Další vydřený bod aneb i Pardubice měly s čívickou bojovností problém

11.11.2011 19:28

Staré Čívice- Pardubice

0: 0

Sestava: M. Knappeová- H. Priessnitzová, A. Beňová (R. Kopečná st.), P. Hamerníková, P. Křemenová- M. Johaníková, L. Holmanová, R. Kopečná, B. Jiráňová- Z. Svobodová, S. Deverová

Poslední utkání podzimní části sezony 2011/ 2012 slibovalo velkou podívanou, neboť zápasy proti Pardubicím bývají vždy zárukou kvality. Ovšem i dnes měli čívičtí trenéři k dispozici pouze 11 hráček. Kristy nemohla nastoupit z důvodu zranění, Míša Krejcarová jako v minulém utkání taktéž nenastoupila z důvodu prvoligových povinností a další dvě hráčky Míša Koubová a Lucka Fajmanová ukončily dobrovolně svoje působení ve Starých Čívicích. Nutno dodat, že skončit uprostřed rozjeté sezony není vůči klubu ani trochu košer, ale to už si musí obě hráčky sáhnout do svědomí samy. I bez nich se tedy čívická jedenáctka postavila Pardubicím, které poprvé po dlouhých letech nepřijely vyzbrojeny o prvoligové pardubické hráčky. I to dávalo naději čívický hráčkám na dobrý výsledek již před výkopem.

Podmáčený terén byl těžký pro obě strany, ale i tak jsme viděli kombinační fotbal. Již v páté minutě se ocitla Sabina v gólové situaci, kdy šla sama na golmanku, ale bohužel míč trefila pouze do ní. I tato šance naznačila, že pokud budou čívické fotbalistky hrát naplno celých devadesát minut, nic není nemožné. Po pár minutách se k útočným akcím osmělily i Pardubice, ale dnes měla konečně svůj den golmanka Míša, které ke zlikvidování pardubických šancí výrazně pomáhala čívická obrana. Stoperská dvojice se nebála rozehrávat se svojí golmankou a snaživou hrou si vysloužila několikrát pochvalu čívické lavičky. Pardubické hráčky dnes neměly správně namířené mušky, neboť všechny jejich pokusy létaly buď mimo brankový prostor, nebo do náruče Míši či do skvěle postavených „živých terčů“ Květáka a Péti. Na hrotu se kromě Sabiny výborně prala i Zuzka, která opět předvedla nátlakovou fyzickou hru, se kterou měla pardubická obrana leckdy problém. V prvním poločase se přítomní diváci dočkali ještě jedné tutovky ze strany Starých Čívic. A sice, když se k míči dostala kapitánka Léňa, obehrála svoji protihráčku, zmátla golmanku a před ní už zývala jen odkrytá brána. Léňa to udělala technicky dobře, srovnala si míč na silnější pravačku a mířila k levé tyči. Bohužel bránu o pár centimetrů minula. A tak se diváci v prvním poločase branky nedočkali. Přesto viděli spoustu slibných akcí na obou stranách, které zvali na jistě atraktivní druhý poločas.

Do druhého dějství nastoupily čívické fotbalistky s cílem neinkasovat a vstřelit vítězný gól. I když nebyla naše sestava zdaleka kompletní, všechny hráčky chtěly při posledním utkání odevzdat maximum svých sil. Ovšem hned na začátku druhého poločasu se zranila naše nejtvrdší hráčka, stoperka Květák. Při hlavičkovém souboji ve vlastním vápně se nešťastně střetla s pardubickou hráčkou a při následném pádu bylo hned jasné, že tentokrát se Květák tak lehce neoklepe. S bolavou hlavou a krkem musela odstoupit ze hřiště. Již podruhé za sebou tak musela do „fotbalové arény“ vstoupit Renatka Kopečná st., která jako v minulém utkání i dnes nahradila zraněnou hráčku. Tím muselo dojít k přeskupení řad, kdy se předstoperka Péťa posunula na stopera a její místo nahradila útočnice Zuzka Svobodová. Do útoku se vrhla Renča. V tu chvíli došlo k unikátnímu momentu, kdy v obou týmech hrály současně matka s dcerou. V pardubickém dresu se jednalo o Janu a Petru Nevečeřalovy, v čívické dresu se představily naše staré známé Renatky Kopečné. Jelikož odstoupení Květáka znamenalo pro Čívice velkou ztrátu, vrhl se domácí tým zejména na obranu. Pardubice vycítily šanci a bušily do domácích fotbalistek ze všech stran. Ty ale srdnatě odolávaly a chtěly vybojovat další nesmírně cenný bod. Ke konci utkání chybovala golmanka Míša, které pod tělem podklouzl míč, ale před brankovou čárou ho odkopla Péťa Špárovka, která stála ve správný čas na správném místě. Do konce zápasu už se skóre nezměnilo. Ačkoliv nepadla žádná branka, dnešní střetnutí bylo atraktivní a plné hezkých akcí.

S posledním podzimním hvizdem propukla nefalšovaná čívická radost. Ve druhém utkání v řadě jsme sebraly Pardubicím body (pozn. v minulé sezoně Čívice remizovaly v jarním utkání na hřišti Pardubic 1: 1). Dnes má remíza ještě slavnostnější nádech, neboť čívické fotbalistky jsou vůbec prvním týmem, který letos Pardubice obral o body. Předchozích devět utkání náš soupeř vyhrál. Navíc letošní čívická sestava se zdaleka nepodobá té z minulé sezony.

Po skvělém výkonu se mohly čívické fotbalistky naplno oddat oslavám na následné rozlučce. Opravdu velký klobouk je třeba smeknout před všemi dvanácti fotbalistkami, které dnes zasáhly do hry. Za jistých okolností jsme dnes mohli slavit i výhru, ale vzhledem k událostem v druhém poločase, je remíza vítězstvím. Takže jmenovitě za dnešní bojovné a krásné fotbalové představení putuje velké poděkování Zuzce, Sabině, Báře, oběma Renatkám, Léně, Monče, Haničce, Květákovi, Pétě H., Pétě Špárovce a Míše:-p. A dnes speciálně děkujeme oběma trenérům, zraněné Kristy a všem čívickým maminkám s jejich potomky, protože Ti všichni nás hlasitě podporovali a přáli úspěch.

To je krásná tečka za podzimní sezonou 2011/ 2012, ve které Staré Čívice získaly slibných 20 bodů z třiceti možných a přezimují na pěkném třetím místě. Závěrečné slovo o podzimu 2011 přineseme v následujícím shrnujícím článku.

Zpět