Jednoznačné výhry nad Dvorem Králové a Trutnovem

12.10.2011 08:14

Staré Čívice- Dvůr Králové

8: 0

Zatím nejpovedenější utkání v letošní sezoně odehrály čívické fotbalistky na domácím hřišti proti fotbalistkám ze Dvora Králové. V čívickém dresu se podruhé během své bohaté kariéry loučila Kateřina Urbancová, která se rozhodla odejít střílet góly do první ligy v dresu Pardubic. Po minulé sezoně, kdy nastřádala v růžovém dresu 32 gólů, je toto rozhodnutí pochopitelné. Celý čívický tým jí přeje mnoho úspěchů v další kariéře a zároveň doufáme, že se v budoucnu vrátí do Starých Čívic, aby zde mohla opět rozdávat radost:-p. Ale teď už pojďme k samotnému zápasu, neboť ten patřil právě fotbalistce s číslem pět! Dvůr Králové nedá svoji kůži nikdy zadarmo a podle toho vypadal i úvod utkání. Domácí fotbalistky měly sice míč ve své moci, ale k přímému ohrožení soupeřovy brány se ne a ne dostat. O několik minut později to přeci jen přišlo. Urbi si zatáhla míč po levé straně a přesným centrem našla svoji kolegyni z útoku Míšu Koubovou. Ta měla před sebou odkrytou bránu, takže pro ni nebyl problém vstřelit vedoucí gól, 1: 0. V prvním poločase se nakonec zrodila ještě jedna gólová situace a to přímo výstavní. Předstoperka Péťa Hamerníková se po přihrávce Urbi napřáhla daleko za hranicí šestnáctky a z první vyslala nechytatelnou bombu přímo za záda dvorské golmanky, 2: 0. Za své výkony v prvních kolech si trefu do černého plně zasloužila, ale že to bude zrovna „aspirant“ na gól roku, to asi nečekala ani sama hráčka:-p. Čívice tak po prvním poločase kráčely jistým výkonem za třemi body. Ovšem nelze podcenit dvorské fotbalistky, které svoji kvalitu určitě mají.

Co se dělo na trávníku v druhém poločase, nečekal opravdu nikdo. Těchto 45 minut jasně patřilo loučící se Urbi, která předvedla totální ofenzivní koncert. Poslouchejte dobře, ŠESTKRÁT se trefila za druhý poločas do soupeřovy brány a stanovila konečný výsledek na 8:0. Dvorní asistentkou se stala Míša Krejcarová, která vybízela Urbi ke skórování jedním přesným pasem za druhým. Ovšem nesmíme opomenout ani zbytek růžové jedenáctky, která podala vynikající výkon a vyhranými souboji, přesnými nahrávkami a bojovností podpořila celkově fantastický výsledek.

Urbi se tedy rozloučila stylově, neboť za čtyři utkání vstřelila i díky dnešní kanonádě 10 gólů. Na to nezbývá než napsat: „Urbi, děkujem!“

Pochvalu ale zaslouží opravdu každá hráčka, protože obrana fungovala na 100% a dokonce předvedla několikrát souhru s golmankou Míšou. Záloha byla skvělá, prim hrála nejen Míša Krejcarová, ale i kapitánka Léňa, či krajní hráčky Kristy s Bárou. O útoku se již netřeba zmiňovat, snad jen, že výsledek je příliš krutý pro dvorské fotbalistky, které předvedly sympatický výkon i za nepříznivého stavu. Příští týden nás čekal další nelehký soupeř ze severu…Trutnov.

 

Trutnov- Staré Čívice

1: 4

Do Trutnova se čívický fotbalistkám nejelo lehce, neboť poslední měření sil s tímto soupeřem nedopadlo vůbec dobře (pozn. v loňské sezoně Trutnov- St. Čívice 3: 2). Navíc poprvé bez útočnice Urbi, chyběla i Míša Krejcarová či Zuzka Svobodová. První minuty byly opatrné z obou stran, k prvním šancím se odhodlaly bojovně naladěné čívické fotbalistky. Ty chtěly zejména dokázat, že i v nekompletní sestavě dokážou hrát pěkný fotbal a navíc získat i nějaké body. Ovšem, co si nikdo nepřál, se stalo realitou. Čívice hrály fotbal a Trutnov z druhé nabídnuté šance se štěstím skóroval. Golmanka Míša si sama srazila přímý kop zády do brány, 0: 1. Tato situace jakoby čívické hráčky „nakopla“ k ještě větší aktivitě a kombinační hře. Nejlepší hráčkou dnes byla beze sporu kapitánka Léňa, která táhla svůj tým výborným výkonem za třemi body. Běhala ze strany na stranu, rozdávala přesné míče a vyhrávala osobní souboje. Z jedné takové situace, kdy Léňa zatáhla míč do šestnáctky Trutnova, se zrodil vyrovnávací gól. Přesnou přihrávku od čívické kapitánky obdržela Míša Koubová a mazácky prostřelila domácí golmanku k protější tyči, 1: 1. Její kolegyně z útoku Sabina se nenechala zahanbit a ještě do konce prvního poločasu strhla vedení na čívickou stranu, kdy parádně obešla trutnovskou golmanku a do prázdné brány zvýšila na 2: 1. Od obranné řady, přes zálohu až po útok jsme mohli vidět soustředěný, bojovný a přesný výkon. Do druhé půle šly hostující hráčky s cílem neinkasovat, naopak přidat pojišťující gól. To se povedlo Míše Koubové, která se probojovala na hranici malého vápna až do zakončení a zvýšila na 3: 1. Akci předcházel výborně vybojovaný míč od agilní Báry. Aby té čívické radosti nebylo málo, utekla po pravé straně Kristy a nádherně zavěsila pod víko trutnovské brány, 4: 1. Vstřelila tak výstavní gól svému bývalému týmu. Zbytek utkání už si Staré Čívice s přehledem uhlídaly a hrdě dokráčely ke třem bodům!

Dnešní sestava podala opravdu heroický výkon podpořený bojovností a také to pravé čívické srdíčko bylo na trávníku vidět. Obrana ve složení Květák, Péťa, Hanička a Renatka fungovala spolehlivě a nepouštěla trutnovské útočnice do zakončení. Záloha v čele s Léňou byla fyzicky skvěle připravená a vybojovala spoustu zdánlivě ztracených míčů. Nová posila Monča si dokonce připsala historicky svoji první výhru v ženském fotbale, gratulujeme:-p. I útok se dnes činil, neboť zařídil tři ze čtyř gólů.  Sečteno a podtrženo: ověnčené jasnou výhrou jsme s radostí vyrazily zpět ke svým domovům…

Příští týden měly čívické fotbalistky volno, které bylo po dnešním výkonu zcela zasloužené.

Devátého října Staré Čívice přivítaly na domácím hřišti vítěze loňské sezony…tým Sázavy. Jak vše dopadlo, se dočtete v dalším článku.

Zpět