První jarní prohra aneb Čívice nedaly svoji kůži zadarmo

12.05.2012 14:09

Sázava- Staré Čívice

3: 1

Sestava: M. Knappeová- P. Hockeová (S. Zrůstová), A. Beňová, P. Hamerníková (P. Macounová), H. Priessnitzová (P. Křemenová)- K. Zuntová, L. Holmanová, R. Kopečná, B. Jiráňová- Z. Svobodová, S. Deverová

První květnový víkend se nesl ve znamení „zápasu jara“ pro čívické fotbalistky. Čekal nás totiž „výlet“ na hřiště lídra soutěže- Sázavy. Sestava byla opět kompletní a cílem dnešního utkání byl jakýkoliv bodový zisk.

Úvodní minuty se nesly ve znamení opatrnosti ze strany čívických fotbalistek, které ovšem odrážely nebezpečné sázavské útoky s jistotou do bezpečí. Byl to boj zejména o střed hřiště, který naznačoval nesporné fotbalové kvality obou týmů. S postupem času se přeci jen domácí fotbalistky dostávaly do zakončení, ale na správném místě stála buď stoperská dvojice Péťa- Květák nebo golmanka Míša. Většina střel byla propagačního řádu, a tak diváci stále netrpělivě čekali na první gól. Mezitím „navštívily“ čívické fotbalistky útočnou polovinu soupeře a poprvé se pokusily ohrozit sázavskou bránu. Prvního gólu se nakonec dočkaly aktivní domácí fotbalistky, které mají perfektně nacvičený přechod na útočnou polovinu. Hráčka ze středu zálohy poslala přesný míč na pravé křídlo, kde si ho s jistotou zpracovala její spoluhráčka a poslala centr před čívickou bránu. Bohužel míč netrefila naše krajní obránkyně Péťa- Hokejka, k němu se dostala sázavská útočnice a zblízka nedala golmance Míše šanci, 1: 0 z pohledu Sázavy. Hráčky v růžových dresech ale zbraně nesložily a dál hrály vyrovnanou partii s domácím favoritem. Holky předvedly skvělou defenzivní hru, o kterou se můžou opřít v každé situaci. Do konce poločasu přišla ještě jedna gólová akce, na jejímž konci hrála hlavní roli záložnice Kristy. Na hranici šestnáctky se dostala k míči a vyslala tvrdou střelu na sázavskou golmanku. Ta sice míč tečovala, ale ne tak výrazně, a proto Čívice vyrovnaly stav utkání na 1: 1. Za obětavou hru se jednalo o zasloužené vyrovnání.

O poločasové přestávce došlo kromě odpočinku k ujištění, že zisk bodů je dnes jednoznačně reálný. Trenéři udělali jednu změnu, kdy skvěle hrající Péťu Hokejku vystřídali kvůli jedné chybě, která znamenala gól pro Čívice. Na její místo se postavila Simča, kterou čekaly první minuty v životě v obranné řadě. Byl to risk, který někdy znamená zisk. Už teď můžeme napsat, že se Simča se svojí novou rolí v tak těžkém utkání popasovala dobře a zaslouží pochvalu za snahu a předvedený výkon.

Druhý poločas začal opět aktivní hrou sázavských fotbalistek, které chtěly za každou cenu strhnout vedení na svoji stranu. Golmanka Míša měla více výkopů než za poslední tři utkání dohromady. Bohužel se většina míčů vracela jako bumerang na čívickou polovinu, a tak měla naše obrana práce víc než dost. Zanedlouho přišlo na řadu druhé střídání a další zásah do obranné řady. Tentokrát byla vyslána do hry Péťa Špárovka, která vystřídala „obrannou stálici“ Haničku. Čívice odolávaly sázavským útokům na hranici sebeobětování a minimálně bod za remízu by si zasloužily. Jak je známo, fotbal je hra chyb a bohužel Čívice jich dnes předvedly o dvě více než domácí tým. Předstoperka Péťa rozehrála autový hod na svoji kolegyni Květáka, která nezpracovala ideálně tento překvapivý aut, míče se ujala sázavská útočnice a šla sama na gólmanku Míšu. Ta sice správně vyběhla, ale šikovná sázavská hráčka mířila přesně pod její nohy, 2: 1. Po tomto obdrženém gólu se odehrála jedna z klíčových chvil dnešního utkání. Čívičtí trenéři byli připraveni potřetí střídat, a sice na hřiště měla jít nová tvář v našem družstvu Péťa Macounová, která měla nahradit útočnici Sabinu. Dosud za nás odehrála pár minut ve dvou utkáních právě na postu útočnice. Jenže trenéři se rozhodli zcela překvapivě stáhnout ze hry předstoperku Péťu Hamerníkovou, na jejíž místo nastoupila připravená Péťa Macounová. Fotbalovou arénu tak opustil jeden z hlavních pilířů čívické hry. Chvíli na to Čívice inkasovaly potřetí, neboť ani Péťa Špárovka ani Péťa Macounová neuhlídaly sázavskou hráčku, která z otočky pohodlně zamířila po zemi k pravé tyči a nebylo co řešit, 3: 1. Udivený čívický tým se už nevzpamatoval a vzýval konec utkání. Poslední hvizd rozhodčího skutečně přišel a Sázava se mohla začít radovat ze zisku tří bodů.

Nutno říci, že soupeř předvedl kvalitní přechod do útoku, jeho hráčky nešetřily krokem a předváděly kvalitní sprinty až do konce utkání. Naproti tomu zaslouží velkou pochvalu i čívické fotbalistky, které držely se soupeřkami krok až do druhého inkasovaného gólu a byly dobrým soupeřem. Za předvedený výkon se nemusí stydět žádná naše hráčka. Jak už bylo řečeno, fotbal je hra chyb, díky kterým góly padají. Soupeř byl natolik kvalitní, že nabídnuté šance dokonale využil a potvrdil, že první místo „třetí české ligy žen C“ okupuje právem.

Čívické fotbalistky přivítají příští týden na domácím hřišti tým z Benecka a určitě si budou chtít spravit chuť, zakřičet si „gól“ a získat tři body. Tak neváhejte a přijďte si zpříjemnit nedělní dopoledne k čívickému trávníku.

 

Zpět