.. další zlatý turnaj - Choceň :-D

06.03.2011 12:39

 

Druhý turnaj během zimní přípravy= druhé prvenství

Tentokrát se vydaly čívické fotbalistky předposlední únorový den na „výlet“ do Chocně. Ve zdejší hale se odehrál turnaj, kterého se zúčastnily převážně třetiligové fotbalové celky. Naše sestava postrádala tradiční posily v podobě Zuzky Rovenské či Lucky Šmahelové. Absentovala i Míša Krejcarová. O to cennější a radostnější byl konečný výsledek.

Ryze čívická sestava byla následující:

Gólmanka: Míša Knappeová

Obranné dvojice: Aneta Beňová+ Péťa Hamerníková, Léňa Holmanová+ Kristýna Zuntová

Útočné dvojice: Zuzka Svobodová+ Káťa Urbancová, Šárka Tomášková+ Renatka Kopečná

Realizační tým: Renatka a Pepík Kopeční, Honza Plíšek

Počet soutěžních družstev dosahoval stejného čísla jako na zlatém vánočním turnaji ve Dvoře Králové, tedy devět. Podstatná věc, která se lišila, byl systém, jakým se hrálo. V Chocni byly vytvořeny tři skupiny, ve kterých se hrálo známým systémem „každý s každým“. Čívické fotbalistky „vyfasovaly“ do skupiny nepříjemné Hradištko a také Mnichovo Hradiště. První utkání s kvalitním Hradištkem bylo vyrovnané po celých 11 hracích minut. O výsledku rozhodla povedená střela naší Šárky, která zároveň vstřelila úvodní gól turnaje, přičemž před naším utkáním byla rozehraná další dvě, ale v nich gól nepadl. Na konci mělo Hradištko šanci k vyrovnání, ale na brankové čáře skvěle zakročila Léňa, která svým obětavým skluzem odvrátila případnou remízu. Na úvod turnaje si Staré Čívice připsaly první body za výhru 1: 0.

Poté následovala nepříjemně dlouhá pauza, která není ničím neobvyklým na těchto turnajích. Během zmíněné pauzy došlo k občerstvení hladových čívických krků a k uhašení nepříjemné žízně. Pak už konečně přišel onen druhý „jedenáctiminutový match“. Staré Čívice měly nad soupeřem z Mnichova Hradiště jednoznačnou převahu, ale při pokusech rozvlnit síť stála v cestě nepřesná muška či výborná gólmanka soupeře. Nakonec přeci jen přišla spravedlivá vítězná trefa, tentokrát v podání tradiční střelkyně Urbi. Čívice tak i podruhé vyhrály nejmenším možným rozdílem 1: 0. Vzhledem k ostatním výsledkům obsadily „růžové fotbalistky“ první místo a čekaly, kdo jim bude přisouzen v dalších bojích. Nakonec los padl na nejméně oblíbeného soupeř, a sice na pardubické fotbalistky, se kterými máme před jarní sezónou nevyřízené účty:-p. Druhým soupeřem se staly pražské futsalistky. Utkání s Pardubicemi mělo náboj, ale na obou stranách vítězily pevné obrany, přes které bylo těžké dostat se do zakončení. Když už nějaká střela prošla, vždy si obě gólmanky dokázaly poradit. A tak nakonec první měření sil dopadlo smírně 0: 0. Soupeř z Prahy vyrukoval s dvoumetrovou strážkyní branky, od které se čekalo, že by mohla nějaký ten čívický projektil pustit za svá záda. Nejkrásnější akce celého turnaje v podání čívických fotbalistek začala nenápadně, ale o to byl sladší její konec. Urbi s Péťou předvedly dokonalou souhru, když si dvakrát mezi sebou ukázkově vyměnily futsalový míč, ten pak dorazil na pravou sálovku Zuzky Svobodky. Nejzkušenější členka týmu zachovala chladnou hlavu a s přehledem trefila prázdnou pražskou branku. Jak se říká, naše kapitánka slízla pomyslnou smetanu na krásně vypracovaném dortu v podání Urbi a Péti. Je to neuvěřitelné, ale i tento gól byl nakonec vítězný, a tak si Staré Čívice připsaly ze čtyř odehraných utkání třetí výhru v poměru 1: 0.

Tyto výsledky poslaly vítězně naladěné fotbalistky do skupiny o 1. - 3. místo v turnaji. Do této skupiny se kromě našeho hvězdného týmu dostal trochu překvapivě tým Jehnědí a také rival z Pardubic. Do cesty na turnajový vrchol se nám nejprve postavilo Jehnědí. V tomto utkání měly převážně míč na kopačkách naše fotbalistky, ale nevyužité šance je stály jasné vítězství. Naopak pět minut před koncem došlo k nedorozumění mezi Péťou a gólmankou Míšou, díky kterému hráčka Jehnědí jednoduše skórovala do prázdné branky. Věřte nebo ne, v pátém utkání to byl první inkasovaný gól na straně Čívic. Už to vypadalo na první porážku, ale míče se zmocnila nabuzená Kristýna a parádní střelou srovnala na konečných 1: 1. Poté následovala opět dlouhá pěti zápasová pauza, během které se odehrálo utkání mezi dvěma skupinovými soupeři. Jelikož Pardubice si s Jehnědím poradily celkem bez problémů (2: 0), bylo jen a jen na čívických fotbalistkách, kolikáté nakonec obsadí místo. Poslední utkání turnaje tak svedlo již podruhé během dnešního dne proti sobě Staré Čívice a Pardubice. Kdyby růžové hráčky vyhrály, obsadily by konečné první místo, remíza by zaručila druhé místo a prohra by náš tým odsoudila na bronzovou pozici. Utkání mělo správné grády, ve kterém hrála opět prim čívická neprostupná obrana. Když navíc pár minut před koncem vstřelila Urbi krásnou přízemní střelou vedoucí gól, radost na naší lavičce byla obrovská. Holky bránily a bojovaly do posledního dechu, odměnou se jim stala čtvrtá turnajová výhra 1: 0 a celkové prvenství. I když to byl „pouze“ halový turnaj, čívické fotbalistky zejména Pardubicím ukázaly, že v jarní bitvě nedají svoji kůži zadarmo. Tahle parta opět prokázala svoji sílu a radost ze hry. Přesně tyto vlastnosti ji zdobily v podzimní jízdě za skvělými výsledky.

Bilance zimní halové přípravy nemohla dopadnout lépe. Staré Čívice absolvovaly dva turnaje a oba vítězně. Během halových tréninků se nikdo vážně nezranil, kromě sto modřin na různých částech těla:-p. Teď už jen zbývá vyladit formu na blížícím se soustředění a hurá do jarní sezóny!

Zpět