Dva zápasy v řadě Čívice nebodovaly

27.10.2012 22:54

Staré Čívice- Rokytnice v O. h.

0: 1

Na svém hřišti přivítaly čívické fotbalistky tradičního soupeře z Orlických hor. Do utkání nastoupil domácí tým odhodlaný zvítězit a získat důležité tři body. Od první minuty byly Čívice lepším družstvem, ale bohužel nedokázaly využít spoustu nabídnutých šancí ke skórování. Prakticky celé utkání se odehrávalo na půlce soupeře, ale díky skvělým zákrokům rokytnické golmanky a díky čívické nemohoucnosti zůstal počet vstřelených gólů na čísle nula. Nyní je třeba zmínit dvě nejdůležitější chvíle utkání. Rokytnice měla de facto dvě brejkové situace. Z první situace čívické fotbalistky inkasovaly v průběhu prvního poločasu a prohrávaly 1: 0.

Druhá situace byla mnohem vážnější. Rokytnická hráčka v souboji o míč nepříjemně zranila čívickou golmanku Péťu Macounovou, která byla s těžkým otřesem mozku převezena do krajské nemocnice v Pardubicích. Situace vypadala velmi vážně a otřásla každým přítomným divákem i oběma týmy. Naštěstí se obavy o daleko horší zranění nepotvrdila a Péťa byla po pár dnech propuštěna do domácího léčení. Do podzimní části sezony už nezasáhne, ale všichni doufáme v její návrat na jaře, kdy ji budeme rozhodně potřebovat. Z tohoto hlediska je dnešní prohra až druhořadým faktem. Nejdůležitější informace je, že golmanka Péťa bude v pořádku!

 

 

Choceň- Staré Čívice

4: 1

V osmém kole zajížděly Staré Čívice na těžkou půdu Chocně. Protože se tým opět nesešel v kompletní sestavě, zisk bodů by se rovnal malé fotbalové senzaci. Choceň letos disponuje silným týmem a na svém širokém hřišti s přírodním trávníkem předvádí skvělé výkony. Nicméně čívické fotbalistky vstupovaly do utkání s odhodláním bojovat od první do poslední minuty. Do brány se musela postavit staronová golmanka Míša s cílem plnohodnotně zastoupit zraněnou Péťu. Nutno přiznat, že Choceň byla lepším týmem, předváděla přesnou kombinační hru a Čívice se jen těžko dostávaly na útočnou polovinu. Za první čtyřicet pět minut inkasovaly hráčky v růžových dresech jen jednou, a proto bylo utkání stále otevřené. Bohužel hned zkraje druhé půle přišel druhý gól po špatné rozehrávce v obranné řadě. Hostující hráčky se ale nevzdaly a zásluhou pěkné akce Míši Koubové a Monči Johaníkové snížily trefou druhé jmenované na 2:1. To bylo bohužel z čívické strany vše. Choceň se gólově prosadila ještě dvakrát a připsala si jednoznačnou výhru 4: 1. I přes dobré individuální výkony v čívických řadách musíme hodnotit výkon celého týmu a ten dnes nebyl na úrovni, která by zaručovala zisk alespoň jednoho bodu.

Nezbývá než se soustředit na další kolo, ve kterém Čívice přivítají na domácím hřišti nováčka ze Zámrsku. Povinností je zisk tří bodů a odlepení se ze spodních pater tabulky.

Zpět