Deváté vítězství aneb čívický válec se nezastavil ani v posledním kole :-P

16.11.2010 12:53

   

Rokytnice v O. h. - Staré Čívice

2: 4

Sestava: S. Ondráčková- H. Šoltová (R. Kopečná), A. Beňová, K. Urbancová, L. Fajmanová- Š. Kalousková, L. Holmanová, M. Krejcarová, K. Zuntová- Z. Svobodová, M. Koubová (M. Knappeová)

V posledním kole podzimní sezóny zajížděly Staré Čívice na nelehkou půdu do Orlických hor. Čívické komando vyrazilo v takřka plné sestavě, kdy chyběla pouze povinnosti maminky plnící Kačenka Kandrová. Trenéři měli nemalý výběr, koho postavit do základní jedenáctky. Mimo hru dnes zůstal jeden z hlavních pilířů celého týmu a to sice Péťa Hamerníková, kterou postihl zdravotní problém. Nicméně i ona přihlížela posledním devadesáti minutám podzimní části sezóny 2010/ 2011. Do hry byly dále připraveny: Renatka, Romísek, Mišák a Péťa Špárovka. Nyní již přejdeme k samotnému vývoji utkání.

První poločas začal dobýváním rokytnické svatyně. Již v 1. minutě neproměnila nabídnutou tutovku Kristýna. V cestě za jednogólovým vedením jí stála výborná gólmanka Rokytnice. Dá se říct, že celý zápas byl hlavně soubojem čívických fotbalistek se zmiňovanou rokytnickou gólmankou. V 15. minutě se aktivní Kristýna dostala opět do malého vápna, ale zblízka trefila pouze rokytnickou oporu na brankové čáře. Staré Čívice šly od prvních minut za ziskem tří bodů. Snaha rozhodnout v prvních 45 minutách byla zřejmá, ale nemohoucnost v zakončení nás připravila o větší gólovou nadílku. Ve 21. minutě se k přímému kopu na rozkaz trenérů postavila stoperská jistota Květáček a svojí krásnou střelou rozezvonila břevno rokytnické brány. To byla velká škoda, neboť za své podzimní výkony by si gól určitě zasloužila. Nicméně čas plynul dál a s ním přibýval i počet čívických šancí. Hned ve 23. minutě Kristýna poprvé rozvlnila soupeřovu síť, ale bohužel z ofsajdové pozice. Gól tedy nebyl uznán. Co se naší „růžové kopačce“ nepovedlo před malou chvílí, to si vynahradila ve 26. minutě. Trenérův pokyn střílet po zemi k tyči osvítil Kristýnu natolik, že se ve své čtvrté gólové pozici konečně nemýlila, obešla s míčem rokytnickou gólmanku a se zdviženýma rukama oslavila první regulérní gól dnešního utkání, 0: 1. Houževnatý soupeř ale zbraně nesložil a hned za dvě minuty Lucce utekla rokytnická kapitánka. Div, že nevyrovnala gólový účet. Ve 31. minutě se i před zraky svého manžela ocitla v gólové pozici Šárka, ale vynikající zákrok vytáhla z rukávu opět rokytnická gólmanka. Čívická lavička jen kroutila hlavou nad umem této mladé gólmanské naděje. Ve 33. minutě utekla po levé straně Míša Koubová, ale míč jen lehce olízl levou tyč. Již za pět minut mohla slavit gól záložnice Léňa, ale nespravedlivě byl odmáván ofsajd. Co se nepovedlo naší „motorkářce“, to napravila ve 40. minutě kapitánka Zuzka Svobodka. Záložní řada poslala míč do prostoru před velké vápno. Zuzka i rokytnická gólmanka k němu měly stejně daleko. Na moment všem zatrnulo, protože po nepříjemném zranění tato situace přímo volala. Naštěstí ke střetu nedošlo, ba co víc, Zuzka si posunula míč do malého vápna a zblízka skórovala do prázdné brány, 0: 2. První poločas však skrýval ještě jednu lahůdku v podání čívických krasavic. Ve 42. minutě se Urbi na netradičním postu předstoperky zmocnila míče, napřáhla daleko za hranicí šestnáctky a učebnicově vymetla pavučiny v pravém horním rohu soupeřovy brány, 0: 3.  Minutu před koncem prvního dějství došlo k nebezpečné situaci v čívické šestnáctce, kdy „míč adidas“ lítal mezi několika hráčkami. Po orazítkování tyče se ale dostal do náruče Simírka, kde se nakonec ocitl v bezpečí. Třígólový náskok při odchodu do kabin vypadal slibně, nicméně nebýt rokytnické gólmanky, výsledek by byl minimálně 6: 0.

