Další povinné 3 body aneb „čívický komplex“ ze slabých týmů pokračuje…

09.05.2011 20:47

 

Staré Čívice- Vrchlabí

4:0

Sestava: M. Knappeová- Z. Svobodová, A. Beňová, P. Hamerníková, L. Fajmanová (P. Křemenová)- Š. Tomášková, L. Holmanová, R. Kopečná, B. Jiráňová- M. Koubová (S. Deverová), K. Urbancová

Po dvou kolech strávených na hřištích soupeřů se čívické fotbalistky vrátily na domácí půdu. V poněkud chladném nedělním svátečním dopoledni přivítaly poslední tým třetí ligy žen. Už proto, že oba soupeře dělí propastných deset míst a 39 bodů, čekala se jasná záležitost v podání domácích fotbalistek. I když k dnešnímu utkání nedorazila Hanička a Kristy, trenéři měli k dispozici čtrnáct zdravých hráček. To je velké plus oproti minulé sezoně, kdy jsme leckdy dávali horko těžko dohromady celou jedenáctku. Další za zmínku stojící akt provedli čívičtí trenéři, kdy nechali odpočívat prvoligovou posilu Míšu Krejcarovou. Utkání začalo s takřka dvacetiminutovým zpožděním, neboť nováček soutěže z Vrchlabí nemohl najít naše jedinečné hřišťátko…

Od prvních minut se ve vrchlabském dresu představilo pouze 10 hráček. Ale jak už to bývá, proti oslabenému soupeři se leckdy hraje hůře než proti kompletní jedenáctce. Každý si přál brzký gól v podání Starých Čívic, ale dva týdny staré trápení ze hřiště dalšího „fotbalového trpaslíka“ Benecka se opakovalo i dnes. Na nerovném čívickém povrchu si nedokázaly domácí hráčky přesně přihrát či dotáhnout nějakou akci do úspěšného konce. První fotbalistka, která se rozhodla zakončit a nabudit tak „ospalé“ spoluhráčky k větší aktivitě, byla předstoperka Péťa. V krátkém sledu dvakrát vystřelila na soupeřovu bránu, ale ani jednou netrefila brankový prostor. Aktivitou na pravé straně zálohy hýřila Šárka, ale její krásné centry nebyly vyslyšeny. Vrchlabská obrana si s čívickými útočnicemi poradila a odkopávala do bezpečí jeden míč za druhým. Až po třiceti minutách hry se čívičtí fanoušci dočkali první krásné akce hodné druhému týmu soutěže. Léňa poslala přesný centr na nabíhající Urbi, která si pohrála s bránící protihráčkou a na zlatém podnosu naservírovala míč pro Míšu Koubovou. Ta neměla před prázdnou bránou mnoho starostí a s lehkostí uklidila míč za brankovou čáru, 1: 0. Vrchlabí se ale nevzdalo a nakopávalo míče dopředu, kde se statečně prala jejich jediná útočnice. Svým počínáním dokonce vybojovala rohový kop. Ten ale domácí fotbalistky ubránily a mohly se opět začít oddávat útočným akcím. I když by měly být na svůj povrch zvyklé, dnes to vypadalo, jakoby na něm hrály poprvé. Míč uskakoval čívický fotbalistkám od nohy jak na běžícím páse a tudíž se nejednalo o pohledný fotbal. Ke konci prvního poločasu si vzala hlavní slovo Urbi, která utekla vrchlabské obraně po levém křídle a sebevědomě zvýšila na 2: 0. Jednalo se o šestadvacátý zásah této rychlonohé útočnice v právě probíhající sezoně. Přejme si, aby jí střelecký apetit vydržel ještě nejméně po čtyři závěrečná kola, které mají čívické fotbalistky před sebou. V poslední minutě prvního poločasu nám předvedla parádní akci Míša Koubová. Na pravé straně se zmocnila míče a krásnou střelou pod levé víko zvýšila na poločasových 3: 0. Připsala si tak druhý zásah v dnešním utkání a celkově již patnáctý v sezoně a zdatně sekunduje své kolegyni Urbi. I když skóre nakonec nabralo přijatelné podoby po prvních 45 minutách, Staré Čívice v nich předvedly spoustu nedotažených akcí či nepřesných zakončení. A je to velká škoda, protože navýšení celkového skóre by se nám velmi hodilo. Na místě je třeba „vypíchnout“ výkon Báry, která poprvé nastoupila v čívické dresu od úvodních minut a rozhodně se na levém okraji zálohy neztratila. Nejen, že skvěle bránila svoji protihráčku, ale také se zapojila do útočného snažení našeho týmu a všechny svým výkonem jistě potěšila!

