Do třetice „všeho jarního“ za 3 body aneb Čívice potvrdily roli favorita

12.04.2011 16:40

 

Jehnědí- Staré Čívice

0: 4

Sestava: M. Knappeová- H. Šoltová (P. Křemenová). A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová- R. Kopečná, L. Holmanová, K. Urbancová, K. Zuntová- M. Koubová (S. Deverová), Z. Svobodová (B. Jiráňová)

 

Třetí jarní utkání zavanulo čívický tým na nelehkou půdu Jehnědí. Za asistence vydatného slunce, ale zároveň i velkého větru, vydala se čívická parta vstříc dalšímu vítězství. I když v dnešní sestavě chyběla dvě jména, která tvoří polovinu záložní řady, trenéři měli k dispozici čtrnáct hráček. Těmi chybějícími byla Šárka Tomášková a Míša Krejcarová. I přesto si trenérská dvojice hravě poradila a vytvořila jedenáctku, pro kterou fotbalový trávník znamená svět:-p.

Ani jeden tým se ještě nestihnul rozkoukat a už přišla na řadu první gólová akce. Chvíli po rozehrání došlo k čívickému autu. Toho se na půlce domácích ujala Renatka a přesně našla nabíhající Léňu. Tato zkušená středopolařka vyslala přesnou přihrávku na nabíhající Kristýnu, která neváhala a z pokutového území prostřelila gólmanku Jehnědí, 1: 0. Tento gól z druhé minuty se stal zároveň druhým nejrychleji vstřeleným čívickým gólem v této sezoně (pozn.: nejrychlejší gól má na svědomí Urbi, která se na podzim proti Benecku dokázala prosadit již v 1. minutě). Ovšem nyní proti nám stál soupeř, kterého ani tento brzký gól nemohl odradit od bojovné hry. Jehnědí produkovalo spoustu faulů a v mnoha případech nechal rozhodčí necitlivě pokračovat hru bez přerušení. Na rovinu se dá říci, že dnešní střetnutí nepatřilo k těm, které by diváky předvedenou hrou příliš zaujalo či dokonce zvedlo ze sedaček. Pro čívické fotbalistky byl ale na prvním místě zisk tří bodů. Velmi dobře si dnes v útočné dvojici počínala Míša Koubová, která nelenila a předváděla jeden sprint za druhým. První odměna přišla zhruba po dvaceti minutách, kdy byla tato mladá útočnice faulována v pokutovém území domácí gólmankou, a chvílemi zmatený rozhodčí nařídil „desítku“. K ní se postavila tradiční čívická penaltová exekutorka Renatka. Počínala si zkušeně a svým typickým zakončením zvýšila stav na 2: 0. Poté se na hřišti odehrávala doslova „okopávaná“. Míč létal vzduchem mezi hráčkami sem a tam, přesných akcí bylo jako šafránu. Jehnědí hrozilo zejména po stranách, ale nebezpečí vždy odvrátila s jistotou hrající čívická stoperská dvojice Péťa- Květák. Největší hrozbou pro náš tým se nakonec staly rohové kopy. Ty má parta z Jehnědí nacvičené dokonale, a tak nebylo úplně lehké si s nimi poradit. První vážnější chvilku si připsala na brankové čáře Míša právě při rohovém kopu. Míč směřující pod víko čívické svatyně vyboxovala na další roh. Ten Čívice s přehledem ubránily a mohly se opět začít oddávat útočným nájezdům. Mnoho zajímavého se ke konci prvního poločasu neudálo, až najednou přišla minutu před koncem třetí gólová radost v podání Starých Čívic. Míša Koubová dostala ideální pas, pelášila s míčem k brance soupeře, jakoby jí honila smečka vlčáků, obehrála domácí gólmanku a vsítila zasloužený gól. Byla to třešnička na dortu za její dnešní výkon, 3: 0. Poté již definitivně skončilo prvních 45 minut dnešního utkání. V něm si čívické fotbalistky vytvořily rozhodující náskok, který je do druhého dějství posílal s klidnou hlavou.

