Druhá jarní výhra aneb Urbi sestřelila Choceň čistým hattrickem

06.04.2011 14:22

 

Staré Čívice- Choceň

3: 0

                               

Sestava: M. Knappeová- H. Šoltová (P. Křemenová), A. Beňová, P. Hamerníková (Sabča), R. Kopečná- Š. Tomášková (Bára), L. Holmanová, M. Krejcarová, K. Zuntová- L. Fajmanová (M. Koubová), K. Urbancová

A je to tady. Za krásného počasí vyběhly čívické fotbalistky vstříc jarní premiéře na domácím hřišti. Zaplněné ochozy přivítaly své fotbalistky se vší parádou, na pět desítek lidí si našlo cestu do Starých Čívic. Na utkání se sešla patnáctka fotbalistek, chyběla pouze Zuzka Svobodka. A tak si domácí tým užíval komfortu čtyř hráček připravených na lavičce zasáhnout kdykoliv do hry. Do Čívic zavítala nebezpečná Choceň, která své kvality potvrzuje již několik sezon. Jak už jsme zmiňovali dříve, čívické fotbalistky chtějí vyhrát III. ligu žen, a tak jim nezbývalo nic jiného než jít do dnešního zápasu naplno s vidinou zisku tří bodů. Početné zastoupení známých a rodiny měla v hledišti kromě gólmanky Míši i čívická střelkyně Urbi. Nejen oni očekávali gólové prosazení od této hráčky. Na podzim totiž stejného soupeře sestřelila právě Urbi svými vysněnými „pěti fíky“ a nesmazatelně se zapsala do paměti všech přítomných. Dnes nás ovšem čekal jiný příběh…

Sluníčko, které svítilo od brzkých ranních hodin, jakoby předznamenávalo zářivý den pro čívický tým. Od prvních minut měly míč na svých kopačkách domácí fotbalistky. Hra byla přerušována častými auty, neboť to byla hlavní zbraň choceňských děvčat, aby zabránila případnému útoku soupeře. Útočná dvojice představovala poněkud neobvyklé složení, kdy se vedle Urbi objevila Lucka. Tato hráčka hraje nejraději na pozici levého beka, ale dnes musela vyhovět přání a taktice trenérů. Čívická záloha měla nejsilnější možné složení a podle toho její hra vypadala. Na středu zálohy operovala známá dvojice Léňa a Míša Krejcarová, po stranách se proháněly technicky dobře vybavené hráčky Šárka a Kristýna. Svých zkušeností využívala celá čtveřice již od začátku utkání a nepřetržitě zásobovala čívický chvost svými nahrávkami. Spousta akcí zůstala nedotažená, což byla určitě velká škoda. Obranná řada se do hry zapojila až s postupem času, kdy se Choceň konečně dostávala k míči. I její složení bylo velmi kvalitní. Čívická stoperská dvojice aneb Péťa a Květák…to je nepostradatelný dvojčlánek sestavy stejně jako Lionel Messi v Barceloně či Cristiano Ronaldo v Realu Madrid. Vzhledem k jejich dnešní vynikající hře je toto přirovnání víc než pravdivé:-p. Na krajích obrany se představila Hanička s Renatkou, které za výborného dirigování Květáka sehrály taktéž skvělý zápas. No a nakonec se nám mezi tři tyče postavila Míša, která se chtěla ve svém teprve druhém mistrovském domácím utkání v kariéře ukázat všem přítomným. Jak zanedlouho zjistíme, moc příležitostí k tomu dnes díky výborné hře svých spoluhráček neměla. Ale vůbec jí to nevadilo:-p. Po dvaceti minutách přišla první velká chvíle útočnice Urbi. S podporou záložní řady dokázala vsítit již svůj devatenáctý gól v letošní sezóně, 1: 0. Zanedlouho poté zahrávaly soupeřky rohový kop, který na brankové čáře odvrátila předstoperka Péťa a ukázala, že rychlý postřeh jí není cizí. Postupem času se přeci jen Choceň osmělila k častější návštěvě čívické půlky, ale vždy ztroskotala na výborné stoperce Květákovi. Ta získaný míč většinou nekopla do autu, nýbrž rozvážně a přesně rozehrála se středem zálohy. Do kombinace se postupně zapojovaly všechny hráčky vyjma gólmanky, která si dnes opět předplatila místo v první řadě:-p. V publiku zavládla všeobecná radost nad předváděnou hrou. Do varu je dostala agilní Urbi, která nejprve svoje sólo zakončila střelou, která jen těsně minula opuštěnou choceňskou bránu. „Velká škoda“, povzdechl si čívický divák. Ale už za chvíli se mohl nadechnout k druhé gólové radosti, neboť Urbi složila úspěšný reparát a zvýšila skóre povedenou střelou na 2: 0. Poté se začalo na hřišti přiostřovat a v některých momentech zůstala píšťalka rozhodčího nepochopitelně němá. I s tím si však elánem nabyté čívické fotbalistky dokázaly poradit, a tak odcházely do šaten za příznivého stavu 2: 0.

