Podzimní sezóna snů aneb Čívice málem králem

16.11.2010 13:20

 

Ženský fotbalový tým TJ Sokol Staré Čívice dosáhl v podzimní části sezóny 2010/ 2011 skvělých výsledků, díky kterým opanoval společně s týmem Sázavy a Pardubic pomyslné stupně vítězů. Proto nemůžeme tento úspěch opomenout a věnujme všem hráčkám a celému realizačnímu týmu tento souhrnný článek. Za malou chvíli se dozvíme, jak to všechno bylo.

Příprava na sezónu 2010/ 2011 se naplno rozběhla v druhé polovině června roku 2010. Čívický tým doznal několika změn. Na střídavý start byly přijaty tři důležité hráčky, díky kterým se mohla III. česká liga žen v Čívicích opět přihlásit. Je třeba si uvědomit, že bez jejich zájmu bychom dnešní úspěch zřejmě neslavili! A těmito fotbalistkami jmenovitě jsou: Kačenka Urbancová, Míša Krejcarová a Šárka Kalousková, dnes již Tomášková. Další novou hráčkou a slibnou posilou se stala Kristýna Zuntová, která přišla na hostování z Trutnova. Zbytek týmu zůstal nezměněn. Velká změna však nastala na postu gólmanky. Po několika letech kolektiv opustila Renáta Vaňurová a její místo měla zaujmout Míša Knappeová. Ta se ovšem nepříjemně zranila v posledním tréninku, což jí vyřadilo prakticky na celý podzim. Nastala tak další překážka, kterou bylo třeba řešit. Mezi tři tyče se postavila naše bavička, zachránkyně a dobrá duše Simča neboli Simírek. Svými skvělými výkony po celou dobu přispěla velkou měrou k čívickému úspěchu. Tím si u všech získala velký respekt a obdiv, neboť vlétla do chytání po hlavě stejně jako její seriálový hrdina Simír do hořících aut.

První dva soupeře jsme si nemohli přát těžší. Jak Dvůr Králové, tak Choceň nám dělaly minulý rok nemalé problémy. Dvorské fotbalistky jsme přivítali poslední srpnový víkend na domácím hřišti. Největší starosti byly s obsazením útoku, neboť Zuzka Svobodka byla zraněná a Urbi nemohla nastoupit z důvodu nevyřízené registrace. Útočná dvojice nakonec měla průměr pod hranicí plnoletosti. Vedle sebe totiž nastoupila Míša Koubová a Lucka Fajmanová. Staré Čívice vyhrály 3: 1 a naše mládí se podepsalo pod všechny tři trefy. Utkání mělo slibné tempo a ve skvělém světle se ukázal celý domácí tým. Čívická obrana hrála prim při dvorských nájezdech a záloha prokázala kvalitu v technických dovednostech. První tři body tak zůstaly doma a právě v tomto střetnutí byl započat čívický úspěch.

Za týden se čívické krasavice vydaly na široké choceňské hřiště. Zde se odehrál velký fotbalový koncert útočnice Urbi. „Nadržena do hry“ představila svůj sólový ofenzivní koncert. Vstřelila vysněných „5 fíků“ a stala se hrdinkou dnešního dne. Ovšem k tomuto obdivuhodnému výkonu jí dopomohl celý tým, který ji zásoboval lahůdkovými přihrávkami. Staré Čívice „přejely“ Choceň 5: 1 a získaly další tři zasloužené body. Již tyto dvě fotbalové bitvy pomalu ale jistě napovídaly o „nezapomenutelném podzimu“ pro čívický tým.

Třetí kolo zavanulo na čívické hřiště soupeře z Jehnědí. Utkání to nebylo jednoduché, přesto výsledek 4:1 zní jednoznačně. Dvěma góly se uvedla posila Míša Krejcarová, kterou podpořilo po jednom gólu i naše mládí Pudlík s Luckou. Byl to zápas, ve kterém prokázala svoji sílu obranná řada, které vévodí stoperská dvojice Květák- Péťa. K velkým výkonům se nadechla i Hanička, která se nebála ukázat své technické dovednosti a dokreslila obraz fungující obrany. Neuvěřitelných 9 bodů se skórem 12:3 zvedlo ze židle i do té chvíle klidné povahy.

Ve čtvrtém utkání si čívická družina jela pro tři body do Chotěvic. I když začátek utkání nám nevyšel a prohrávali jsme 1: 0, nakonec jsme si připsali jasnou výhru 8: 2. Hattrick vstřelila Urbi a Míša Koubová, které tak mezi sebou odstartovaly „gólové soupeření“. První trefu si připsala i předstoperka Péťa a jeden z nejkrásnějších gólů podzimu předvedl hlavou Romísek. S 12 získanými body zavládla pohoda a spokojenost, která číšila z každé hráčky. „Radost ze hry“, to je přesný výraz, který vystihuje hru Starých Čívic po celý podzim.

I když se v 5. kole dočkala čívická parta první porážky, za předvedenou hru se nemusela stydět. V derby s Mateřovem byly naše fotbalistky favoritem, ale doplatily na neproměňování šancí a také na brzký inkasovaný gól v úvodu utkání. Tradiční rival si šťastně připsal tři body za výhru 2: 0. Čívičtí příznivci si nepřejí nic jiného než jarní vítěznou odvetu, která se odehraje právě na čívickém trávníku.

