Povinné tři body aneb Čívice „utrpěly“ výhru

16.04.2012 12:19

Vrchlabí- Staré Čívice

0: 2

Sestava: M. Knappeová- H. Priessnitzová, P. Hamerníková, P. Hockeová, P. Křemenová (L. Trhoňová)- K. Zuntová, R. Kopečná ml., L. Holmanová, B. Jiráňová- Z. Svobodová, S. Zrůstová (R. Kopečná st.)

Odložené utkání 13. kola s posledním týmem z Vrchlabí byl na řadě netradičně ve středu 11. 4. od 17 hodin na hřišti soupeře. Ani na tento zápas Čívice neodjely kompletní, stále chyběla tradiční opora zadních řad Květák a také útočnice Sabina. I proto s námi opět vyjela v roli hráčky Lucka Kareta.

Utkání se hrálo na velmi pěkném širokém hřišti, které vybízelo ke kombinační hře. Ovšem od první minuty se hra obou týmů fotbalu spíše jen podobala. Jak je zvykem čívických fotbalistek, rychle se přizpůsobily hře soupeře a nedokázaly si přihrát jediný míč. Vrchlabí disponuje velmi mladým běhavým týmem, který v prvních minutách dělal potíže čívickým hráčkám. Od minulého roku, kdy jsme zde dokázali soupeře „přejet“ 8: 0, udělaly vrchlabské fotbalistky velký pokrok v práci s míčem. Naštěstí pro Čívice jim stále chybí důraz v koncovce, a proto ohrozily gólmanku Míšu v prvním poločase spíše sporadicky. Gólových situací jsme se dočkali až na konci prvního dějství. Čívické hráčky předvedly první přesnou souhru, na jejímž konci byl vedoucí gól. Jmenovitě Kristy zatáhla míč po pravé straně, přihrála ho přesně proti noze na nabíhající Renatku a ta z první překonala skvěle namířenou střelou domácí gólmanku, 0: 1. Byl to třetí gól ze hry v její dosavadní dvanáctileté fotbalové kariéře. Také měla po vstřeleném gólu patřičnou radost. Ve 43. minutě byla navíc v pokutovém území soupeře faulována čívická bojovnice Zuzka Svobodka a rozhodčí nařídil penaltu. Tradiční exekutorka pokutových kopů a dnešní střelkyně Renatka přenechala tuto důležitou chvíli kapitánce a kolegyni ze středu zálohy Léně. Ta zachovala pevné nervy a bezpečně k levé tyči zvýšila vedení svého týmu na 2: 0.

Přesto měli čívičtí trenéři oprávněné výhrady ke hře svých hráček. V prvním poločase zahrávaly naše fotbalistky spoustu rohových kopů, ale ani jednou se nedostaly do gólové šance. Do druhého dějství byla ponechaná stejná sestava, která měla zlepšit zejména kombinační hru a přidat další góly.

Ovšem domácí fotbalistky se snažily a několikrát ukázaly lepší souhru než zkušenější čívické soupeřky. Do hry se na půl hodiny dostala Lucka Kareta, která vystřídala Péťu Špárovku. V útoku došlo také k jedné změně, kdy Simču vystřídala nestárnoucí Renatka st. Čívice zahrávaly v průběhu celého utkání neuvěřitelných 18 rohových kopů, ale ani jednou z této situace nedokázaly skórovat. Přitom většina míčů zahrávaných záložnicí Kristýnou přímo vybízela k zakončení. V dalších zápasech by nás tato „rohová nemohoucnost“ mohla mrzet. Do konce utkání se už skóre nezměnilo, a tak Čívice upřímně řečeno „utrpěly výhru“ na hřišti posledního týmu 2: 0.

Hlavním problémem byla kombinační hra, kterou hostující hráčky de facto nepředvedly. Naopak několikrát musela naše obrana zapnout své pohybové ústrojí na plné obrátky, neboť Vrchlabí se snažilo vsítit gól až do poslední minuty. Tři Péti a Hanička všechny obranné situace zvládly bez většího ohrožení čívické brány.

Nelze však dnes hodnotit výkony jednotlivých hráček. Staré Čívice zahrály špatně jako tým a doufejme, že do příštího utkání se jejich hra zlepší. Na druhou stranu tři body jsou v naší moci a to se počítá…nejvíce si tak budeme pamatovat obě gólové situace, zejména pěkný gól Renatky a také s jistotou zahraný pokutový kop v podání Léni. Pat a Mat vstřelili v jednom utkání oba góly…tak to tu ještě nebylo. Doufejme, že zásoby střeleckého prachu si Čívice schovávají ve svých nábojnicích na příští týdny, kdy budou přesné střely do černého potřebovat jako sůl. Již v sobotu čeká naše fotbalistky další utkání, tentokrát na těžké půdě dvorských fotbalistek. Uvidíme, jak tento tradiční souboj dopadne…

Zpět