Trenéři provedli jednu změnu, kdy výborně hrající Míšu Koubovou nahradila v útoku Sabča. Obraz hry ve druhém poločase se příliš nezměnil. Míč na kopačkách měly po většinu času naše fotbalistky, ale žádné gólové akce z toho nevytěžily. Faulů na obou stranách přibývalo, a bylo jen otázkou času, která hráčka uvidí „žlutý pozdrav“ od rozhodčího. Jehnědí se ve druhé půlce zlepšilo a jen díky výborné obraně nedocházelo k přímému ohrožení čívické brány. Je na místě pochválit zejména Lucku, která dnes odehrála vynikající utkání. Svoji soupeřku k ničemu nepustila a navíc si dovolila v některých případech jako správný moderní bek podpořit útočné snažení svého týmu. Ani druhá strana, kde operovala Hanička, nezůstala pozadu a ukázala skvělou obrannou hru. O stoperské dvojici netřeba mluvit, neboť Péťa i Květák, to je spolehlivost sama. Jen gólmanka Míša se musí co nejrychleji naučit verbální komunikaci, protože dnes si zahrála na němou fotbalistku a to by se příště nemuselo vyplatit. Čas plynul dál a mnoho vzruchu hra nenabízela. Záložní řada se snažila, ale ani ve spolupráci s útočnou dvojicí se žádná hráčka nedokázala dostat až do přesného zakončení. Tradičně tvrdě bojující Kristýna ukázala několik pěkných akcí, ale ani jedna nevedla k dalšímu gólu. Na středu zálohy došlo k setkání dvou hráček, které svůj výkon nakonec okořenily gólovou radostí. Léňa, která měla na starost defenzivnější úkoly, vyslala gólovou přihrávku na nabíhající Urbi, která si počínala zkušeně a prostřelila gólmanku Jehnědí, 4: 0. I když se dnes Urbi musela smířit s pozicí v záloze, dokázala se prosadit a podpořila svoji neuvěřitelnou bilanci, kdy ve třech soutěžních utkáních vstřelila již svůj šestý fík, bravo! Druhá krajní záložnice Renatka měla dnes zejména obranné úkoly, neboť proti ní hrála rychlonohá a velmi dobře technicky vybavená protihráčka. I s podporou ostatních spoluhráček svoje úkoly zvládla a podpořila výsledkově jasné vítězství. Ke konci utkání se ke slovu dostal opět rohový kop domácích fotbalistek, ale „němá Míša“ byla ve vzduchu včas a nebezpečí odvrátila. Na poslední čtvrthodinku se do hry dostaly i další dvě čívické fotbalistky. Péťa Špárovka nahradila skvěle bránící Haničku, a Bára dostala prostor v útoku místo kapitánky Zuzky. Za zmínku ještě stojí šance Sabči, ale pro ofsajd nebyla její trefa do černého uznána. Nic víc už nám dnešní utkání nenabídlo, a tak mohly čívické fotbalistky jet spokojeně domů s pocitem zisku dalších tří bodů a již druhé jarní nuly.

V závěrečné rekapitulaci tedy patří pochvala celému týmu, ze kterého dnes nadprůměrné utkání odehrálo naše mládí- útočnice Míša a také výborné bránící Lucka. Doufejme, že si nadšení ze hry, které dnes předvedly, přenesou společně s celým týmem do příštího utkání, které bude pro čívické barvy velmi důležité. Jedná se totiž o tradiční derby s Mateřovem, které se odehraje na hřišti v Čívicích. Po podzimní prohře jim máme co vracet. Čeká se velký boj, ve kterém si všichni přejeme vítěznou příchuť pro čívické fotbalistky. Výkop je tradičně v neděli 17. dubna v 10 hodin.

Zpět