Další zastávka třetiligové poutě byla na programu první říjnový víkend. V něm jsme přivítali na domácím hřišti nováčka z Benecka. Domácí tým nevěděl, co čekat, avšak z předchozích výsledků se dala vyčíst role favorita pro Staré Čívice. A přesně to se také odehrálo. Osmigólový koncert zahřál všechny čívické příznivce. Čtyřmi zásahy se zviditelnila Míša Koubová, dva přidala Urbi. První gól v čívickém dresu vsítila Kristýna a jeden si nešťastně dalo Benecko samo. I přes jasnou výhru 8:0 předvedlo nebojácnou hru. Na straně Čívic zavládla radost se ziskem dalších tří bodů a také předvedenou hrou.

V dalším kole nás čekal soupeř nejtěžšího kalibru. Tým Pardubic přijel sehrát vyrovnaný zápas na čívický drňák. Ovšem domácí celek jim výhru 5: 1 usnadnil výpadkem v prvních 10 minutách utkání. Pardubice na nic nečekaly, vstřelily 3 góly a bylo po utkání. Staré Čívice se následně sice nevzdaly, ale na víc než na snížení Renatkou z penaltového kopu to nestačilo. Velkým plusem byl však návrat útočné opory Zuzky Svobodky. Druhou událostí tohoto dne se stala svatba Šárky Kalouskové, která se tak 10. 10. 2010 stala mladou paní Tomáškovou.

Po dvou utkáních na domácím hřišti zavítaly Staré Čívice na hřiště dalšího nováčka- Vrchlabí. Zde se jednalo o jednoznačnou záležitost, kdy růžové fotbalistky roztřílely soupeře 9: 0. Hattrick si připsaly dvě hráčky. Tentokrát Zuzka Svobodka a Urbi. Dva fíky vstřelila Péťa Hamerníková a jeden gól stihla i Míša Koubová. Do týmu se opět vrátila pohoda, které vévodil již šestý vítězný pokřik.

Další týden nás čekal zápas podzimu s prvním týmem tabulky, Sázavou. Dočkali jsme se pravé „fotbalové bašty“, ze které vyšly vítězně čívické fotbalistky. S výhrou 3: 2 nad výborným soupeřem byl spokojen každý. O góly se podělily: Urbi, Míša Krejcarová a Míša Koubová. Ovšem vynikajících devadesát minut odehrál celý tým, který si po právu užíval blažený pocit z dosažení 21 bodů.

Po týdenní pauze si „čívičandy“ obuly kopačky opět na domácím hřišti. Na těžkém terénu předvedly proti Trutnovu přesvědčivý výkon a po zásluze vyhrály 4: 0. Prvním letošním gólem si udělala radost Šárka, dále skórovala Urbi a Míša Krejcarová. 24 bodů na kontě a skvělá hra celého týmu vedla k ještě větší pohodě…

Poslední utkání se stalo třešničkou na podzimním dortu, kdy Staré Čívice uštědřily domácí Rokytnici prohru 4: 2. Dva góly vstřelila Zuzka Svobodka, po jednom Urbi a Kristýna. I když mohlo být skóre vyšší, tři body jsou naše a to se počítá.

Z možných 33 bodů získaly čívické fotbalistky 27 a zařadily se do první trojice po boku Sázavy a Pardubic. Základem byla kvalitní příprava, která se přenesla na fyzičku jednotlivých hráček. Trenérská dvojice sáhla po osvědčeném modelu, kdy hráčky před každým tréninkem běhaly „čívickou oboru“. Účast na zápasech i trénincích byla uspokojivá a týmový duch zavládnul díky skvělé partě. Nejpilnějšími hráčkami v tréninkové účasti se staly Hanička a Péťa Špárovka, které chyběly nejméně z celého týmu. Do všech utkání aktivně zasáhla pětice hráček: Květáček, Léňa, Lucka, Pudlík a Simírek. Dále na žádném utkání nechyběla Péťa Hamerníková, Péťa Špárovka a Renatka. Střelkyní podzimu se s 16 fíky stala „obrozená střelkyně“ Urbi.

Velkou pochvalu zaslouží také realizační tým, který se velkou měrou podepsal na skvělém výsledku Starých Čívic. Trenéři Pepík Kopečný a Honzík Plíšek nechyběli na žádném utkání a svědomitě řídili kormidlo čívické lodi. Vedoucí, masérka, maminka a kamarádka Renatka starší přispívala k celkové pohodě a chodu celého týmu. Za to všem třem patří velké DÍKY! Na téměř všech utkáních nás podporovala i pánská dvojice: taťka Martin a Davča Hudec. Sdíleli s námi naše úspěchy i neúspěchy a fandili po celou dobu. Opomenout nesmíme ani naše maminky, které pravidelně jezdili na domácí utkání se svými malými poklady. Kačenka s malým Honzíkem, Lucka Karetka s Ondráškem i Zuzka s Karolínkou a Tomáškem potěšili svojí přítomností všechny hráčky i realizační tým. Byli naším dvanáctým hráčem! Teď už jen zbývá sehrát poslední podzimní utkání, které se uskuteční v sobotu 20. listopadu ve sport baru Zelená Žába. Je třeba čívický úspěch řádně zapít, neboť tahle „sezóna snů“ zůstane v paměti nás všech do konce života!

 

 

Zpět