Nečekaná porážka na hřišti soupeře

25.04.2010 00:00

   

Rokytnice v O. h. - Staré Čívice

3: 2

Sestava: R. Vaňurová- R. Kubelková, A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová- S. Zrůstová (S. Ondráčková), L. Holmanová, R. Kopečná, M. Knappeová- M. Koubová (H. Šoltová), Z. Svobodová

     Třetí kolo třetí ženské ligy žen bylo svědkem velkého překvapení. Čívické fotbalistky nezvládly utkání na hřišti Rokytnice a poprvé v historii si ze vzájemného souboje neodnesly ani bod! Tímto nečekaným výsledkem se Staré Čívice propadly na páté místo a v tabulce na čtvrtý tým ztrácejí již 5 bodů. Ale teď už přistupme k samotnému vývoji utkání. Hostujícímu celku chyběla Péťa Špárovka, která laboruje se zraněnou nohou. Tudíž tým čítal 13 hráček připravených zasáhnout do utkání.

    Od první minuty byla znatelná nervozita na kopačkách čívických hráček, které si za první poločas nebyly schopné přesně přihrát. I když měl náš celek evidentně převahu, ve skóre se to nijak neprojevilo. Mrzet nás mohou zejména neproměněné standardní situace, ze kterých mělo padnout několik gólů. A když už se neujaly ani pokusy kapitánky Péti, čívická jedenáctka poprvé kapitulovala. Krátce před koncem prvního poločasu dostal domácí celek téměř ojedinělou šanci v podobě rohového kopu. Růžová obrana se špatně domluvila a nejvyšší hráčka Rokytnice vsítila úvodní gól parádně trefenou hlavou, 1:0. Po prvním poločasu sáhlo trenérské duo k prvnímu střídání. Útočnice Míša nebyla očividně ve své kůži, a tak přednost na druhý poločas dostala Hanička. S jejím příchodem nastal fotbalový převrat v čívické sestavě. A vůbec neměl daleko k převratu v roce 1989. K moci v útoku se dostala vedle Zuzky zcela nečekaně naše stoperka Květák. Zálohu ovládla čtveřice ve složení z pravé strany: Simča, Léňa, Míša a Lucka. Obranné linii nadále velela kapitánka Péťa, kterou na křídlech podporovaly již zmíněná Hanička a Romísek. Na postu stopera se objevila Renatka. Cíl trenérů byl jasný: dát týmu nový impuls a pokusit se obrátit ukazatel skóre na naši stranu. Bohužel tento plán prvních 20 minut druhého poločasu ztroskotal na nezvykle chybující obraně. K druhému zářezu na pažbu přišla Rokytnice tak trochu jako „slepý k houslím“. Po špatné domluvě gólmanky s obranou vstřelil domácí tým laciný gól, 2:0. A aby toho nebylo málo, po pohledné akci zvyšovala kapitánka Rokytnice již na 3:0. Mezitím došlo ještě k vynucenému střídání na naší straně, kdy vyčerpanou Simču vystřídal Simír. A nastal boj mimo hřiště. Naštěstí čívické vedení Simču vzkřísilo a později předalo v pořádku do maminčiných rukou. V tu chvíli byl výsledek nepodstatnou záležitostí. Ovšem, kdo čekal, že s výsledkem 0: 3 už Čívice nic nezmůžou, ten se nestačil divit. Posledních 25 minut zápasu bylo jasně v režii hostujícícho týmu a v hlavních rolích se objevila čívická touha a vůle po změně výsledku. Nejdříve se k rohovému praporku asi podesáté postavila kapitánka Péťa a její nádherné centry byly konečně vyslyšeny. K míči se dostala záložnice Míša a snížila na 1:3. O chvíli později se v další z mnoha akcí objevila Zuzka, ale již po několikáté ukázala domácí gólmanka své kvality. Zanedlouho prošla celou obranou opět kapitánka Péťa a naservírovala míč Míše, ta tentokrát orazítkovala pouze tyč. Pak už ale přišel další povedený útok, který nadvakrát zakončila Léňa přesně mezi tři tyče, 2: 3. Posledních 10 minut už útočil prakticky celý tým. Za zmínku stojí velká šance kapitánky Péti, která po Květákově nahrávce střílela těsně nad domácí svatyni. Stav už se do posledního hvizdu rozhodčího bohužel nezměnil, a tak musí Staré Čívice spolknout hořkou pilulku v podobě druhé porážky ze tří odehraných jarních utkání.

     Nezbývá než se poučit z chyb a doufat, že se čívické fotbalistky nadechnou k lepším zítřkům. Je třeba mít na paměti, že fotbalové utkání má 90 minut a na hřišti je 11 hráček. Úspěch se dostaví, pokud bude tým tahat za jeden provaz a pokud každá hráčka nechá na hřišti svoji nejlepší hru. Již příští týden čeká Staré Čívice velké derby, kdy na domácím hřišti přivítáme silného soupeře z Pardubic. V dnešním utkání jsme se přesvědčili, že i překvapení se dějí. Tak se snažme, ať přichystáme nemilé překvapení právě Pardubicím, které bychom mohli porazit přesně po dvou letech. Nikdo by se jistě nezlobil, kdyby se 2. 5. 2010 historie opakovala.

 

Zpět