Jarní sezóna právě začíná…

11.04.2010 00:00

 

Dvůr Králové- Staré Čívice

3:0

Sestava: R. Vaňurová- P. Křemenová (S. Ondráčková), A. Beňová, P. Hamerníková, R. Kubelková (H. Šoltová)- S. Zrůstová, L. Holmanová, R. Kopečná, M. Knappeová (L. Fajmanová)- M. Koubová, Z. Svobodová

     Po dlouhém zimním spánku čívických krasavic se opět hlásíme na prahu jarní sezóny 2010. Než přejdeme k prvnímu odehranému zápasu, je třeba připomenout změny, ke kterým v čívickém týmu došlo. Zejména se jedná o odchod pilíře zálohy- Šárky Kalouskové. I když to pro náš tým znamená velkou ztrátu, nezbývá, než Šárce popřát hodně štěstí v jejím novém působišti- Hradci Králové. Naopak můžeme s radostí přivítat novou spoluhráčku do našich „blonďatých řad“ Simču Zrůstovou. K žádné další změně během zimní přestávky nedošlo, a tak jsou akorát současné hráčky zase o pár měsíců starší…

     I když se fotbal během zimních měsíců nehrál, Staré Čívice mají za sebou velmi „plodné období“. Narodily se 4 děti a to rovnou v jednom březnovém týdnu. Nezbývá než popřát  Kačence a jejímu Honzíčkovi, Lucce Karetce a jejímu Ondráškovi a Zuzce a jejím dvojčátkům hodně zdraví, štěstí a lásky.

A teď už přistoupíme k samotnému utkání. První ostré měření sil s sebou nese vždy velká očekávání. Ta se Čívicím bohužel nepodařila naplnit. I přesto, že zimní příprava kvůli velkému množství sněhu neproběhla zcela podle plánu, Staré Čívice měly na to podat solidní výkon. Ovšem již v 5. minutě utkání rozhodčí nařídil pokutový kop za „údajný faul“ naší gólmanky Renči. Ke škodě růžového týmu dvorská fotbalistka penaltu bezpečně proměnila. Dá se říct, že to byl zlomový bod celého utkání. Čívické fotbalistky ze sebe prvních 20 minut nedokázaly setřást skutečnost, že je rozhodčí nařízenou penaltou poškodil. Ovšem svojí bojovností dokázaly v druhé části prvního poločasu několikrát ohrozit domácí branku. Nejprve se ve stoprocentní šanci ocitlo duo Léňa a Pudlík, ale ani jedna neprokázala dostatek důrazu na brankové čáře. Nebezpečný únik přes půl hřiště ukázala vždy bojující Zuzka Svobodka. Ovšem při finálním zakončení měla zřejmě šátek na očích, neboť netrefila odkrytý gólový prostor. Pěknými střelami z delší vzdálenosti se prezentovala kapitánka Péťa a nutno dodat, že tentokrát byly střely pěkně mířené, ale ani jedna nenašla vysněný cíl. Po prvním poločase jsme tak držely stále nadějný stav 0: 1. Trenér Kopečný hráčkám v šatně domluvil, že je třeba se soustředit na fotbal, ale pocity křivdy v některých dívkách přetrvávaly i v druhém poločase. V něm rozhodčí opět prokázal sympatie k domácímu celku, a tak se první čtvrthodinka odehrávala v duchu častého přerušování. V 60. minutě došlo v čívických řadách k prvnímu střídání. Lucka Fajmis nahradila na levém kraji zálohy Míšu. Krátce poté se poprvé na trávníku zažlutilo. K překvapení všech dostala žlutou kartu gólmanka Renča za protesty. Už to hold nevydržela a ulevila siJ. Po pár minutách došlo k dvojitému střídání, kdy Hanička a Simírek nahradily v obranné linii Romíska a Péťu Špárovku. Hra se přestala přelévat ze strany na stranu, domácí celek začal mít převahu. A tak přibližně v 75. minutě zvýšil na 2:0. Poté na hřišti proběhly dva nepříjemné momenty. Nejdříve se Léňa po jednom ze soubojů praštila hlavou o zem a musela být ošetřena za postranní čárou. Je to ale bojovnice v pravém slova smyslu a utkání dohrála. Druhou nepříjemnou chvilku byl vyražený dech Renatky. Ještě že zkušená Zuzka Svobodka zachovala chladnou hlavu a pomohla Renatce opět k nádechu. Za zmínku ještě stojí nebojácný únik stoperky Květáka, která si to prokličkovala pěkně až k domácí svatyni, na poslední chvíli jí ale míč utekl od nohy. Nicméně odvaha se určitě cení. Třetí hřebíček do čívické rakve tak přidaly dvorské fotbalistky v poslední minutě utkání, kdy domácí hráčka skórovala do prázdné brány, 3:0.

     Ze Dvora Králové si tedy po dlouhé době čívické fotbalistky neodváží ani bod. Na druhou stranu můžeme být rádi, že jsme tuto devadesáti minutovou bitvu zvládli bez trvalých následků na našem zdraví. Zároveň se musíme psychicky a fyzicky připravit na další utkání, které se odehraje 18. dubna v 10 hodin na domácím hřišti ve Starých Čívicích. Soupeřem bude tým z Chotěvic. Jediným úkolem bude zisk tří bodů. Takže všichni fotbalisté, fotbalistky, obyvatelé Starých Čívic, přátelé a kamarádi zeleného údolí, neváhejte, a přijďte nás podpořit při druhém dílu naší zábavné show „Třetí česká liga žen“!

 

Zpět