od čívických fotbalistek vidět. Bohužel Zuzka Svobodka, byť se ocitla v útočné šestnáctce, proti třem sázavským hráčkám neměla šanci.

Sázava tak Starým Čívicím vrátila podzimní porážku a ještě přidala gól navíc. Těžký podmáčený terén po dlouhé době nepřinesl ovoce v podobě tří bodů pro domácí barvy, jak bývá zvykem. Je potřeba si říct, že pokud budou hráčky dávat přednost jiným radostem než fotbalu, tak výsledky utkání nebudou vypadat jinak a to by byla velká škoda. Nepodržela nás ani gólmanka Renča, která očividně neměla svůj den. Z ostatních hráček vyčnívala tradičně Zuzka, která chvílemi válčila na útočné polovině jako sám voják v poli. Skvělým výkonem jí na opačné straně hřiště napodobila již zmiňovaná stoperka Květák, bez které by bylo skóre zřejmě ještě vyšší. Ostatní hráčky ani nenadchly ani nepropadly. Tudíž nezbývá než na toto nemilé fotbalové představení zapomenout a plně se soustředit na poslední tři kola soutěže, ve kterých nás postupně čeká Máteřov, Trutnov a na závěr silná Choceň.

 

Zpět