Nevýrazný čívický výkon aneb zbytečná bodová ztráta

18.05.2012 09:35

Staré Čívice- Benecko

0: 0

Sestava: M. Knappeová- S. Zrůstová, A. Beňová, P. Hamerníková, H. Priessnitzová (P. Macounová)- B. Jiráňová (P. Křemenová), L. Holmanová, R. Kopečná (S. Deverová), K. Zuntová- Z. Svobodová, P. Hockeová

Předposlední domácí utkání „zavanulo“ na čívický trávník fotbalistky Benecka. Domácí sestava byla již poněkolikáté v plné sestavě, tudíž trenéři měli k dispozici tři hráčky na lavičce náhradnic. Úvod zápasu měl obraz tradičních Čívic, které se přizpůsobí hře soupeře a své hře nemůžou přijít na chuť. Dlouhé minuty byli přítomní diváci ochuzeni o jakoukoliv kombinační akci. Benecko už totiž dávno není odevzdaný tým, který by dostal „desítku“ a jel domů. Hráčky soupeře předváděly sympatický defenzivní výkon podpořený ofenzivními choutky své kapitánky, která několikrát nebezpečně ohrozila čívickou obranu. Nakonec ale střely vyslané v prvním poločase s ledovým klidem pochytala gólmanka Míša. Všechny projektily byly vyslány za hranicí šestnáctky, a proto ke štěstí domácích hráček postrádaly potřebnou razanci, aby mohly Míšu vyrušit z klidového režimu. Za první poločas zaslouží zmínku o své osobě předstoperka Péťa Hamerníková, která hýřila aktivitou a velmi často navštěvovala útočnou polovinu. Zřejmě chtěla všem dokázat, že stále patří mezi výborné fotbalistky, o které se může opřít čívická hra. V útoku se představila vedle zkušené Zuzky Svobodky netradičně Péťa Hokejka, která skutečně kromě role golmanky od svého příchodu vystřídala už všechny posty. Ani v útoku se neztratila a dvakrát nebezpečně dobíhala slibně rozjetou čívickou akci. Bohužel pro naše hráčky byla vždy na místě golmanka Benecka. I proto diváci v prvním poločase žádnou trefu do černého neviděli.

Do druhého dějství bylo potřeba zlepšit přechod do útoku a také zpřesnit přihrávky, které dnes čívickým fotbalistkám dělaly leckdy potíže. Celý druhý poločas odehrála Sabina, která vystřídala Renatku. Do středu zálohy se přesunula Péťa Hokejka, aby uvolnila Sabině místo v útoku. Šancí měly čívické fotbalistky přeci jen více, ale míč za brankovou čáru ne a ne dotlačit. Minuty neúprosně utíkaly a stále víc se blížila výsledková senzace z pohledu Benecka. Domácí trenéři mezitím vystřídali Haničku,  jejíž post levé obránkyně obsadila Péťa Macounová. O chvíli později došlo i k poslednímu třetímu střídání, kdy do hry zasáhla budoucí nevěsta Péťa Špárovka, která nahradila „psa- hlídače“ Báru. Čívice zahrávaly i několik rohových kopů, ale ani ty k vytouženému gólu nevedly. Pěknou střelou se prezentovala aktivní Péťa Hamerníková, ale mířila pouze do prostoru, který střežila hostující golmanka. Míč si pěkně předávala Kristy s kapitánkou Léňou, ale ani ony dnes nenašly správný recept na vstřelení gólu. Bohužel asi deset minut před koncem utkání přišla smolná situace pro Staré Čívice. Bojovnice Zuzka Svobodová si po nešťastném souboji zranila koleno a sezona pro ni předčasně skončila. Protože Čívice už měly všechny tři střídající hráčky na hřišti, musely dohrávat utkání v deseti. A to ještě přišla jedna špatně se vyvíjející situace pro čívický tým. A sice golmanka Míša špatně odhadla letící míč, který bohužel neletěl až do pokutového území, nýbrž před něj, benecká fotbalistka u něj byla dříve a řítila se sama na bránu. Při Čívicích však stáli „všichni svatí“, neboť hostující hráčka trefila pouze vracející se Simču, která stála ve správný okamžik na správném místě. Odražený míč už ukryla do své náruči „vykulená“ golmanka Míša. No to už byl opravdu konec veškerých nadějí čívických fotbalistek na tříbodový zisk, které byly svědkem nefalšované a sympatické radosti Benecka ze získaného bodu. Ovšem důležitější než výsledek je dnes pro Čívice zranění „stálice na fotbalovém nebi“ Zuzky Svobodky. Všichni jí přejeme brzké vyléčení!

Na závěr je nutné konstatovat, že bez vstřeleného gólu se vyhrávat nedá, jediným plusem je nula na kontě obdržených branek, i když v závěru to měly Čívice opravdu nahnuté. Gratulujeme Benecku k předvedenému výkonu a pro všechny zástupce z ostatních fotbalových týmů je potřeba zmínit, že Benecko je opravdu Příkladem s velkým P, co se týká slušného chování. Pro dokreslení situace stačí osvětlit jeden moment, kdy po utkání všechny fotbalistky i trenér Benecka jednotlivě přistoupili ke zraněné Zuzce, podali jí ruku a popřáli brzké uzdravení. To je opravdu vzor slušného chování, i proto přejeme Benecku jen to nejlepší.

Čívické fotbalistky čeká příští týden nelehký úkol, neboť z Jehnědí se v poslední době nevozí body lehce. Ale pokud naše hráčky navštíví slečna „produktivita“, mohly by být tři body naše.

Zpět