Boj o první místo bohužel nebyl pro Čívice vítězným :-(

18.05.2011 11:43

     Sázava- Staré Čívice

1: 0

Sestava: M. Knappeová- Z. Svobodová, A. Beňová, P. Hamerníková, K. Urbancová, L. Fajmanová- B. Jiráňová, R. Kopečná (P. Křemenová), L. Holmanová, Š. Tomášková- M. Koubová

V sobotu 14. května čekal čívické fotbalistky „zápas sezony“! Jednalo se totiž o souboj prvního a druhého týmu třetí české ligy žen C. Pokud by naše hráčky utkání zvládly za 3 body, vyhouply by se na vysněné první místo. V opačném případě by bojovaly o druhou příčku s rivalem z Pardubic. Cílem čívického týmu bylo samozřejmě odjet na sázavské hřiště v co nejsilnější sestavě. Ale jak se nám celou sezonu zranění či nemoci vyhýbaly, teď to přišlo v nejméně vhodnou dobu. Míša Krejcarová musela plnit své povinnosti v prvoligových Pardubicích, další dvě důležité hráčky Kristy a Hanička nemohly hrát z důvodu nemoci. Na utkání neodjela ani Sabča, která má zraněný kotník. Takže trenéři měli k dispozici pouze 12 hráček připravených zasáhnout do hry. Nicméně sestavu vymysleli tak mazaně, že nabuzené čívické fotbalistky věřily v úspěch…

Od prvních minut se čekal vyrovnaný boj, kterému přihlíželo na třetiligové poměry velké množství diváků. Ovšem čívičtí trenéři přijeli s defenzivní taktikou, a tak se první poločas odehrával v režii Sázavy. Za prvních 45 minut rozehrával domácí tým neuvěřitelných 12 rohů. Asi ze třetího rohového kopu přišel jediný a osudový zásah sázavských fotbalistek. Čívická parta neuhlídala sázavskou záložnici, která poslala svůj tým do vedení, 1:0. I Čívice se osmělily k návštěvě útočné poloviny a dokonce měla aktivní Léňa velkou šanci. Bohužel na poslední chvíli zasáhla domácí golmanka a zabránila čívické radosti. Míša Koubová to dnes měla v útoku složité, neboť na napadání i nabíhání byla sama. Tradiční útočnici Urbi byl dnes přiřknut post druhé předstoperky hned vedle Péti. I proto se nakopávané čívické míče leckdy vracely zpět jako bumerangy. Na druhou stranu je potřeba říct, že ačkoliv je Sázava na prvním místě, výkon hodný tomuto postavení dnes rozhodně domácí tým nepodal. Soupeřky předváděly nepřesnou hru a jen když byly vybídnuté dvojicí svých trenérů, dokázaly po stranách zahrozit nějakou akcí. Přímé ohrožení brány jim však ve většině případů znemožnila čívická stoperka Květák, která dnes sprintovala s rychlými sázavskými útočnicemi o sto šest. Občas musela dokonce hasit hrozící nebezpečí po chybném nevyběhnutí golmanky Míši. Ani zbylé členky obranné řady nezahálely a snažily se přibrzdit soupeřovo útočné snažení. Tudíž Zuzka i Lucka měly plné ruce práce. Předstoperská dvojice Péťa- Urbi zdatně vyplňovala prostor mezi obranou a zálohou a obě se snažily vybízet osamocenou Míšu k nějakému úniku. Ke škodě Čívic si sázavská obrana, i když někdy s potížemi, dokázala poradit. A tak první poločas skončil jednobrankovým náskokem domácího celku. Ještě je třeba zdůraznit, že Urbi na svá „stará fotbalová kolena“ začala hlavičkovat a to zaslouží pochvalu:-p!

