Před výkopem nové sezóny 2010/ 2011

23.08.2010 06:55

 

Milí návštěvníci našeho webu, drahé spoluhráčky a všichni fanoušci ženského fotbalu,

protože se mílovými kroky blíží výkop třetí ligy žen, je příjemnou povinností a také nutností oznámit několik důležitých změn, které se týkají našeho úžasného týmu TJ Sokol Staré Čívice. Letní příprava na novou sezónu proběhla pod dozorem ostříleného dua trenérů Josefa Kopečného a Jana Plíška. Jelikož minulá sezóna nedopadla podle našich představ, trenéři vymysleli v přípravě jednu zásadní změnu…před každým tréninkem běhají fotbalistky tzv. „oboru“ na rozcvičení. Některé ji zvládají s lehkostí, jiným působí menší dýchací potíže. I přesto je potřeba říct, že je to velmi dobrý způsob pro zlepšení naší fyzické kondice. Kdo oběhne oboru za více jak 20 minut, čeká ho bez okolků trestné kolo, při kterém si zblízka prohlédne autový prostor lemující čívické hřiště. Přípravu měla zpestřit dvě přípravná utkání, ale bohužel oba soupeři (Starý Mateřov a Hradišťko) účast odřekli.

No a kdo že letošní přípravu podstupuje?

Po deseti letech opustila tým gólmanka Renáta Vaňurová, které touto cestou čívický fotbalový klub děkuje za dlouholetou odvedenou práci. Na její pozici nastupuje dříve v záloze hrající Michaela Knappeová, která se s rolí gólmanky během léta seznamovala a nezbývá nám než doufat, že základy v oboru chytání pochytila a bude přínosem pro již tak hvězdný tým čívických štětek a košťat.

Obranná řada zůstává v kompletním složení. Základním kamenem je zkušená stoperská dvojice Aneta Beňová a Petra Hamerníková. Na becích budou nastupovat tyto hráčky: Hana Šoltová, Romana Kubelková, Simona Ondráčková, univerzální Petra Křemenová, která střídá vždy tam, kde je potřeba. A na post beka se nejspíše ze záložní řady přesune i Renáta Kopečná.

Jestliže byla záložní řada delší dobu pohromadě, tak pro letošní sezónu již toto tvrzení platit nebude. Z loňské sestavy si pevné místo udržela pouze Lenka Holmanová, která se bude postupně sehrávat s novými spoluhráčkami… a těmi jsou: navrátivší se blondýnka z Hradce Králové Šárka Kalousková, která bude ve Starých Čívicích působit na střídavý start. Stejný způsob zvolila i kapitánka prvoligových Pardubic Michaela Krejcarová, od které očekáváme zejména přínos v podobě bohatých zkušeností na zeleném pažitu. Dále se do zálohy zařadí Kristýna Zuntová, která přestupuje ze třetiligového Trutnova a v přípravě se jevila jako velký příslib do nastávající sezóny. A do party záložnic patří bezesporu dvojka nejmenších fotbalistek v týmu, a to nejmladší hráčka Lucie Fajmanová a již maminka Kateřina Kandrová.

Útočná síla Starých Čívic se jistě zvýší příchodem staronové posily Kateřiny Urbancové, která se po roce stráveném v Pardubicích vrací na místo činu. Jako třetí z posil zvolila způsob střídavého startu. Všichni doufáme, že společně s dalšími útočnicemi Michaelou Koubovou a novou kapitánkou Zuzanou Svobodovou vytvoří velkou ofenzivní zbraň čívického týmu.

Realizační tým zůstává nezměněn: vedoucí týmu, kdykoliv připravená naskočit do hry, je Renáta Kopečná. A celou bandu štětek bude mít pod křídly v úvodu již zmíněné trenérské duo Josef Kopečný a Jan Plíšek.

Celkem tedy soupiska Starých Čívic pro novou sezónu 2010/ 2011 čítá 18 jmen, přičemž tři z nich budou v našem skvělém týmu působit na střídavý start: Kateřina Urbancová, Šárka Kalousková a Michaela Krejcarová. Tou osmnáctou hráčkou je myšlena dlouhodobě zraněná Simona Zrůstová, na kterou ovšem nesmíme zapomenout.

Výkop prvního mistrovského utkání je stanoven na neděli 29. 8. 2010 v 10 hodin, kdy Staré Čívice přivítají na domácím hřišti Dvůr Králové nad Labem. Všichni jste srdečně zváni!

Zpět