Poslední dva zápasy ve znamení bojovnosti a bodového zisku

21.11.2012 10:41

První listopadový víkend zavítaly čívické fotbalistky na horkou půdu do Pardubic. Po dvou prohrách v řadě se tým nenacházel v optimální náladě, o to těžší zápas Čívice čekal. Navíc se sešlo pouze dvanáct fotbalistek připravených zasáhnout do hry. V čívické dresu se v útočné dvojici představily dvě velké kamarádky a přísliby do budoucnosti Nela a Kája. I díky jejich aktivitě se zpočátku utkání nevalil jeden útok za druhým na naši stranu. Bohužel se již po pár minutách hry zranila opora zadních řad Péťa Hamerníková, a tak čekala čívické fotbalistky těžká šichta. Pardubické hráčky převzaly kontrolu nad hrou, ale za celý první poločas se nedokázaly gólově prosadit. O přestávce nás spasila po zranění se vracející golmanka Péťa Macounová, která si dodala odvahu a nastoupila do záložní řady. Bohužel Čívice potkalo druhé zranění, tentokrát odstoupila ze zápasu Kristy po souboji před vlastním pokutovým územím. A tak Čívice hrály opět v deseti…

Obrana v čele s Květákem odolávala ze všech sil, skvělými zákroky tým podržela staronová golmanka Míša a už už se blížil výsledek k malému fotbalovému zázraku. Bohužel v 84. minutě Čívice přeci jen inkasovaly a prohrály smolně 1: 0. Celý tým na sebe může být hrdý za předvedenou bojovnost a hru v duchu fair play! Nyní jmenovitě všech dvanáct statečných v růžovém dresu: Mišák, Květák, Kačenka, Marťa, Péťa H., Kristy, Léňa, Monča, Bára, Péťa M., Nela a Kája.

Za dlouhých 14 dní nastoupí čívický tým k odloženému zápasu na domácím hřišti, kde přivítá nováčka ze Zámrsku.

 

Staré Čívice- Zámrsk

4: 0

Poslední utkání podzimní sezony svedlo dohromady dva týmy ze spodních pater soutěže. Ovšem na hřišti mělo jasnou převahu domácí družstvo. Obě party nastoupily s jedenácti fotbalistkami, avšak bez jediného „kusu“ na lavičce. Po minulém utkání chtěly Čívice kromě výhry odehrát utkání bez zranění. I dnešní sestava byla jiná než v předchozích utkáních, a tak si některé hráčky zkusily posty, na kterých nikdy předtím nehrály. První poločas byl z čívické strany aktivní, k vidění bylo několik slibných kombinací, které skončily třígólovým vedením. O první zásah se postarala spolehlivě hrající Monča, další dvě trefy přidala obrozená střelkyně Míša Koubová, která se prosadila z nezvyklého postu pravé záložnice. Druhá půle už tolik pohledného fotbalu nepřinesla, naopak Zámrsk se osmělil k několika návštěvám čívické poloviny. Vše bezpečně odvrátila domácí obrana. Golmanka Míša měla za celé utkání jeden zákrok. I to svědčí o čívické převaze. Pod čtvrtou trefu se podepsal benjamínek týmu- Kája. Po dlouhé době si mohly čívické fotbalistky zakřičet vítězný pokřik.

Po kompletně odehraném podzimu mají Staré Čívice na kontě pouhých 10 bodů a patří jim osmé místo. Cílem pro jarní sezonu je co největší počet získaných bodů a s tím související postup tabulkou směrem vzhůru.

Zpět