Do druhého dějství vešla čívická jedenáctka s jednou změnou, kdy dnes nepřesvědčivě hrající Lucku na postu levého beka nahradila Péťa Špárovka. Z úst trenéra Honzy plynul jasný rozkaz…zvýšit pohyb a zpřesnit kombinační hru. Ovšem desetičlenná vrchlabská výprava bojovala ze všech sil a Staré Čívice si nevěděly rady. Hra byla přerušovaná častými auty, a když už se Urbi či Léňa nebo Šárka dostaly do zakončení, jednalo se o pozdrav, se kterým neměla soupeřova golmanka větší starosti. Asi po šedesáti minutách hry proběhla ještě jedna změna v sestavě domácího týmu, kdy dvougólová střelkyně Míša Koubová pustila na plac Sabču. Ta ukázala bojovnost i několik sprintů, ale gólový recept na dnešního soupeře nenašla a na svůj premiérový zásah si tak musí minimálně další týden počkat:-p. Když už Šárka zahrávala snad desátý rohový kop, do útočné šestnáctky se vydala kapitánka Zuzka, která již druhé utkání po sobě odehrála na postu levého beka. Šárka poslala opět nadýchaný centr, na který Zuzka ladně vyskočila a krásnou hlavičkou do levého horního rohu upravila na konečných 4: 0. V závěru utkání ještě předvedla golmanka Míša souhru se stoperkou Květákem či předstoperkou Péťou. Žádný vážnější zákrok si dnes nepřipsala, neboť zejména v druhém poločase byla obrana nepropustná. Péťa Špárovka nedala svojí soupeřce ani milimetr prostoru a předvedla výborný výkon. Když rozhodčí ukončil závěrečným hvizdem dnešní střetnutí, všem se ulevilo, neboť dnes se jednalo pouze o zisk tří bodů. O nějaké líbivé kombinační hře nemůže být slov.

I když byly všechny řady lepší než dnešní soupeř, správnou cestu za větším gólovým přídělem čívické fotbalistky nenašly. Na závěr lze shrnout, že Míša prožila v bráně oproti minulému týdnu doslova nudu a kromě pár vyběhnutí ke čtvrté čívické jarní nule nemusela nijak víc přispět. Stoperská dvojice měla také méně práce, než bývá zvykem, a tak si Péťa dovolovala po celé utkání svoje oblíbené výlety na útočnou polovinu a i když by si gól za své výkony po celou soutěž zasloužila, ani dnes jí nebyl přán. V cestě jí stály buď vrchlabské fotbalistky, do kterých pálila celkem často, a nebo netrefila požadovaný gólový prostor. Stoperka Květoslava dirigovala obrannou řadu s přehledem, a když bylo nutné zakročit, vždy byla na správném místě. Zuzka hlídala pravou stranu na sto procent a k ničemu Vrchlabí nepustila. Lucka dnes dávala soupeřce více prostoru než je zdrávo, ale do žádné vyložené příležitosti jí nepustila. Péťa Špárovka zaslouží za druhý poločas velkou pochvalu, neboť s jistotou vyhrávala souboje a doslova „zavřela“ levou stranu. V záložní řadě hrála jako vždy prim Léňa, která běhala, běhala a zase běhala. K tomu se snažila i o přesné přihrávky, které ne vždy čívický terén umožnil. Ve středu zálohy jí sekundovala Renatka, která dnes odehrála celé utkání. Celkově se dá říci, že záloha jasně opanovala část hřiště okolo půlící čáry. Kdo dnes předvedl velmi sympatický výkon, byla Šárka, která výborně rozehrávala všechny rohové kopy, běhala po pravé straně sem a tam a neustále vybízela čívické útočnice k zakončení. Bohužel její nabídky zůstávaly mnohokrát bez odezvy. Druhá krajní záložnice Bára odehrála celých devadesát minut nebojácně, bojovně a s chutí. Rozhodně se na hřišti neztratila, ba co víc, stala se velkým překvapením dnešního dne. Útočná dvojice Urbi- Míša se dnes podepsala pod tři góly, které v prvním poločase prakticky rozhodly o vývoji utkání. I když jich mohlo být daleko více, nelze hanit pouze tyto dvě hráčky. Podíl na promarněných šancích má celý tým! Sabča, která nastoupila na třicet závěrečných minut, se dostala do gólové příležitosti, ale golmanka byla proti.

Celkově lze tedy říct, že tři body jsou super, ale předvedená hra a počet nastřílených gólů neodpovídá kvalitě Starých Čívic. Opravdu je těžké hledat důvody, proč to našim fotbalistkám proti slabým soupeřům nejde. Nicméně doufejme, že za týden se osvědčí pravidlo, kdy proti dobrému týmu zahrají čívické fotbalistky ještě lépe. Čeká je totiž „zápas pravdy“. Pokud porazí první Sázavu na jejím hřišti, udrží se v boji o celkové vítězství třetí ligy žen. Nicméně remíza či prohra dává už jen sporadickou šanci na „první flek“. Proto všichni v sobotu 14. května ve 13 hodin myslete na čívické fotbalistky, které určitě nechají na hřišti maximum svých sil!

 

Zpět