Další tři body aneb „čívický trojboj“ úspěšně za námi

20.04.2012 20:34

Dvůr Králové- Staré Čívice

1: 2

Sestava: M. Knappeová- H. Priessnitzová (P. Křemenová), A. Beňová, P. Hamerníková, P. Hockeová (Petra)- B. Jiráňová, L. Holmanová, R. Kopečná, K. Zuntová- Z. Svobodová, S. Zrůstová (S. Deverová)

Třetí utkání v sedmi dnech čekalo na čívické fotbalistky v sobotu proti Dvoru Králové. Tento soupeř změnil své domácí prostředí, neboť od letošní sezony hraje své zápasy na hřišti ve Velichovkách. Tudíž na náš tým čekalo nové nepoznané hřišťátko. Po dlouhé době odjely Čívice v kompletní sestavě, tedy se třinácti hráčkami. Čtrnáctá hráčka připravená zasáhnout do hry byla nová hráčka, čtvrtá Petra v týmu. Po nevýrazném výkonu ve Vrchlabí se čekalo, jak si dnes s těžkým soupeřem čívické fotbalistky poradí.

Od prvních minut měly naše hráčky míč na kopačkách, ale i díky silnému větru pokulhávala přesnost v zakončení. Dvůr vyrukoval s mladým a běhavým týmem, který několikrát předvedl pěknou souhru ve středu hřiště. Naneštěstí pro čívické fotbalistky jedna taková souhra vedla k úvodnímu gólu. Dvorská hráčka nakopla míč na hranici šestnáctky, gólmanka Míša vyběhla, ale míč se ve vzduchu s pomocí větru zastavil, a tak se zastavila i Míša :-p. Po dopadu si ho dvorská hráčka ještě jednou předkopla a znovu vyběhnuvší Míšu překonala střelou pod její padající tělo, 1:0. Leckdo možná čekal, že se čívické fotbalistky nezmůžou na odpověď. Ale opak byl pravdou. V útoku opět zejména v prvním poločase „řádila“ Zuzka Svobodka, která vybojovaný míč poslala přesně na nohu kapitánky Léni a ta zamířila neomylně k levé tyči, 1:1. Hra se vyrovnala a přelévala se ze strany na stranu. Dvůr přispěchal s další pohlednou akcí, na jejímž konci k údivu všech zasáhla lehnutím pod nohy dvorské útočnice gólmanka Míša a nedopustila, aby se síť její brány rozvlnila podruhé. Na levém kraji zálohy hrála prim Kristy, která ukázala, že je velmi dobře technicky vybavenou hráčkou. Zejména zásobovala skvělými pasy svoji „oblíbenou spoluhráčku“ Zuzku Svobodku. Při jedné takové akci už si mnozí mysleli, že Zuzka míč nedostihne, ale tato fotbalistka dokáže nemožné. Míč dostihla na hrací ploše, nezvykle dokonce zvedla hlavu, aby se podívala po svých spoluhráčkách a najednou spatřila nabíhající Kristy. S přesností jí nahrála a doufala, že levá záložnice její nabídku využije. Levá tyč byla dnes pro Čívice osudová, neboť i druhá střelkyně utkání Kristy namířila míč přesně do těchto míst, 1: 2 z dvorského pohledu. Do konce prvního poločasu ještě stojí za zmínku nebezpečná střela domácího týmu, kterou vyrazila Míša a následnou dorážku nedopustila stoperská dvojice Květák- Péťa.

Do druhého poločasu udělali trenéři jednu změnu, kdy v útoku Simču nahradila Sabina a dle slov trenérů šla hrát o místo v sestavě. Hlavním cílem bylo neinkasovat a odvést si tři body.

Začátek druhého dějství byl opatrný z obou stran, nakonec se hráčky „osmělily“ k dalším pěkným akcím. I dnes dokázaly Čívice vybojovat velký počet rohových kopů, ale tradičně ani z jednoho výrazněji neohrozily dvorskou bránu. Hra se tvořila zejména po levé straně, kde operovala Kristy. Na druhé straně hrála Bára, která nepustila svoji protihráčku do žádné akce a jako „hlídací pes“ se osvědčila na jedničku. Několikrát podpořila i čívický útok a potvrdila, že s fyzičkou nemá žádný problém. Ve druhém poločase došlo k dalším dvěma střídáním, kdy „fotbalovou arénu“ opustily obě zkušené krajní obránkyně, jmenovitě Hanička a Péťa Hokejka. Místo nich se do hry zapojila Péťa Špárovka a nová hráčka- „pro změnu“ také Péťa. V útočném snažení se k Zuzce připojila i Sabina, která ve své největší šanci trefila bohužel jen tyč. I tak předvedla, že když se chce, tak to jde:-p. S přibývajícími minutami Čívice vyzývaly „fotbalového boha“, aby už byl konec utkání. S tím se ale nechtěla smířit střední záložnice Dvora Králové, která prošla až k čívické šestnáctce a vystřelila nevyzpytatelně mezi nohy gólmanky Míši. Ta raději míč jen vyrazila, ke smůle Čívic se míč dostal opět k oné dvorské fotbalistce. Míša správně vyběhla a protihráčka napálila tvrdou ránu přímo na hrudník naší gólmanky. Tentokrát si už míč nechala ve svém náručí a spíš než o vyražený dech se jednalo o zmenšení jejích horních partií minimálně o dvě čísla:-p. Za zmínku ještě stojí dva rohové kopy v podání domácích fotbalistek, které však Čívice s přehledem ubránily. Hráčky bojovaly ze všech sil, odkopávaly míče do bezpečí a snažily se eliminovat dvorské šance. V poslední minutě ještě přišla útočná akce z levé strany, ale se střelou si poradila gólmanka Míša. Rozhodčí písknul konec utkání a v řadách čívických fotbalistek propukla naplno radost z vítězství.

Dvůr Králové rozhodně nebyl lehký soupeř, ale Čívice předvedly lepší fotbal než v minulém utkání, a proto si odváží cenné tři body. Mimo jiné dnes dle slov spoluhráček i trenérů odchytala skvělý zápas gólmanka Míša, a proto jsme se jí po utkání zeptali, jaký na to má názor: „Tak určitě musím kromě již zmíněného článku říct, že dnes šlo na mě daleko víc střel, než bývá zvykem, protože máme velice kvalitní obrannou řadu. Ale já jsem za to ráda, protože po dvou letech chytání mě konečně nechaly spoluhráčky vyniknout, a tak jsem mohla i o sobě napsat pár řádků:-p“, řekla šťastná Míša.

„Čívický trojboj“ tak máme úspěšně za sebou, neboť z devíti bodů získaly čívické fotbalistky celých sedm a to je určitě úspěch. Pochvalu za dnešní zápas zaslouží celý tým, který vedla správným směrem kapitánka Léňa díky spoustě naběhaných kilometrů a také díky druhému vstřelenému gólu ve dvou utkáních. Asi jsme objevili novou střelkyni…no uvidíme, co si pro nás připraví na neděli, zda bude opět skórovat nebo se třeba po jednozápasové odmlce trefí díky dobré „konstalaci hvězd“  Renatka, či vypustí svojí pumelici předstoperka Péťa? Nechme se překvapit, čívické fotbalistky nám svoji hru předvedou již tuto neděli 22. 4. na domácím hřišti, kde přivítají v tradičním čase od 10: 15 hodin hráčky Trutnova.

Zpět