O poločasové přestávce neskládaly čívické fotbalistky zbraně, neboť i v okleštěné sestavě dokázaly sázavskému týmu vzdorovat se vztyčenou hlavou. Srdnatě se na pravém okraji zálohy prala Bára, která již podruhé v řadě nastoupila v základní sestavě. Fyzicky nemá sebemenší problém, a tak až vypiluje techniku, bude velkým příslibem do dalších sezon. Na druhé straně hrála Šárka, která v soubojích s mladší protihráčkou využívala svých bohatých zkušeností a k mnoha akcím ji nepustila. Ve středu zálohy tradičně kralovala Léňa, která v rychlostních soubojích porážela mladší soupeřky. Ani kolegyně Renatka se nenechala zahanbit a nepouštěla svoji protihráčku do nebezpečných úniků. A když něco prošlo, v cestě stál nepřekonatelný „Mount Everest“ v podání Péti, Urbi a Květáka. Po patnáctiminutovém oddychu vyběhla stejná čívická jedenáctka s cílem ubránit první minuty bez inkasovaného gólu, a pak se snažit vyrovnat, ba i vyhrát. První úkol se podařil velmi dobře, neboť Sázava už se nedostávala tak lehce k rohovým kopům natož k přímému ohrožení čívické brány. Asi po dvaceti minutách hry přišla zlomová chvíle celého utkání. Ve středu zálohy se zmocnila domácí hráčka míče a upalovala s ním do útočné šestnáctky. Za záchrannou brzdu vzala Šárka a faulem v pokutovém území „zařídila“ pro Sázavu penaltu. K té se překvapivě postavila domácí golmanka. Míša váhala, pro kterou stranu se má rozhodnout, až najednou přišla „rada shora“. Trenér Pepík jí poradil levou stranu z jejího pohledu. O chvíli později se toto rozhodnutí ukázalo být výborným tahem, neboť sázavská exekutorka skutečně vystřelila na tuto stranu. Ke štěstí Starých Čívic ale netrefila brankový prostor, a tak Míša nakonec ani nemusela zasahovat. Pokud by soupeř zvýšil na 2: 0, asi by bylo rozhodnuto. Ale neproměněná penalta rozhodně pocuchala mladému sázavskému týmu nervy a do žil čívických fotbalistek naopak nalila novou energii a chuť vstřelit gól. A tak jsme v posledních asi dvaceti minutách viděli hru na jednu bránu. Trenéři vysunuli Urbi do útoku, později se k ní přidala i druhá předstoperka Péťa a v posledních minutách i Zuzka. Na její místo pravého beka totiž nastoupila Péťa Špárovka, kterou pustila do hry Renatka. Čívické fotbalistky zahrávaly několik rohů, ale ani ve vyložených šancích nedokázaly překonat brankovou čáru. K vidění bylo několik rozhodujících závarů a z těch i se štěstím vyšly vítězně domácí fotbalistky. I když rozhodčí nastavil několik minut, skóre dnešního utkání se už nezměnilo. K tomu přispěly i tři špatně odmávané ofsajdy, díky kterým nebyly čívické útočnice vpuštěny do zakončení. Zejména v druhém poločase projevili svoje „buranství“ domácí fanoušci, kteří někdy až nechutně pokřikovali na čívické vedení, ale i hráčky. Tohle ke sportu rozhodně nepatří!

Dnešnímu utkání by slušela více remíza, ale Sázava si vybrala pořádnou dávku štěstí, které dnes bojovně naladěným čívický fotbalistkám v některých chvílích chybělo. Potěšující může být fakt, že i v oslabené sestavě dokázaly naše hráčky odehrát vyrovnaný zápas a bojovaly až do posledního hvizdu. Každá čívická fotbalistka předvedla maximum svých sil a zaslouží si velkou pochvalu a poklonu za vynikající výkon! Bohužel tak už to ve sportu chodí, že výsledek ne vždy odpovídá předvedené hře. Po dnešním dni tak čeká Staré Čívice souboj o druhé místo na dálku s Pardubicemi. Nezbývá nic jiného než všechny zbylé tři utkání vyhrát a čekat na klopýtnutí Pardubic. Ty jsou totiž díky lepším vzájemným zápasům momentálně na druhém místě.

Již tuto neděli odehrají čívické fotbalistky předposlední domácí utkání v této sezoně, a sice soupeřem budou nevyzpytatelné Chotěvice. „Čívičtí historikové“ jistě vzpomenou na výhru 33: 0, ale i na prohru 3: 1. Výkop je tradičně v neděli v 10 hodin dopoledne na čívické pažitu.

 

Zpět