Benecko- Staré Čívice: Vybojované tři body aneb Péťa Hamerníková dvakrát trefila bránu

27.10.2011 14:31

Benecko- Staré Čívice

1: 3

Sestava: M. Knappeová- H. Priessnitzová, A. Beňová, P.Hamerníková, P. Křemenová (R. Kopečná st.) - M. Johaníková, R. Kopečná ml., L. Holmanová, B. Jiráňová- S. Deverová, Z. Svobodová

V chladném počasí zajížděly čívické fotbalistky ke svému předposlednímu venkovnímu utkání na hřiště Benecka. Kromě tuhé zimy nás přivítala vlídnost a sympatické chování dnešního soupeře. Bez tří hráček základní sestavy (jmenovitě Kristý Zuntové, Míši Krejcarové a Míši Koubové) nás dnes nečekal lehký úkol. I když hraje Benecko fotbal teprve druhým rokem, zápas od zápasu se zlepšuje a předvádí lepší výkony.

Ovšem i bez tří zmíněných hráček byla od první minuty kvalita na čívické straně. Ve velmi dobrém světle se ukázala netradičně složená sestava, která bojovala o každý míč na sto procent.  Ovšem hlavní střelecké slovo si dnes vzala předstoperka Péťa Hamerníková, která se v prvním poločase dvakrát napřáhla za hranicí šestnáctky a v obou případech z toho byl vstřelený gól, 2: 0. Tyto dvě trefy někdejší prvoligové hráčky znamenaly uklidnění do čívických řad. Ale domácí fotbalistky předváděly sympatický a bojovný výkon, a tak musely Čívice hrát naplno po celé utkání. Když už se blížila šance Benecka, vždy byla na místě Stoperka s velkým S - Květák. Ani Hanička s Péťou Špárovkou se nenechaly na krajích obrany zahanbit a předváděly soustředěný výkon. Při absenci dvorní rozehrávačky rohových kopů Kristýny, se těchto situací ujala Renatka. A nutno podotknout, že dnes předváděla svůj nejlepší výkon v této sezoně. Odměnou jí byla asistence při třetím čívické gólu. Renatka poslala nadýchaný centr do šestnáctky soupeře, kde se nejlépe zorientovala letošní posila Monča a přesně mířenou hlavičkou zvýšila svým prvním čívický gólem na 3: 0.  Čívické fotbalistky měly utkání pod kontrolou, až najednou před koncem prvního poločasu došlo k nedorozumění v obranné řadě a byl z toho pěkný benecký gól přesně umístěný k levé tyči čívické brány, 3: 1.

Do druhé půle šla růžová jedenáctka s cílem neinkasovat a hlavně se nezranit, neboť na střídačce čekala pouze jedna osoba připravená zasáhnout do hry, a sice kopačky musela očistit od prachu naše Renatka Kopečná st.. Druhý poločas už ze strany Čívic nebyl tak pohledný a přesný, nicméně do koncovky se Benecko dostávalo jen sporadicky. Ovšem domácí udělali důležitou změnu, kdy svoji nejlepší hráčku vysunuli do útoku. Zde musela vklouznout na scénu „osobní strážkyně“ Zuzka Svobodka, která se z čívického útoku přesunula právě do obranné řady s cílem nepustit beneckou útočnici do zakončení. To se jí kromě jedné výjimky i s pomocí předstoperky Péti podařilo, a tak k dalšímu obdrženému gólu nedošlo. Naopak Čívice mohly své vedení několikrát zvýšit, ale pokusy Léni, Sabiny či Monči zůstaly nevyslyšeny. Na poslední minuty dostala příležitost i naše „mamka Renatka“, kterou pustila do hry Péťa Špárovka.

Za poctivý výkon si Staré Čívice odvážejí z Benecka zasloužené tři body, kdy nejvíc vynikla týmová bojovnost a dva krásné góly Péti Hamerníkové. Pochvalu zaslouží celá obranná řada v čele se stoperkou Anetou, která dohrávala utkání se zraněným kolenem, ale protože jí v žilách koluje „čívická krev“, tak se nevzdala a utkání silou vůle dohrála. Mladá paní Hanička taktéž předvedla pěkný výkon, za který zaslouží pochvalu. Bojovnost prokázala i Péťa Špárovka, která si zahrála téměř celé utkání. Za zmínku jistě stojí i čívická záloha, ve které jako vždy naběhala nejvíc kilometrů a rozdala nejvíc přihrávek kapitánka Léňa, kterou dnes výborným výkonem podpořila kolegyně ze středu zálohy Renatka. Bára zaslouží poděkování za nastoupení k utkání i přesto, že měla zraněný kotník. Svoji hráčku k ničemu nepustila a navíc se párkrát zapojila do čívického útočného snažení, takže palec nahoru :-p. Čtvrtá do záložní party Monča vstřelila svůj první čívický gól, za který se mimochodem všichni těšíme na zápisné, a ukázala, že patří do základní sestavy. Útočná dvojice Sabča- Zuzka se sice gólově neprosadila, ovšem benecké obraně i tak nadělala spoustu vrásek. Zuzka navíc splnila v druhém poločase roli „hlídacího psa“ na výbornou a všem ukázala, že ani rostoucí věk není překážkou ke skvělým výkonům :-p.

Na závěr chtějí Staré Čívice poděkovat trenérovi i hráčkám Benecka za přátelské a férové chování, které se bohužel v naší lize neobjevuje tak často, jak by mělo. A přejeme tomuto soupeři hodně štěstí v dalších utkáních třetí české ligy žen C.

Za týden čeká Staré Čívice souboj s houževnatým týmem Jehnědí, ve kterém všichni doufáme v další zisk tří bodů. Takže neváhejte a přijďte se podívat na „čívický Nou Camp“, jak toto utkání dopadne.

Zpět