Povinné 3 body aneb jak Čívice utrpěly vítězství…

25.04.2011 18:36

 

Benecko- Staré Čívice

0: 5

Sestava: M. Knappeová- H. Šoltová (P. Křemenová), A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová- Š. Tomášková, L. Holmanová, K. Urbancová, R. Kopečná- Z. Svobodová (B. Jiráňová), M. Koubová (S. Deverová)

Páté jarní kolo III. české ligy žen přisoudilo Starým Čívicím výlet do dalekého Benecka. Dnešní soupeř se pohybuje na chvostu tabulky, a tak se čekala jednoznačná záležitost v podání čívických fotbalistek. Jak už to ovšem bývá, se slabými protivníky, kteří devadesát minut „betonují“, to Čívicím moc nejde. Ne jinak tomu bylo i dnes…bez dvou záložnic Kristy a Míši Krejcarové měli trenéři k dispozici 14 hráček.

Na hřišti, které vlastnilo snad ještě méně trávy než „náš čívičák“, bylo půl hodiny před polednem rozehráno třetiligové utkáním mezi druhým a předposledním celkem soutěže. Ovšem prvních 25 minut tento propastný tabulkový rozdíl nebyl vůbec znát. Čívice sice měly míč po většinu času na svých kopačkách, ale k vidění byla nepřesná hra, na kterou se popravdě dalo jen těžko dívat. Náběhy, přesné přihrávky, to dnes čívický fotbalistkám chybělo. Snad i díky krátkému hřišti jsme se nedočkali nějakého výraznějšího pohybu hostujících hráček, který by vedl ke gólové akci. S aktivitou směrem dopředu se v prvním poločase potkaly snad jen Šárka a Léňa , které ovšem zbytek týmu nepodpořil. První jmenovaná nakonec dotlačila míč za brankovou čáru, a tak se Staré Čívice ujaly vedení 1: 0. Za zmínku stojí jistě výborné střelecké pokusy předstoperky Péti, která dokonce orazítkovala břevno benecké brány. Gól jí dnes ovšem nebyl souzen. Za své nebojácné a kvalitně provedené pokusy by si ho jistě zasloužila. Párkrát se do zakončení dostala i Urbi hrající na středu zálohy, ale v cestě jí vždy stála benecká obrana či skvěle chytající gólmanka. Pokud získalo Benecko míč, mohlo si být jisté, že čívická stoperka Květák ho do zakončení nepustí. A tak gólmanka Míša jen párkrát vyběhla pro nakopnutý míč. V první půli se k rozehrání standardní situace dostala Renatka, ale chytře mířenou střelou přestřelila vysněný brankový prostor. A tak po 45 minutách nehezké fotbalové podívané odcházely čívické fotbalistky s pouhým jednogólovým náskokem.

Do druhého poločasu udělali trenéři slíbené změny, kdy před zápasem ujistili všechny tři střídající hráčky, že si dnes určitě zahrají. Péťa Špárovka nahradila na druhý poločas Haničku, která odvedla skvělou práci, kdy přes její stranu nehrozilo žádné nebezpečí oproti straně druhé. Nicméně trenéři rozhodli takto. Druhou střídající hráčkou byla Bára, kterou na hřiště pustila kapitánka Zuzka Svobodka. Ta se dnes nedostala do žádné gólové příležitosti zejména proto, že jí spoluhráčky žádnou nevytvořily. Již teď je potřeba zdůraznit, že střídající hráčky rozhodně nezklamaly a na trávníku se neztratily! Ovšem čívické trápení pokračovalo i nadále. Nepřesné přihrávky, míč lítající do autu jeden za druhým, to byly chyby, které by silnější soupeř určitě potrestal. Jenže Čívice měly dnes štěstí, že bojující Benecko se potýká se slabší technickou vybaveností, a tak když už domácí hráčka utíkala sama na bránu, v rozhodující chvíli se do míče netrefila a šance byla pryč. V 60. minutě byla do boje vyslána třetí čívická fotbalistka, která začala utkání na lavičce. Změna se týkala postu útočnice, kdy Míšu Koubovou nahradila Sabča. Míša předvedla pár kombinací s třebechovickou parťačkou Šárkou, ale ani ony dvě nedokázaly svoji spolupráci přetavit v uklidňující gól. Přeci jen druhý gól přišel, a to když v šestnáctce domácích se nejlépe zorientovala Urbi a zvýšila na 2: 0. Věřte nebo ne, dvacet minut před koncem byl stav stále stejný a Čívice ne a ne najít recept na domácí obranu. Lépe řečeno, čívické fotbalistky nemohly najít recept na svoji přesnou hru. Nakonec se skóre přeci jen navýšilo do takové podoby, kterou dle postavení v tabulce každý očekával. Nejprve rozhodčí odpískal pokutový kop za ruku domácí hráčky. Ten bezpečně proměnila Renatka a zvýšila stav na 3: 0. Za pár minut ukázala svoji dravost Sabča, která doběhla s míčem až do pokutového území, přihrála Urbi a ta byla faulována. Rozhodčí odpískal další pokutový kop. K němu se tentokrát postavila Šárka a svým druhým dnešním gólem zvýšila na 4: 0. Závěrečné minuty se dohrávaly v režii Starých Čívic. V poslední minutě předvedla elegantní patičku Sabča, kterou vyslala do úniku Urbi. Ta propálila skvěle chytající domácí gólmanku a střelou na zadní tyč zpečetila výsledek na konečných 5: 0. Tři hráčky, které by si za dnešní výkon zasloužily dát nějaký gól, jsou jmenovitě Léňa, Péťa a Květák. Snad se jim to povede v některém z příštích zápasů, neboť jako jedny z mála prokazují dlouhodobě výbornou výkonnost.

Za dnešek lze pochválit i trojici střídajících, a sice Báru, Sabču a Péťu Špárovku, které se rozhodně neztratily a ukázaly snahu, bojovnost a příkladnou chuť do hry. Jelikož je fotbal týmová hra, lze říct, že čívický tým dnes celkovou předvedenou hrou zklamal, ale na druhou stranu tři body jsou naše a to se počítá. Příští utkání bude jiná káva, neboť nás čeká s nevětší pravděpodobností zápas jara na hřišti v Pardubicích. Pokud chtějí Staré Čívice pomýšlet na mety nejvyšší, musí nutně bodovat. Utkání začíná na prvního máje v 16 hodin.

Zpět