Jak je důležité míti Urbi :-)

06.09.2010 12:07

 

Choceň- Staré Čívice

1: 5

Sestava:  S. Ondráčková- R. Kopečná (R. Kubelková), A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová- Š. Kalousková, L. Holmanová, M. Krejcarová, K. Zuntová- M. Koubová, K. Urbancová (P. Křemenová)

Ve druhém kole zajížděly fotbalistky Starých Čívic na horkou choceňskou půdu. Z minulé sezóny měl náš tým co oplácet (pozn.: na jaře zde Čívice obdržely debakl 5:0). Dnes nám kromě trojice dlouhodobě zraněných chyběla navíc Hanička a Kačenka Kandrová. Tudíž měli trenéři k dispozici opět pouze 13 jmen. Přesto dokázali vytvořit nezvykle silnou sestavu.

Od první minuty bylo jasné, kdo bude mít v tomto utkání navrch. Choceňskému míči se zalíbilo na čívických kopačkách natolik, že již v 10. minutě se ocitl v síti domácích. Rychlou akci nastartovala přesnou přihrávkou Míša Krejcarová, na její nabídku kývla Urbi, rozběhla se a zastavila ji až radost z prvního vstřeleného gólu, 1: 0. Kdo čekal střeleckou „antifazónu“ v jejím podání, ten se ošklivě mýlil. Již za pět minut totiž stejná dvojice předvedla akci jak přes kopírák. Agilní Urbi si opět naběhla na přesnou přihrávku a střelou k levé tyči upravila na 2: 0 pro Staré Čívice. Toto vedení uklidnilo celý tým, který od té doby hrál, co potřeboval. K vidění byly nevídané kombinace, do kterých se zapojily všechny hráčky. Míč byl stále v pohybu mezi obranou, zálohou i útokem. Byla to radost pohledět. Střeleckými pokusy se v prvním poločasu kromě Urbi prezentovala i její mladší kolegyně z útoku Míša Koubová, či bojovně hrající Kristýna. Poločas z říše snů ale zakončila ve 35. minutě dovršením hattricku navrátilkyně Urbi a přítomní diváci mohli tleskat, 3: 0. Jelikož v hledišti převažovaly čívické barvy, aplaus byl opravdu velký. Obraz výborně hrajícího týmu dotvořila obranná čtveřice. Choceňské útočnice se dostaly k první střele až ve 38. minutě a vyrušily tak chytajícího Simírka z klidného nedělního dopoledne. Kdyby si čívická gólmanka vzala do brány termosku s čajem či kávou, nemohl by se nikdo divit. Nejen, že bylo chladné počasí, ale hlavně by měla čas k nerušenému pikniku. O přestávce se čívické krasavice mohly zaslouženě ohřát v šatně, ve které se trenéři zdrželi na jejich poměry opravdu krátce. Však se není čemu divit, dnes nebylo téměř co vytýkat.

Do druhého dějství nastoupil náš tým s jednou změnou, kdy kapitánka Renatka pustila na post pravého beka Romíska. Hlavním úkolem bylo udržení koncentrovaného výkonu až do konce utkání. Dojem velkého dne pro čívický fotbal podpořila neuvěřitelně svým čtvrtým gólem Urbi, kdy v 55. minutě jen lehce tečovala pěknou přihrávku, jejímž adresátem byla Míša Koubová, 4:0. Poté přišla „hluchá desetiminutovka“, při které se Choceň prodrala k několika střelám, ale vždy mířily na připraveného Simírka. Pak ale přišla jedna nebezpečná střela k tyči a celá čívická lavička oněměla úžasem. Simča na nic nečekala, vrhla se k pravé tyči jako Petr Čech a střelu vytěsnila na roh. Ten poté obrana řízená zkušenými stoperkami Květákem a Péťou bez problémů odvrátila. V 70. minutě přeci jen přišla útěcha pro choceňský tým, kdy po nedorozumění v čívické obraně snížila domácí útočnice na 1: 4. Slabší povahy se na naší lavičce začaly strachovat o výsledek, ale to nebylo třeba. Svoje gala představení dovršila v 82. minutě „pátým fíkem“ probuzená střelkyně Urbi. Ano, ano neděle 5. 9. 2010 byla jejím dnem, 5: 1. V 85. minutě byla za uznalého potlesku vystřídána. Velikost choceňského pažitu tak na závěrečných pět minut ochutnala Péťa Špárovka. Do posledního hvizdu hlavního rozhodčího se stav nezměnil, a tak si Staré Čívice odvážejí velmi cenné 3 body za jasné vítězství 5: 1.

Kde hledat příčiny dnešního úspěchu? Říká se, že základem je gólman. I dnes ukázala Simča mezi třemi tyčemi, že chytání jí není cizí. Za 180 minut hry inkasovala pouze dva góly, čímž se nemůže chlubit ani leckterý ligový gólman, klobouk dolů! Ovšem dnes jí práci usnadňovala s přehledem hrající obrana, která Choceň nepustila do vyložených šancí. Kromě osvědčeného dua Květáka a Péti dnes odehrála výborné utkání Lucka, které očividně post levého beka nejen že svědčí, ale hlavně baví (a vo tom to je). Své úkoly si splnila i Renatka a Romísek. Velký kus práce odvedla záložní řada, která opravdu nemohla být silnější. Poprvé se v této sezóně představila posila z Polska Czárka a zejména za druhý poločas zaslouží pochvalu. V prvním totiž nebyla pravá strana tak využívána, tudíž se nedostala moc do hry. Srdce bojovnice předvedla další posila Kristýna, pro kterou žádný míč není ztracený, bravo! No a středová dvojice udělala od minulého týdne pokrok zejména v souhře. Ať Léňa nebo Míša Krejcarová, obě dokázaly využít své technické vybavenosti a přidaly se tím k vynikajícímu výkonu Starých Čívic. Zejména ke konci, kdy Léňa obula vypůjčené kopačky od Renatky, byla hodně vidět. U Míši Krejcarové vyniká zkušenost a kvalita, díky které dnes přihrála Urbi na několik gólů. K útočné dvojici není co dodávat. Míša Koubová prokázala týmového ducha, kdy v několika případech zvolila místo střely přihrávku na lépe postavenou Urbi. Ta si s tím poradila natolik, že dala svých vysněných 5 fíků!

Příští týden se Staré Čívice představí na domácím hřišti, kde bude soupeřem tým Jehnědí. Výkop je tradičně v neděli v 10 hodin. Cílem je zisk dalších tří bodů. Jediné, co by měly Staré Čívice zlepšit, je tréninková morálka… Ať je teplo nebo zima, trénink je vždycky prima! Koná se v úterý a ve čtvrtek za přítomnosti čívických štětek!

Zpět