Koncert zahozených šancí, přesto jasná výhra...

14.09.2010 13:14

 

Staré Čívice- Jehnědí

4: 1

Sestava: S. Ondráčková- H. Šoltová, A. Beňová, P. Hamerníková, R. Kopečná- Š. Kalousková, L. Holmanová, M. Krejcarová, K. Zuntová- M. Koubová ( P. Křemenová), L. Fajmanová (K. Kandrová)

3. kolo soutěže se stalo synonymem pro souboj Starých Čívic s nevyzpytatelným týmem Jehnědí. V minulé sezóně jsme s tímto soupeřem sehrály dvě vyrovnaná utkání, ze kterých si čívické krasavice odnesly 4 body. Dnes v naší sestavě chyběla Urbi a také Romísek. Již potřetí za sebou tak měli trenéři k dispozici 13 hráček. A opět dokázali vytvořit velmi silnou sestavu, od které si slibovali třetí výhru v řadě, ale nepředbíhejme.

Úvod utkání patřil domácím hráčkám. Po několika přihrávkách se zmocnila míče Míša Krejcarová a již v 5. minutě splnila přání trenéra Kopečného, neboť nechytatelnou střelou zařídila vedení 1: 0. Byl to její první gól v dresu Starých Čívic v této sezóně. Domácí hráčky se od této chvíle začaly fotbalem opět bavit. Do kombinací se zapojila celá desetičlenná sestava hrající v poli. Jen Simča na brankové čáře byla bez práce a klidně si dnes mohla kromě kávy přečíst i nějaký román či detektivku. Ve 12. minutě se totiž uvedla krásnou střelou téměř z poloviny hřiště Šárka. Její bombu ještě sice hostující gólmanka vyrazila, ale míč do prázdné brány v pohodě uklidila Lucka, 2: 0. Ač jí post útočnice nebaví a raději by hrála v obranné řadě, dnes opět prokázala, že umí stát ve správný čas na správném místě. Jehnědí v tu chvíli vypadalo „na ručník“. Ovšem ve 20. minutě nabídla čívická obrana soupeřkám zbytečným faulem možnost ke skórování. Za hranicí velkého vápna se k přímému kopu postavila kapitánka Jehnědí a protože byla chytrá, vyslala střelu k horní tyči. Simča s tím nemohla při své výšce nic dělat, 2: 1. Od té chvíle se začalo hrát na obě strany, ovšem k přímému ohrožení domácí svatyně nedošlo. V posledních minutách prvního poločasu nás Jehnědí chvílemi přehrávalo, což byla jasná výstraha pro domácí, že ještě není konec. A tak se do kabin odcházelo s jednogólovým vedením. Trenéři vytýkali hlavně nevyužité šance, kterými se prezentovala Míša Koubová či nastřelením tyče Kristýna. Přesnými přihrávkami dnes kromě Míši Krejcarové zásobovala útočné duo i Léňa, která několikrát uslyšela během utkání pochvalu z úst trenérů. Hlavní úkol do druhého poločasu zněl tedy jasně: dát co nejdříve pojišťovací gól a v klidu dohrát celé utkání.

Výjimečně trenéry poslechla předstoperka Péťa a v 55. minutě poslala pozdrav gólmance Jehnědí. Ta opět míč pouze vyrazila a nabídla ho ke skórování. Toho se ujala Míša Koubová a vstřelila onen vysněný a rozhodující gól, 3: 1. Již o sedm minut později, tedy v 62. minutě si vzala podruhé v dnešním utkání slovo Míša Krejcarová a zvýšila na 4:1. Od té doby si Jehnědí ani neškrtlo. Čívické fotbalistky kombinovaly, až šel z toho mráz po zádech. Nejvíce v tomto ohledu vynikla Hanička, která se nebála a kombinovala „o sto šest“. Na závěrečných 25 minut se na hřiště podívala i Kačenka Kandrová, která vystřídala střelkyni jednoho gólu Lucku. Závěrečný nápor už branku nepřinesl, i když zejména Kristýna „pálila ostrými“ nejméně čtyřikrát, osud jí dnes ale vstřelení gólu nepřál. Na poslední minuty došlo ještě k jednomu střídání, kdy další dnešní střelkyni Míšu Koubovou vystřídala Péťa Špárovka. V 85. minutě se k přímému kopu postavila předstoperka Péťa a technickou střelou, což je u ní nezvyklé, orazítkovala bohužel jen levou tyč soupeřovy brány. I přesto odstartoval poslední hvizd rozhodčího velkou čívickou radost, neboť s bilancí tři utkání= 9 bodů počítal jen málokdo.

Vzhledem k výsledkům ostatních týmů obývají Staré Čívice o skóre druhou příčku. Jestli budou v těchto perfektních výkonech pokračovat i nadále, máme o radost a dobrou náladu postaráno. Dnes opět nejde chválit jednotlivě, neboť čívické fotbalistky předvedly skvělý týmový výkon. Dvěma góly se blýskla Míša Krejcarová, po jednom přidala Lucka a Míša Koubová. Je to skvělé zjištění, že při absenci střelkyně Urbi, máme v týmu další hráčky, které jsou schopné rozhodnout. Záložní řada dnes opět hrála na plné obrátky a ukázala svoji sílu. Ať Kristýna nebo Šárka, obě tyto křídelní záložnice skvěle podporovaly útok a zároveň přes ně jen málokdy přešla hostující hráčka. A ve středové dvojici se dnes i s novými kopačkami naplno projevila Léňa, která víc míčů odehrála dobře, než je zkazila. Tudíž splnila velké přání obou trenérů. K Míše Krejcarové není třeba nic dodávat, snad jen, že by za ty dva góly mohla přinést nějaké zápisnéJ. Obranná čtveřice měla o trochu méně práce, než bývá zvykem. Přesto když měla Hanička, Květák, Péťa nebo Renatka míč na kopačkách, vždy si dokázaly poradit. Když už se dostala Renatka či Haňďa do nesnází, vždy přispěchala na pomoc stoperská dvojice a případný požár v pohodě uhasila. Simča na brankové čáře dnes měla lístek do první řady a vychutnávala si ofenzivní koncert svých spoluhráček. I když rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší, předvedený výkon zaslouží jedničku s hvězdičkou.

Příští týden si udělají Staré Čívice fotbalový výlet do Chotěvic, kde předehrají své utkání. Pokud soupeře nepodcení, můžeme se těšit na další dobrý výkon. Ovšem pozor, tento víkend si Chotěvice připsaly historickou výhru, neboť po více než dvaceti kolech zvítězily. Odnesl to tým Trutnova s prohrou 2: 1. Všichni věříme, že čívické fotbalistky tedy v sobotu 18. 9. nic nepodcení a potěší čívické fanoušky a přátele další výhrou.

 

 

Zpět