O přestávce se domácím hráčkám dostalo pochvaly od obou trenérů za dosud předváděnou hru, neboť od minulého týdne byla jednoznačně vidět lepší kombinace a možná i chuť do hry. Dvougólový náskok vypadal slibně, ale o žádném polevování ve druhé části hry nemohla být řeč, to by se totiž Čívicím nemuselo vyplatit.

Se stejnou sestavou začaly čívické hráčky druhý poločas aktivně jako končily v tom prvním. Včasným napadáním a vyhranými vzdušnými souboji nepouštěly Choceň ke slovu. Vzrůstem malá Lucka se ne a ne v osobních soubojích prosadit a tak si vzala hlavní slovo Urbi, která se po dnešku definitivně stala „choceňským katem“. Svým třetím zásahem do černého dokonala čistý hattrick a zároveň přinesla ještě větší radost do řad čívických fanoušků, 3: 0. Ti její skvělou práci následně kvitovali hlasitým vyvoláváním jejího jména. Ovšem pochválit musíme celou růžovou skvadru, která dnes hrála líbivý kombinační fotbal s řadou učebnicových akcí. Za tohoto stavu sáhli trenéři k prvnímu střídání, ve kterém došlo k výměně „kus za kus“. Lucka pustila na hřiště Míšu Koubovou, která měla podpořit útočné snažení domácích. Každý si přál větší brankový příděl, neboť za svoji aktivní hru by si to celá čívická jedenáctka určitě zasloužila. V největších šancích se postupně ocitala Urbi, ale další góly již nepřidala. Celkem spálila tři tutovky, ale pokud si je schová na příští zápasy, tak jí je dnes můžeme odpustit:-p. Ke konci utkání se Choceň dostala do nepříjemného úniku, ale svůj první úspěšný zákrok si připsala gólmanka Míša. Kromě jedné hlavičky k ní další střely nedolétly a opět zde máme jediný důvod…Chocni totiž stála v cestě skála jménem Květák. A pokud se k ní přidaly zbylé tři parťačky z obrany, tak nebylo co řešit. Poctivě se také vracela Léňa, která ani dnes nešetřila naběhanými kilometry. V závěru utkání vyslali trenéři do boje i zbylé tři hráčky. Šárka pustila do hry Báru, která si počínala nebojácně a ukázala, že v budoucnu se mají v Čívicích z její strany na co těšit. Sabča vyběhla na trávník místo Péti, která dnes prokázala srdce bojovnice, neboť i se zraněnou dolní končetinou odehrála solidní utkání a při obranných úkolech předvedla velkou sílu pro tým. A do čtveřice všeho dobrého vyběhla do utkání i Péťa Špárovka, která nahradila s jistotou bránící Haničku.

Za dnešní výkon si tedy čívické fotbalistky zaslouží jedničku přes tři řádky:-p. Gólmanka dnes neměla moc práce a s velkou pomocí svých spoluhráček dosáhla své první mistrovské nuly v dosavadní kariéře:-p. Obrana byla jednoduše skvělá, stoperka Květák odehrála vynikajících 90 minut a společně s Urbi se zaslouženě stala hrdinkou utkání! Hanička se nebála jít do kombinace a nelze napsat nic jiného než klobouk dolů. I Péťa s Renatkou se aktivně zapojily do bránění a pěkně si pochutnaly na „choceňských jogurtech“. Záloha byla výborná, Šárka nešetřila náběhy a jistě svým výkonem potěšila i manžela sedícího v hledišti:-p. Míša Krejcarová s Léňou se znamenitě staraly o rozehrávání akcí, sem tam jim něco proklouzlo, ale to jen pro to, aby obrana nevyšla ze cviku:-p. A čtvrtá záložnice do party Kristýna neúnavně podporovala levou stranu dopředu, a když bylo potřeba, tak se poslušně se svojí hráčkou vrátila a případné nebezpečí sama odvrátila. Útočná síla se dnes naplno projevila díky Urbi, která i přes řadu nevyužitých tutovek vstřelila čistý hattrick. Ke konci utkání projevila týmového ducha, kdy se ocitla ve slibné palebné pozici, ale místo toho míč posunula na nabíhající Koubovku. Ta bohužel nezakončila mezi tři tyče, ale i tak to byla hezká akce. Lucka ukázala, že post útočnice pro ni asi není „to pravý ořechový“, nicméně svým presinkem pár míčů vybojovala. Nesmíme zapomenout ani na střídající hráčky, které se zapojily do vítězného utkání a určitě nezklamaly. Poslední pochvala patří všem čívický fanouškům, rodinným příslušníkům, přátelům a známým, kteří nám vytvořili skvělou atmosféru a tím podpořili náš dnešní výkon.

Příští utkání sehrají čívické fotbalistky 10. 4. v 10 hodin na hřišti v Jehnědí. Cílem není nic jiného než zisk tří bodů. Pokud Staré Čívice zopakují podobný výkon, cíl by měl být splněn.

Zpět