Nejvyšší prohra na závěr soutěže

06.06.2010 00:00

 

Choceň- Staré Čívice

5: 0

Sestava: M. Knappeová- S. Ondráčková (P. Křemenová), A. Beňová, P. Hamerníková, R. Kubelková- S. Zrůstová, L. Holmanová, R. Kopečná (R. Kopečná st.), L. Fajmanová- Z. Svobodová, M. Koubová

Poslední utkání fotbalové sezóny 2009/ 2010 znamenalo pro Staré Čívice zároveň největší porážku v celé sezóně. Kromě již známého velkého choceňského hřiště nás přivítal doslova „pařák“. Slunce pálilo na všechny strany a dělalo potíže zejména našim hráčkám.

Prvních 15 minut měl míč na kopačkách tým Chocně, ale běhaly čívické fotbalistky. To se ukázalo být jedním z hlavních faktorů prohry, neboť se naše hráčky brzy unavily a výsledkem bylo poločasové skóre 0:3 z pohledu Čívic. Choceň podnikala jeden útok za druhým a ani bojující obranná řada ve složení Romísek, Simírek , Péťa nebo Květák nedokázaly přímým střelám zabránit. Když už se zdálo, že Staré Čívice přeci jen rozvlní síť, Simča ocitnuvší se sama před prázdnou bránou minula. A tak šly do druhého poločasu čívické krasavice s cílem nezranit se a dohrát utkání s hlavou nahoře. Simírka nahradila do druhého poločasu Péťa Špárovka a ke konci utkání došlo i k rodinnému střídání, kdy Renatku nahradila starší Renatka. Prvních 20 minut druhého dějství Staré Čívice celkem bez problémů bránily. Obrana odrážela choceňské nájezdy a útočné dvojka Zuzka Svobodka- Míša Koubovic podpořené Léňou se snažily udržet míč co nejdál od čívické brány. Ovšem na 0:4 zvýšila Choceň po chybě gólmanky Míši, která vyběhla, ač neměla. Nepokrytá domácí hráčka skórovala lehce do opuštěného brankového prostoru. Na konečných 0: 5 upravila chytrou střelou opět choceňská útočnice. Všichni už si přáli, aby byl odpískán konec utkání, neboť v tak horkém počasí to bylo spíše utrpení než radost ze hry pro obě strany. Nutno podotknout, že domácí tým se nechoval příliš sportovně, jejich časté nadávky byly slyšet z více stran. Hořký pohár si Staré Čívice musely vypít až do dna, neboť krátce před koncem zápasu se naše mladá naděje Simča nešťastně zranila. Sice odešla, jak se říká „po svých“, ale pozdější vyšetření prokázalo zraněný meniskus a poškozený křížový vaz v koleni. V tomto případě výsledek „vem čert“. Důležitější je bezproblémové uzdravení a brzký návrat Simči na zelený pažit.

Tímto utkáním je tedy nepovedená sezóna 2009/ 2010 za námi a nyní je třeba si odpočinout a načerpat nové síly na další třetiligovou pouť. Věřme, že i s novými posilami se budeme fotbalem bavit stejně dobře jako v minulých dobách, kdy nebylo nejdůležitější zvítězit, ale předvést dobrou hru a mít z ní radost!!

Zpět