Do druhé půle nastoupila čívická jedenáctka s jednou změnou, kdy spolehlivě hrající Haničku nahradila na pravém beku Renatka. Cílem růžových bojovnic bylo přidat další trefu do černého nebo alespoň neinkasovat. Bohužel v 55. minutě se domácí celek dočkal snížení na 1: 3, kdy Simča neudržela míč a rokytnická kapitánka měla lehkou práci. V 65. minutě došlo na čívické straně k druhému a poslednímu střídání. Útočnici Míšu Koubovou, která dnes nebyla úplně ve své kůži, vystřídala Míša Knappeová, které se tak splnil sen- zkusit si zahrát v útoku a navíc po boku „bojovnice s velkým B“ Zuzkou Svobodkou. Byla to právě čívická kapitánka, která v 75. minutě po samostatné akci zavěsila pod břevno rokytnické brány svůj druhý dnešní gól, 1: 4. Domácí tým však s odpovědí nečekal dlouho a v 78. minutě zkorigoval stav na 2:4. To už bylo z jejich strany definitivně vše. Staré Čívice v závěru utkání zahrávaly tři situace od rohového praporku. Šárka posílala do rokytnického vápna jeden hezčí centr než druhý, ale zejména Míša si nedokázala s nabídnutými šancemi ideálně poradit. Poslední minuty se pouze dohrávaly. Staré Čívice si i přes velký počet nevyužitých šancí připsaly deváté vítězství a zaslouženě zaujaly místo na pomyslné „bedně“ třetí ligy žen.

I když dnešní výkon nebyl natolik přesvědčivý jako minulý týden (pozn.: Staré Čívice v domácím utkání porazily Trutnov jednoznačně 4:0 a předvedly velmi kvalitní výkon, na který se i přes těžký terén dalo s radostí koukat). Za dnešního největšího soupeře lze označit rokytnickou gólmanku, na které si vylámala postupně zuby zhruba půlka týmu. Dvěma pěknými góly vynikla Zuzka Svobodka, která udělala radost nejen svému týmu, ale i přihlížejícím rodičům:-p. Výstavní trefu si připsala i Urbi, která prokázala svoji univerzálnost, neboť dokázala obstojně zastoupit na postu předstopera indisponovanou Péťu. Druhý gól v čívickém dresu si jistě bude pamatovat i Kristýna, která dnes předvedla svoji dravost a chuť do hry. Obrana si dnes připsala dva inkasované góly. Přesto zaslouží pochvalu za odvedenou práci po celých devadesát minut. Střed hřiště patřil jednoznačně dvojici Léňa- Míša Krejcarová. Dnes jsme v jejich podání viděli skvělou souhru. Když se k nim přidala i předstoperka Urbi, opět zavládla hrdost na čívické straně. Na krajích zálohy se kromě Kristýny představila v pohodě hrající Šárka. Obě tyto hráčky dnes vynikly zejména skvělým rozehráváním standardních situací, díky kterým jsme si vytvořili nepřeberné množství šancí. Suma sumárum dnes Staré Čívice dosáhly 27 bodů a na jaře se budou prát o první místo v tabulce III. české ligy žen.

 

 

Zpět